20 Ekim 2026
  • Lefkoşa22°C▼
  • Mağusa23°C
  • Girne23°C
  • Güzelyurt19°C
  • İskele23°C
  • İstanbul17°C
  • Ankara15°C

NERELİ: İSRAFIN ÖNÜNE GEÇECEĞİZ, EMLAK VERGİLERİNİN YÜZDE 15'İNİ OKULLARIN İHTİYAÇLARINA AYIRACAĞIZ

CTP İskele Belediye Başkanı adayı Sermet Nereli, emlak vergilerinin yüzde 15'ini okullara ayıracaklarını ve ihtiyaç sahipleri için burs sistemi geliştireceklerini açıkladı.

Nereli: İsrafın önüne geçeceğiz, emlak vergilerinin yüzde 15'ini okulların ihtiyaçlarına ayıracağız

20 Ekim 2026 Salı 18:01

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) İskele Belediye Başkanı adayı Sermet Nereli, İskele Ticaret Lisesi'ni ziyaret ederek öğretmenlerle görüştü ve eğitim alanındaki projelerini anlattı.

Ziyarette Nereli'ye CTP İskele İlçe Başkanı Hüseyin Öztörel, Eğitim Bakanlığı eski Daire Müdürü Ali Nizam, emekli öğretmenler ve CTP İskele İlçe yöneticileri eşlik etti.

“EMLAK VERGİLERİNİN YÜZDE 15'İ OKULLARA AYRILACAK”

6 Aralık seçimlerinin ardından göreve gelmeleri hâlinde eğitime hak ettiği katkıyı sunacaklarını belirten Nereli, İskele ve beldelerindeki eğitim kurumlarında yaşanan sorunların çözümü için somut adımlar atacaklarını söyledi.

Nereli, emlak vergisi gelirlerinin yasayla düzenlenen yüzde 15'lik bölümünü okulların ihtiyaçlarının karşılanmasında kullanacaklarını açıkladı.

Söz konusu kaynağın okullar, okul aile birlikleri ve ilgili paydaşlarla birlikte planlanacağını belirten Nereli, ihtiyaçların tespiti ve giderilmesinde ortak akılla hareket edeceklerini ifade etti.

İHTİYAÇ SAHİPLERİ İÇİN BURS SİSTEMİ

Belediyecilik anlayışlarının merkezine insanı koyacaklarını söyleyen Nereli; gençlere, çocuklara ve özel gereksinimli bireylere doğrudan yatırım yapmayı hedeflediklerini kaydetti.

İhtiyaç sahibi bireyler için burs sistemi geliştireceklerini açıklayan Nereli, belediye kaynaklarının doğru kullanılacağını ve israfın önüne geçileceğini belirtti.

whatsapp-image-2026-10-19-at-13.37.207.jpeg

“HEDEFİMİZ İSKELE'NİN YAŞAM KALİTESİNİ YÜKSELTMEK”

Toplumun farklı kesimlerini temsil eden, alanında uzman kişilerden oluşan geniş bir ekiple yola çıktıklarını ifade eden Nereli, temel amaçlarının İskele'ye hizmet etmek olduğunu söyledi.

Eğitim başta olmak üzere toplumsal yaşamın farklı alanlarında ihtiyaçlara yanıt veren, katılımcı ve çözüm odaklı bir belediyecilik anlayışını hayata geçirmeyi hedeflediklerini vurguladı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA