“KIBRIS’TA HANGİ LİDER GİZLİ BİR ÖRGÜTE ÜYE?”
Bu iddia eğer gerçekse yer yerinden oynayacak...

04 Ekim 2016 Salı 11:28
Son haftalarda adını sıkça duymaya devam ettiğimiz “anonymous” isimli bir grup, sorduğu sansasyonel sorularla Kıbrıs toplumuna Kıbrıs hakkında bilinmeyenleri vaat etmeye devam ediyor.
“Gizleyemeyeceksiniz artık biz varız” sloganıyla yola çıkan ve “ 9 Ekim Pazar gününü” işaret eden grup, geçtiğimiz gün ise “Kıbrıs’ta hangi lider gizli bir örgüte üye” sorusunu sorarak, geniş çapta bir iddia ortaya attı.
Güvenilir kaynaklardan edinilen bilgilere göre tüm iddiaların sayfalarca belgelere dayalı olduğu öğrenilirken, 9 Ekim Pazar günü yapılacak çıkış sonrasında tüm adada hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı düşünülüyor.
“Kıbrsı’ta hangi lider gizli bir örgüte üye” sorusu, akıllara bahsi geçen liderin Kıbrıslı Türk mü yoksa Kıbrıslı Rum mu olduğu ve bu ifşa sonrası yargılanıp yargılanmayacağı merak konusu haline gelmiş durumda.

Bilindiği üzere son 10 yıldır siber saldırılarla bir çok devlet bilgisi ortaya çıkmış ve wikileaks örneğinde olduğu gibi bir çok halk karşılaştıkları gizli bilgiler doğrultusunda hükumetleri düşürmüş ve büyük isyanlara kalkışıp demokratik, şeffaf ve güvenilir bir yönetim için geniş çapta mücadeleler vermişti.
Anonymous ile bir bağlantıları var mı?
FBI, NASA, NATO ve CIA gibi dünyanın dönüşüne dahi el atabilen öğütlerin gizli yazışmalarını ve yasa dışı uygulamalarını tüm dünyanın gözleri önüne sunan Anonymous örgütü ile bir bağı olup olmadığı tartışılan grubun gerçekleştirdiği açıklamalarla “Anonymous” örgütünün eylem dillerini kullanması ve “gerçekleri ortaya dökme” girişimi, bağlantılarının var olabilme olasılığını yükseltiyor.
Anonymous örgütünün gerçekleştirdiği siber saldırılarla bir çok gizli örgütün bilgilerine ulaşıp gün ışığına çıkarıldığı ve toplumları gerçeklerle yüzleştirdikleri gözlemleniyor. KKTC’deki Anonymous grubu ise aynen Anoymous örgütü gibi sadece Kıbrıs’ın değil tüm dünyanın bilgilerini ortaya dökeceğini iddia ediyor.
Kıbrıs’ta gizli örgütler
Kıbrıs’ın kuzey ve güney kesimlerinde, adanın bölünmesinden yüz yıllar öncesine dayanan bir çok etnik grup, devlet ve örgüte ev sahipliği yapmış bu topraklardan onlarca din ve farklı inanç örnekleri geçmiş bulunmakta.
Kıbrıs adasının jeopolitik ve stratejik önemi, yüzyıllardır bir çok lider, devlet ve gizli örgüt tarafınca bilinmekte. Ada, sırasıyla; Mısır, Hititler, Akalar, Dorlar, Fenikeliler, Asurlar, Persler, Büyük İskender, Ptolemeler, Roma, Bizans, İngiltere (Aslan yürekli Richard), Tapınak Şovalyeleri, Lüzinyanlar, Cenevizliler, Venedikliler, Osmanlı, İngiltere olmak üzere 18 farklı yönetime ev sahipliği yaptığı tarih kitaplarının sayfalarında halen gösterilmekte.
Adanın 18 uygarlık tarafınca yönetilmesi sürecinde özellikle Aslan Yürekli Richard’ın Kıbrıs’ı Tapınak Şovalyeleri’ne satması sonrası Tapınakçıların en güçlü dönemine denk gelmesi tarih bilimciler tarafınca “tesadüf olmadığı” aslında bu gizli örgütün dünya üzerindeki jeopolitik öneme sahip tüm noktaları ellerinde bulundurduğu vurgulanmakta.

Tapınak Şovalyeleri’nin önemi
Tapınak Şovalyeleri, İsa Peygamber’in koruyucusu olarak bilinen bir örgüt olarak tarih sayfalarında yer alıyor. Pek çok tarihçinin “İsa aslında Mesih değildir ve kutsal kitaplarda yazdığının tam aksine bir ailesi vardır” iddiasının somut kanıtı haline gelmiştir. İddialara göre Tapınakçılar, İsa’nın yaşayan ailesini ve soyunu tüm dünyadan saklayan ve koruyan bir örgüt olarak kurulmuş.
Tapınak Şovalyeleri 14. Yüzyıl’da Aslan Yürekli Richrad’tan adayı satın aldıktan sonra Limasol’u idare noktasına getirdiği iddia edilir. Günümüzde Kıbrıs Sanat Derneği olarak bilinen Gazi Mağusa’daki “ikiz kiliseler”in büyük olanı Tapınak Şovalyeleri’ne aittir.
Adını dönemin Tapınak Şovalyeleri’nin büyük liderinden alan “De Molay” isimli kafenin de bulunduğu ikiz kiliseleri her yıl belirli tarihlerde “masonların” ziyaret ettiği ve kuruluş tarihlerini kutladıkları biliniyor.

Kıbrıs’ın başına gelenler tek tek anlatılacak
KKTC’de sosyal medya üzerinden yayınlarda bulunan “Anonymous” isimli grubun bu bilgiler ışığında ada üzerinde çeşitli yaptırımlarla ada insanını ikiye bölen liderlerin kimler olduğunu ve hangi örgütlere hizmet vermek amacıyla toplumun başına hangi yöntemlerle geçtiklerini gün yüzüne vuracağı tahmin ediliyor.
Av. Barış Mamalı tarafınca sosyal medya üzerinden paylaşımlarına devam eden ve toplum gözünde büyük merak uyandıran bu grubun, Mamalı ile isminin özleşmesi halk tarafınca güvenilir olduğu, ortaya atılan iddiaların gerçekliği hususunda algı yarattığı gözlemleniyor.
Türkiye Milli Güvenlik Kurulu'ndan KKTC ve Doğu Akdeniz mesajıMilli Güvenlik Kurulu, Türkiye'nin garantör ülke olarak Kıbrıs Türklerinin güvenliği ve haklarını korumakta kararlı olduğunu vurgulayarak, KKTC'nin hak ve menfaatlerine zarar verecek hiçbir oldubittiye izin verilmeyeceğini açıkladı.18 Haziran 2026 Perşembe 22:39TÜRKİYE
Değirmenlik-Akıncılar Belediyesi’nin yeni hizmet binasının temeli atıldıDeğirmenlik-Akıncılar Belediyesi’nin tüm birimlerini tek çatı altında toplayacak yeni hizmet binasının temeli düzenlenen törenle atıldı.18 Haziran 2026 Perşembe 22:38KIBRIS
Ünlülere yönelik uyuşturucu soruşturmasında 8 ismin testi pozitif çıktıÜnlülere yönelik uyuşturucu soruşturmasında örnekleri alınan şüphelilerden Ali Efe Bezci, Berdan Mardini, Enis Arıkan, Kenan Doğulu, Oğuzhan Beker, Ozan Doğulu, Tolga Çam ve Yaşar İpek’in test sonuçları pozitif çıktı.18 Haziran 2026 Perşembe 22:36TÜRKİYE
Son bir haftada 52 trafik kazası meydana geldi, 19 kişi yaralandıÜlkede, geçen hafta 52 trafik kazası meydana geldi, 19 kişi yaralandı.18 Haziran 2026 Perşembe 22:36KIBRIS
Sağlık Bakanlığı’ndan sahte randevu sitesi uyarısıSağlık Bakanlığı, “kktcsaglikrandevu.com” sitesinin resmi randevu sistemiyle bağlantısı olmadığını belirterek vatandaşları bu platformu kullanmamaları konusunda uyardı. Bakanlık, konuyla ilgili hukuki süreç başlatıldığını açıkladı.18 Haziran 2026 Perşembe 16:50KIBRIS
DAÜ, QS Dünya Üniversite Sıralaması'nda ülkede 1, dünyada 691'inciDoğu Akdeniz Üniversitesi, QS Dünya Üniversiteler Sıralaması 2027’de 1.504 üniversite arasında 691’inci sıraya yerleşerek KKTC’nin en iyi üniversitesi oldu.18 Haziran 2026 Perşembe 16:48DAÜ - DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ
Merkezi Cezaevi yasa tasarısı oy birliğiyle Genel Kurul'a sevk edildiCumhuriyet Meclisi İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi, “Merkezi Cezaevi (Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları) (Değişiklik) Yasa Tasarısı”nı oy birliğiyle kabul ederek Genel Kurul gündemine sevk etti.18 Haziran 2026 Perşembe 16:47KIBRIS
Çatalköy-Esentepe Belediyesi’nde Hizmet İçi Eğitimler Devam EdiyorÇatalköy-Esentepe Belediyesi, personelinin mesleki gelişimini desteklemek ve vatandaşlara sunulan hizmet kalitesini artırmak amacıyla hizmet içi eğitim programlarını sürdürüyor.18 Haziran 2026 Perşembe 16:46KIBRIS
Powerbank çantasında patladı.Kazakistan'da bir spor salonunda, bir kadının çantasındaki powerbank aniden patlayarak alev aldı. Güvenlik kameralarına yansıyan olayda kadın yaralanırken, çalışanların hızlı müdahalesi sayesinde yangın büyümeden kontrol altına alındı.18 Haziran 2026 Perşembe 16:42TEKNOLOJİ
Suudi Arabistan ve İran petrolü taşıyan tankerler Hürmüz Boğazı'ndan geçtiSuudi Arabistan'dan 2 milyon varil ham petrol ve İran'dan yaklaşık 27 bin 500 varil petrol ürünü yüklenen 2 tanker, bugün Hürmüz Boğazı'ndan geçiş yaptı.18 Haziran 2026 Perşembe 16:40ORTADOĞU
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.