PLAJA DENİZDEN ÇIKARMA YAPTILAR
Mahkeme süreci devam eden Mare Monte Plajı’nda olaylar dinmiyor.

05 Haziran 2015 Cuma 08:31
DENİZDEN PLAJA ŞEZLONG: Mahkeme süreci devam eden Mare Monte Plajı’nda olaylar dinmiyor. Alsancak Belediyesi görülmemiş bir eyleme imza attı. Alsancak Belediyesi, dün plaja kıyıdan değil, denizden şezlong getirdi.
“BİZ DE ALSANCAK ÇIKARMA GEMİSİ İLE GETİRİRİZ”: Plaja girişi engellenen ve plajda hizmet vermeye giden belediye çalışanlarına dava okunan Mare Monte Plajı’na, sandallarla şezlonglar taşındı. Alsancak Belediyesi hukukçularından Av. Ayşe Öztabay öncülüğünde gerçekleştirilen bu eylemde, “karadan şezlong getirmemiz yasaksa biz de Alsancak çıkarma gemisi ile getiririz. Her şey halk için. Mare Monte halkındır” denildi.
Rana SARRO
Mahkeme süreci devam eden Mare Monte Plajı’nda olaylar dinmiyor. Alsancak Belediyesi görülmemiş bir eyleme imza attı. Alsancak Belediyesi, dün plaja kıyıdan değil, denizden şezlong getirdi.
Plaja girişi engellenen ve plajda hizmet vermeye giden belediye çalışanlarının tutuklandığı Mare Monte Plajı’na, sandallarla şezlonglar taşındı. Alsancak Belediyesi hukukçularından Av. Ayşe Öztabay öncülüğünde gerçekleştirilen bu eylemde, “karadan şezlong getirmemiz yasaksa biz de Alsancak çıkarma gemisi ile getiririz. Her şey halk için. Mare Monte halkındır” denildi.
PLAJA KIYIDAN DEĞİL DENİZDEN GİRDİLER
Mare Monte Hotel’in halkın yararına kullanılması için süren mücadele boyut değiştirdi. Mare Monte Plaj ve Otel’inin Vakıflar İdaresi tarafından halkın kullanımına verilmesini isteyen Alsancak Belediyesi, dün de plaja girişlerinin engellenmesini protesto etti.
Alsancak Belediyesi hukukçularından Av. Ayşe Öztabay öncülüğünde gerçekleşen bu eylemde, dün şezlong dolu sandallarla, Mare Monte Plajı’na denizden girildi.
“DENETİM, GÖZETİM VE KOŞULLARI DÜZENLEME HAKKI”
Detay Gazetesi’ne konuşan Avukat Ayşe Öztabay, ‘Kıyıların, Plajların Korunması Yasası’na işaret ederek, Alsancak Belediyesi’nin, denizle ilgili her türlü denetim, gözetim ve koşulları düzenleme hakkı olduğuna dikkat çekti. Öztabay, buna binaen plaja girmeye çalışan belediye ekiplerine, plaja her girişlerinde polis tarafından, ‘mülke tecavüz’ davası okunduğunu belirtti.
Kıyılar ile plajların kimseye ait olamayacağını vurgulayan Av. Öztabay, şezlongları dün gemilere yükleterek, denizden Mare Monte Plajı’na indirdiklerini belirtti.
“BELEDİYELER YASASI’NIN VERDİĞİ YETKİYE DAYANARAK”
Mahkeme sürecinin devam ettiğini ve mahkeme kararına saygı gösterileceğini belirten Öztabay, bu mahkeme sürecinde insan hayatının söz konusu olduğu plajda, sorumluluklarından kaçamayacaklarını kaydetti. Öztabay, “Belediyeler Yasası’nın verdiği yetkiye dayanarak, ‘Plajların ve kıyıların korunması kanununda bize verilen yetkiyi kullanıyoruz” dedi. Öztabay, “tüm denizlerimizin yanında bir otel duruyor. Ancak biz vatandaşlar da, bu kıyılarımızı, plajlarımızı özgürce kullanabilmeliyiz” dedi.
İncirli: Gelecek nesillere gurur duyacakları bir ülke bırakmak için çalışıyoruzCTP Genel Başkanı Sıla Usar İncirli, Lurucina Panayırı’nda kültür, dayanışma ve yeni geçiş kapılarının önemine vurgu yaptı; adil ve sürdürülebilir barış için kapıların açılmasının ortak talep olduğunu belirtti.03 Mayıs 2026 Pazar 21:30KIBRIS
Kariyer Günü’nde Büyük Buluşma!Dünyanın en iyi ilk 500 üniversitesi arasında yer alan Yakın Doğu Üniversitesi’nde düzenlenen “Kariyer Günü 2026”, öğrencilerle iş dünyasını bir araya getirerek kariyer yolculuklarına rehberlik etti.03 Mayıs 2026 Pazar 18:03YDÜ - YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ
Erdal Abidin için acil AB pozitif trombosit kana ihtiyaç vardır.Erdal Abidin için acil AB pozitif trombosit kana ihtiyaç vardır.03 Mayıs 2026 Pazar 18:02KIBRIS
ARUCAD Dünya Dans Günü’nü “Bodies Speak / Ideas Move” Programıyla KutladıARUCAD Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Modern Dans Bölümü öncülüğünde gerçekleştirilen etkinlik, atölye çalışmaları, açık sahne performansları ve akşam gösterimleriyle yoğun bir katılıma sahne oldu.03 Mayıs 2026 Pazar 18:00ARUCAD
Kayıp Şahıslar Komitesine 1 milyon euro ödeyecekRum Yönetimi’nin, kayıpların kimlik tespitine yönelik testlerin yapılabilmesi amacıyla 1 milyon euro değerindeki ödeneği onayladığı belirtildi.03 Mayıs 2026 Pazar 17:58KIBRIS
Meclis Genel Kurulu yarın toplanacak…Gündemde 5 yasa tasarısı var03 Mayıs 2026 Pazar 17:56KIBRIS
Gazimağusa’da 3 yaşındaki çocuk hayatını kaybettiGazimağusa’da 3 yaşındaki Ayaz Kılbaş, ikametgâhı içerisinde aniden rahatsızlanarak yaşamını yitirdi.03 Mayıs 2026 Pazar 17:55KIBRIS
Erhürman, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’nu kabul ettiCumhurbaşkanı Tufan Erhürman, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki heyeti kabul etti03 Mayıs 2026 Pazar 17:54KIBRIS
Merit Otellerinin geleneksel 23 Nisan şenlik ve eğlenceleri Merit Park Hotel’de yapıldıMerit International Sosyal İşler Koordinatörlüğü tarafından Merit Park Hotel’de düzenlenen Merit Otelleri İlkokullar 23 Nisan Oyunları ve Eğlencesi, bu yıl üçüncü kez gerçekleştirilerek çocuklara unutulmaz anlar yaşattı.03 Mayıs 2026 Pazar 17:51KIBRIS
Güney Kıbrıs'ta 2 şap vakası dahaRum basınında yer alan bilgilere göre Athineu'da iki çiftlikte şap hastalığı tespit edildi. Buna göre şap hastalığı görülen çiftlik sayısı 110’a ulaştı. Öte yandan nadir türlerin akıbetine ilişkin kararın önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.02 Mayıs 2026 Cumartesi 18:37GÜNEY KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.