AKTUNÇ: LEFKOŞALI DAHA İYİSİNİ HAK EDİYOR
Lefkoşa Türk Belediyesi Ulusal Birlik Partisi Başkan Adayı Mehmet Aktunç, UBP Belediye Meclis Üyesi adaylarıyla birlikte Kamu-İş, Ortopedik Özürlüler Derneği ve Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nı ziyaret etti.

20 Ekim 2026 Salı 10:58
Ziyaretlerde kurum temsilcileriyle görüşen Aktunç, 6 Aralık sonrasında hayata geçirmeyi planladıkları projeler hakkında bilgi verirken, kent yaşamına ilişkin beklenti ve önerileri de dinledi.
Belediye yönetiminde katılımcılığı esas alacaklarını belirten Aktunç, başkanlığı döneminde alınacak kararların dayatma anlayışıyla değil, ilgili kesimlerle istişare edilerek hayata geçirileceğini söyledi.
Emeğin değer gördüğü ve belediye kaynaklarının doğru kullanıldığı bir sistem kurmayı hedeflediklerini ifade eden Aktunç, Lefkoşa’nın ihtiyaçlarına göre belirlenen, planlı ve sürdürülebilir bir yönetim anlayışı ortaya koyacaklarını kaydetti.
BAŞKENT KARANLIKTA KALMAMALI
Lefkoşa’nın sokak aydınlatması konusunda önemli eksiklikleri bulunduğuna dikkat çeken Aktunç, aydınlatmanın yalnızca kentin görünümüyle ilgili olmadığını, aynı zamanda güvenliğin ve yaşam kalitesinin temel unsurlarından biri olduğunu belirtti.
Aktunç, insanların akşam saatlerinde güvenli şekilde yürüyebilmesi, evlerine huzur içinde ulaşabilmesi ve kamusal alanları kullanabilmesi için başkentin daha iyi aydınlatılması gerektiğini vurguladı.
HİSAR ALTI’NA YENİ YAŞAM VİZYONU
Hisar Altı ve çevresine yönelik projelerine de değinen Aktunç, bölgeyi yalnızca içinden geçilen bir güzergâh olmaktan çıkararak insanların buluştuğu, yürüdüğü ve vakit geçirdiği güvenli ve aydınlık bir yaşam alanına dönüştürmeyi hedeflediklerini ifade etti.Bu dönüşümün Lefkoşa’nın kent kimliğine ve sosyal yaşamına da katkı sağlayacağını belirten Aktunç, başkentin farklı bölgelerinde yaşam kalitesini yükseltecek düzenlemelere ağırlık vereceklerini kaydetti.
HERKES İÇİN ULAŞILABİLİR BİR LEFKOŞA
Ortopedik Özürlüler Derneği ziyaretinde erişilebilir kent anlayışının önemine dikkat çeken Aktunç, Lefkoşa’yı yalnızca otomobiller üzerinden planlayan bir anlayış yerine insanı merkeze alan bir şehir modelini hayata geçirmek istediklerini belirtti.
Aktunç, kaldırımlardan kamusal alanlara, ulaşım düzeninden kent içi hareketliliğe kadar Lefkoşa’nın yayalar, çocuklar, yaşlılar ve engelli bireyler için daha güvenli ve ulaşılabilir hale getirilmesi gerektiğini ifade etti.
Lefkoşa’da yaşayan herkesin daha iyi bir yaşam ve huzurlu bir şehir beklentisi içerisinde olduğunu kaydeden Aktunç, yeni dönemde belediyeciliği yalnızca günlük hizmetlerle sınırlı görmeyeceklerini belirtti.
Aktunç, planlı, güvenli, erişilebilir ve yaşam kalitesi yüksek bir kent hedefiyle hareket ettiklerini vurgulayarak, Lefkoşalıların daha iyisini hak ettiğini ve Lefkoşa’ya başkente yakışır gerçek değerini kazandırmak için göreve talip olduklarını ifade etti.
Rahvancıoğlu: Geçitköy’de tespit ettiğimiz 20 dönümlük araziye sanayi bölgesi planlıyoruzCumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Lapta-Alsancak-Çamlıbel (LAÇ) Belediye Başkan adayı Turan Rahvancıoğlu,Geçitköy’de küçük sanayi bölgesi kurulması için 20 dönümlük arazi tespit ettiklerini açıkladı.20 Ekim 2026 Salı 11:42KIBRIS
Liderler görüşmesi başladı, odada Guterres çerçevesi yok!Liderler görüşmesi başladı, odada Guterres çerçevesi yok!20 Ekim 2026 Salı 11:40KIBRIS SORUNU
Maria Angela Holguín’in hafta sonu Kıbrıs’a gelmesi bekleniyorBM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Kişisel Temsilcisi María Angela Holguín Cuéllar’ın, gelecek hafta Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman ve Rum lider Nikos Hristodulidis ile görüşmesi bekleniyor.20 Ekim 2026 Salı 11:01KIBRIS SORUNU
Çevre Koruma Dairesi personeline yönelik soruşturma memurluğu kursu düzenlendiÇevre Koruma Dairesi personelinin mesleki bilgi ve yetkinliklerinin geliştirilmesi, görev ve sorumluluklarını daha etkin ve verimli bir şekilde yerine getirmelerinin sağlanması amacıyla yürütülen eğitim faaliyetleri devam ediyor.20 Ekim 2026 Salı 11:00ÇEVRE
Aktunç: Lefkoşalı daha iyisini hak ediyorLefkoşa Türk Belediyesi Ulusal Birlik Partisi Başkan Adayı Mehmet Aktunç, UBP Belediye Meclis Üyesi adaylarıyla birlikte Kamu-İş, Ortopedik Özürlüler Derneği ve Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nı ziyaret etti.20 Ekim 2026 Salı 10:58LEFKOŞA
KTAMS, Merkezi Cezaevi’nde tam gün greve gidiyorKTAMS, vardiya, rotasyon ve düzensiz mesai çalışanlarının mağduriyetlerinin giderilmesine yönelik tüzük değişikliğinin görüşüleceği Teknik Kurul toplantısının iptal edilmesi üzerine, bugün saat 09.00’da Merkezi Cezaevi’nde tam gün grev başlatacağını duyur20 Ekim 2026 Salı 09:05KIBRIS
Hava açık ve az bulutlu olacakMeteoroloji Dairesi, bugün havanın açık ve az bulutlu, öğle saatlerinde ise parçalı bulutlu olacağını açıkladı.20 Ekim 2026 Salı 09:03KIBRIS
Faiz Sucuoğlu: Yapay zeka destekli trafik kameralarında ciddi devlet zararı varSucuoğlu, yapay zeka destekli trafik kameralarına yönelik hazırlanan Sayıştay raporunu detaylı incelediğini belirterek, "ciddi bir devlet zararı" olduğunu kabul etti.20 Ekim 2026 Salı 09:02KIBRIS
Tufan Erhürman ile Nikos Hristodulidis bugün ara bölgede görüşecekCumhurbaşkanı Tufan Erhürman ile Rum lider Nikos Hristodulidis, bugün saat 11.00’de ara bölgede bir araya gelecek. İki lider son görüşmelerini geçen hafta salı günü gerçekleştirmişti.20 Ekim 2026 Salı 09:00KIBRIS
Arıklı: YDP’de 50 milletvekili adayını ve sıralamayı Parti Meclisi belirleyecekArıklı, milletvekilliği seçimleri için başvuran 83 aday adayının 50’ye düşürülmesi ve adayların sıralanması kararının 107 üyeli Parti Meclisi tarafından alınacağını açıkladı. Arıklı, Parti Meclisi’nin 25 Ekim Pazar günü toplanacağını belirtti.20 Ekim 2026 Salı 08:54KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs










Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.