FED FAİZ ORANINI DEĞİŞTİRMEDİ
ABD Merkez Bankası (Fed), beklentiler dahilinde politika faizini değiştirmeyerek 0-0,25 aralığında sabit bıraktı.

17 Aralık 2020 Perşembe 10:04
Fed'den yapılan açıklamada, faiz oranının sabit tutulması kararının oy birliğiyle alındığı belirtildi.
Fed'in bu zorlu dönemde ABD ekonomisini desteklemek için tüm araçlarını kullanmaya bağlı kaldığı yinelenen açıklamada, böylece maksimum istihdam ve fiyat istikrarı hedeflerinin destekleneceği vurgulandı.
Açıklamada, ekonomik faaliyet ve istihdamın toparlanmaya devam ettiği ancak yıl başındaki seviyelerin oldukça altında kaldığına dikkat çekildi.
Zayıflayan talep ve petrol fiyatlarında önceden yaşanan düşüşlerin tüketici enflasyonunu düşürdüğüne işaret edilen açıklamada, genel finansal koşulların ekonomi için destekleyici olmaya devam ettiği ifade edildi.
AYLIK VARLIK ALIMLARI EN AZ 120 MİLYAR DOLAR OLARAK DEVAM EDECEK
Açıklamada, ekonominin gidişatının büyük ölçüde virüsün seyrine bağlı olacağı vurgulanarak, halk sağlığı krizinin yakın dönemde ekonomik faaliyet, istihdam ve enflasyon üzerinde baskı yaratmaya devam edeceği ve orta vadede ekonomik görünüm üzerinde önemli riskler oluşturacağı kaydedildi.
Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) uzun vadede maksimum istihdam ve yüzde 2 oranında enflasyon hedefinin anımsatıldığı açıklamada, bu hedeflere ulaşılana kadar para politikasının destekleyici duruşunun sürdürülmesinin beklendiği aktarıldı.
Açıklamada, federal fon oranı için hedef aralığın yüzde 0 ila 0,25 arasında tutulmasının kararlaştırıldığı bildirildi.
Bankanın varlık alımını sürdüreceğine de işaret edilen açıklamada, hazine tahvilleri için ayda en az 80 milyar dolar ve ipoteğe dayalı menkul kıymet alımları için ayda en az 40 milyar dolar olmak üzere toplam 120 milyar dolar olarak maksimum istihdam ve fiyat istikrarı hedeflerinde "önemli ölçüde ilerleme" kaydedilene kadar devam edeceği bildirildi.
Öte yandan, Fed'in dolar swap hatlarını da Eylül 2021'e kadar uzattığı kaydedildi.
BÜYÜME TAHMİNİ YUKARI YÖNLÜ REVİZE EDİLDİ
Ekonomiye ilişkin tahminlerde de bulunan Fed, 2023 yılına kadar faiz oranlarında değişikliğe gidilmeyeceğinin sinyalini verdi.
Açıklamada, Fed'in fonlama oranına ilişkin medyan beklentisinin 2020, 2021, 2022 ve 2023 yılları için yüzde 0,1, uzun dönem ortalama faiz beklentisinin ise yüzde 2,5 olduğu kaydedildi.
ABD ekonomisi için uzun vadeli büyüme beklentisinin ise yüzde 1,9'dan yüzde 1,8'e çekildiği açıklamada, eylül ayı öngörülerinde bu yıl yüzde 3,7 daralması beklenen ülke ekonomisinin 2020'de yüzde 2,4 küçüleceği tahmin edildi. Açıklamada, ekonominin 2021'de yüzde 4,2, 2022'de yüze 3,2 ve 2023'te ise yüzde 2,4 büyüyeceği öngörüldü.
İşsizlik oranına ilişkin tahminlerin de yer aldığı açıklamada, ülkedeki işsizliğin bu yıl yüzde 6,7, 2021'de yüzde 5, 2022'de yüzde 4,2 ve 2023'de yüzde 3,7 olmasının beklendiği ifade edildi.
Açıklamada, enflasyonun ise bu yıl yüzde 1,2, 2021'de yüzde 1,8, 2022'de yüzde 1,9 ve 2023'de yüzde 2 olmasının öngörüldüğü aktarıldı.
Basketbolda Kılıf &Kılıf Prolig heyecanı başlıyor...KKTC Basketbol Federasyonu (KKTCBF) 2025-26 Pro Lig Kılıf&Kılıf Basketbol Sezonu başlıyor. Basketbolseverlerin merakla beklediği sezon, üç karşılaşma ile start alacak.20 Aralık 2025 Cumartesi 22:02KIBRIS
Valizinden 32 kilo kuyruk yağı, 3 kilo biber çıktı!Ercan Havalimanı’ndan 16 Aralık 2025 tarihinde KKTC’ye giriş yapan S.K. (E-35)’nin valizinde, Gümrük ve Rüsumat Dairesi görevlileri tarafından yapılan kontrolde gümrüğe beyan edilmemiş gıda maddeleri tespit edildi.20 Aralık 2025 Cumartesi 20:23KIBRIS
Ülke genelindeki trafik denetimlerinde 321 sürücü rapor edildiÜlke genelinde dün gece yapılan trafik denetimlerinde 321 sürücü rapor edildi, 31 araç trafikten men edildi.20 Aralık 2025 Cumartesi 20:00KIBRIS
Yarın şiddetli yağış bekleniyorÜlkede yarın öğle saatlerinden itibaren şiddetli yağış bekleniyor.20 Aralık 2025 Cumartesi 19:58HAVA DURUMU
ARUCAD’da Empati Atölyesi GerçekleştirildiEtkinlikte, engelli bireylerin günlük yaşamda, eğitim ortamlarında ve sanatsal üretim süreçlerinde karşılaştıkları yapısal engellere dair farkındalık oluşturulması amaçlandı.19 Aralık 2025 Cuma 18:54ARUCAD
Sanat, Hafıza ve Gelecek Aynı SergideKıbrıs Modern Sanat Müzesi, Başbakan Ünal Üstel tarafından açılan 2025’in son sergisinde, 15 ödüllü akademisyen sanatçının 50 eserini bir araya getirerek sanatı, kurumsal hafızayı ve gelecek vizyonunu aynı çatı altında buluşturdu.19 Aralık 2025 Cuma 18:53YDÜ - YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ
Uyuşturucu soruşturmasında ünlü isimler için serbest bırakma kararıİstanbul'da ünlü isimlere yönelik uyuşturucu soruşturmasında oyuncu İrem Sak, şarkıcı Aleyna Tilki, internet ünlüsü Danla Bilic gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı.19 Aralık 2025 Cuma 17:52TÜRKİYE
Gazimağusa’da sahte resmi evrakla hisse devri: 1 kişi tutuklandı!Gazimağusa’da bir sağlık şirketine ait hisselerin sahte resmi evrak düzenlenerek devralındığı olayla ilgili bir kişi tutuklandı.19 Aralık 2025 Cuma 17:49GAZİMAĞUSA
10 günlük bütçe maratonu bugün tamamlanıyorCumhuriyet Meclisi’nde 10 gündür süren bütçe görüşmeleri bugün tamamlanıyor.19 Aralık 2025 Cuma 17:48KIBRIS
Lefkoşa-Girne ana yolunda ulaşım bir ay boyunca geliş güzergahından sağlanacakLefkoşa-Girne ana yolunun gidiş güzergahı, yol yapım ve onarım çalışmaları nedeniyle yarından itibaren bir ay boyunca kapatılarak, trafik, geliş güzergahından kontrollü olarak sağlanacak.19 Aralık 2025 Cuma 17:47KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.