26 Eylül 2026
  • Lefkoşa30°C▼
  • Mağusa30°C
  • Girne28°C
  • Güzelyurt27°C
  • İskele30°C
  • İstanbul23°C
  • Ankara23°C

AVRUPA KONSEYİ’NDEN KIBRIS’A RESMİ UYARI

Avrupa Komisyonu’nun Kıbrıs’a ve bazı AB üyelerine yeni AB yönergelerini uygulamada “geciktikleri ve başarısız” oldukları gerekçesiyle resmi uyarı gönderdiği bildirildi.

Avrupa Konseyi’nden Kıbrıs’a resmi uyarı

26 Eylül 2026 Cumartesi 14:58

Haravgi’nin haberine göre, Güney Kıbrıs ve uyarı yazısı gönderilen diğer üyeler insan ticareti ve iç güvenlik alanlarındaki iki AB mevzuatını uygulamada gecikti ve yeni psikoaktif maddelerin (s-MMC, NEP ve 4-BMC) narkotik madde olarak sınıflandırmada başarısız oldu.

Yeni AB yönergesi, çevrimiçi ortamlarda gerçekleştirilenler de dahil olmak üzere istismar biçimlerini soruşturmak ve kovuşturmak için devlet makamlarına daha sıkı cezai yaptırımlar ve geliştirilmiş imkanlar sunmasının yanı sıra mağdurlara daha iyi destek verilmesini öngörüyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA