DEĞİRMENLİK-AKINCILAR BELEDİYESİ’NİN YENİ HİZMET BİNASININ TEMELİ ATILDI
Değirmenlik-Akıncılar Belediyesi’nin tüm birimlerini tek çatı altında toplayacak yeni hizmet binasının temeli düzenlenen törenle atıldı.

18 Haziran 2026 Perşembe 22:38
Değirmenlik-Akıncılar Belediyesi, bölgenin geleceğine yön verecek önemli yatırımlarından biri olan yeni hizmet binası projesini hayata geçiriyor. Modern belediyecilik anlayışının simgesi olarak nitelendirilen yeni hizmet binasının temel atma töreni, Yonca Kavşağı Ercan Yolu üzerindeki proje alanında gerçekleştirildi.
Toplam 4 bin 789 metrekare kullanım alanına sahip olacak yeni hizmet binası; zemin kat ve üç normal kattan oluşacak. Projede 38 ofis, konferans salonu, toplantı odaları, kafeterya, yemekhane, mutfak, fuaye alanı, emzirme odası, revir ve yönetim birimleri yer alacak. Ayrıca 110 araç kapasiteli otopark da vatandaşların hizmetlere daha kolay erişebilmesine imkan sağlayacak.
Engelli erişimine uygun olarak tasarlanan bina, enerji verimliliği gözetilen altyapısı, modern teknik donanımları, güvenlik sistemleri ve çağdaş mimarisiyle dikkat çekecek.
AKBİL: "MESARYA'NIN GÖZ BEBEĞİ OLACAK"
Yüksek Mimar Ahmet Akbil, binayı tasarlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, projeyi "Mesarya'nın göz bebeği" olarak nitelendirdi.
Binanın giriş lobisinin sergi salonu olarak da kullanılabileceğini ifade eden Akbil, 180-190 kişilik amfi, emzirme odası ve farklı amaçlarla kullanılabilecek toplantı odalarının da projede yer aldığını söyledi.
Akbil, "Başkan 'hizmet için buradayız' dedi, biz de buna uygun bir bina tasarladık" dedi.
KARAVEZİRLER: "BU BİNA HALKIMIZIN EVİDİR"
Değirmenlik-Akıncılar Belediye Başkanı Ali Karavezirler ise yeni hizmet binasının yalnızca bir belediye binası olmadığını, hizmetin kalbi olacak bir anlayışın ürünü olduğunu vurguladı.
Projeye katkı koyan mimar ve mühendislere teşekkür eden Karavezirler, en büyük teşekkürü belediye çalışanlarının hak ettiğini söyledi.
"Çok kısa süre önce bu zemin 1,5 metre daha aşağıdaydı. Su ekibimiz ve güçlü araç filomuzla 10 günde büyük bir özveriyle bu noktaya geldik" diyen Karavezirler, "Hizmet etmek sevmekle başlar. Ben mesai arkadaşlarımla çalışmaktan onur duyuyorum" ifadelerini kullandı.
Yeni hizmet binasının hizmet kalitesini artırmak amacıyla tasarlandığını belirten Karavezirler, "Bu bina tüm belde halkınındır. Çocuklarımızındır. Onların evidir. Tüm beldeye açıktır" dedi.
İNCİRLİ: "KARAVEZİRLER DURDURULAMAZ"
CTP Genel Başkanı Sıla Usar İncirli de Karavezirler'in üretkenliğine dikkat çekerek, "Bizi temel atma törenine çağırdı ama aslında temeli çoktan atmış, bize töreni kalmış" dedi.
Karavezirler'in yaptığı hizmetleri yakından takip ettiklerini belirten İncirli, "Bu kadar çağdaş bir bina gerçekten memleketimizin örnek eserlerinden biri olacak. Ülkenin her yerinde ekonomik kriz var ama marifet kriz dönemlerinde de hizmet üretebilmektir" diye konuştu.
ÖZTÜRKLER: "PARTİ ROZETİNE BAKMADAN HİZMET EDİYOR"
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Ziya Öztürkler ise Karavezirler'in görev yaptığı her dönemde çözüm odaklı çalıştığını belirtti.
"Ali Başkan, hangi görevde olursa olsun yardımımıza geldi" diyen Öztürkler, Karavezirler'i "parti rozetine bakmadan bölgesine hizmet eden en değerli belediye başkanlarından biri" olarak nitelendirdi.
ERHÜRMAN: "BİRLİKTE YÖNETİM ANLAYIŞINA HAYRANIM"
Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman da konuşmasında, Değirmenlik-Akıncılar Belediyesi'nde dikkatini çeken üç noktayı paylaştı.
Bunlardan ilkinin "birlikte yönetim anlayışı" olduğunu ifade eden Erhürman, bunun merkezi yönetime de örnek olması gerektiğini söyledi.
İkinci olarak belediyenin hizmet anlayışına dikkat çeken Erhürman, "Ali Başkan bizi sekiz yıldır açılışlardan sarhoş etti. Ama önemli olan, beldede hangi ihtiyaç varsa belediyenin orada olmasıdır" dedi.
Üçüncü noktanın ise belediyenin yatırımları öz kaynaklarıyla gerçekleştirmesi olduğunu vurgulayan Erhürman, "Bu kavrama bayılırım. Öz kaynak aslında özgüven demektir" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından butona basılarak yeni hizmet binasının temeli atıldı.
Türkiye Milli Güvenlik Kurulu'ndan KKTC ve Doğu Akdeniz mesajıMilli Güvenlik Kurulu, Türkiye'nin garantör ülke olarak Kıbrıs Türklerinin güvenliği ve haklarını korumakta kararlı olduğunu vurgulayarak, KKTC'nin hak ve menfaatlerine zarar verecek hiçbir oldubittiye izin verilmeyeceğini açıkladı.18 Haziran 2026 Perşembe 22:39TÜRKİYE
Değirmenlik-Akıncılar Belediyesi’nin yeni hizmet binasının temeli atıldıDeğirmenlik-Akıncılar Belediyesi’nin tüm birimlerini tek çatı altında toplayacak yeni hizmet binasının temeli düzenlenen törenle atıldı.18 Haziran 2026 Perşembe 22:38KIBRIS
Ünlülere yönelik uyuşturucu soruşturmasında 8 ismin testi pozitif çıktıÜnlülere yönelik uyuşturucu soruşturmasında örnekleri alınan şüphelilerden Ali Efe Bezci, Berdan Mardini, Enis Arıkan, Kenan Doğulu, Oğuzhan Beker, Ozan Doğulu, Tolga Çam ve Yaşar İpek’in test sonuçları pozitif çıktı.18 Haziran 2026 Perşembe 22:36TÜRKİYE
Son bir haftada 52 trafik kazası meydana geldi, 19 kişi yaralandıÜlkede, geçen hafta 52 trafik kazası meydana geldi, 19 kişi yaralandı.18 Haziran 2026 Perşembe 22:36KIBRIS
Sağlık Bakanlığı’ndan sahte randevu sitesi uyarısıSağlık Bakanlığı, “kktcsaglikrandevu.com” sitesinin resmi randevu sistemiyle bağlantısı olmadığını belirterek vatandaşları bu platformu kullanmamaları konusunda uyardı. Bakanlık, konuyla ilgili hukuki süreç başlatıldığını açıkladı.18 Haziran 2026 Perşembe 16:50KIBRIS
DAÜ, QS Dünya Üniversite Sıralaması'nda ülkede 1, dünyada 691'inciDoğu Akdeniz Üniversitesi, QS Dünya Üniversiteler Sıralaması 2027’de 1.504 üniversite arasında 691’inci sıraya yerleşerek KKTC’nin en iyi üniversitesi oldu.18 Haziran 2026 Perşembe 16:48DAÜ - DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ
Merkezi Cezaevi yasa tasarısı oy birliğiyle Genel Kurul'a sevk edildiCumhuriyet Meclisi İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi, “Merkezi Cezaevi (Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları) (Değişiklik) Yasa Tasarısı”nı oy birliğiyle kabul ederek Genel Kurul gündemine sevk etti.18 Haziran 2026 Perşembe 16:47KIBRIS
Çatalköy-Esentepe Belediyesi’nde Hizmet İçi Eğitimler Devam EdiyorÇatalköy-Esentepe Belediyesi, personelinin mesleki gelişimini desteklemek ve vatandaşlara sunulan hizmet kalitesini artırmak amacıyla hizmet içi eğitim programlarını sürdürüyor.18 Haziran 2026 Perşembe 16:46KIBRIS
Powerbank çantasında patladı.Kazakistan'da bir spor salonunda, bir kadının çantasındaki powerbank aniden patlayarak alev aldı. Güvenlik kameralarına yansıyan olayda kadın yaralanırken, çalışanların hızlı müdahalesi sayesinde yangın büyümeden kontrol altına alındı.18 Haziran 2026 Perşembe 16:42TEKNOLOJİ
Suudi Arabistan ve İran petrolü taşıyan tankerler Hürmüz Boğazı'ndan geçtiSuudi Arabistan'dan 2 milyon varil ham petrol ve İran'dan yaklaşık 27 bin 500 varil petrol ürünü yüklenen 2 tanker, bugün Hürmüz Boğazı'ndan geçiş yaptı.18 Haziran 2026 Perşembe 16:40ORTADOĞU
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs










Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.