CUMHURBAŞKANLIĞI: GERÇEK DIŞI SÖYLEM VE İDDİALARLA CUMHURBAŞKANLIĞI YIPRATILAMAZ
Cumhurbaşkanlığı, sözleşmeli personel üzerinden, gerçek dışı söylem ve iddialarla Cumhurbaşkanlığı’nın yıpratılamayacağına vurgu yaptı.

05 Ocak 2023 Perşembe 10:27
Cumhurbaşkanlığı, “Cumhurbaşkanlığı’nda görev yapan sözleşmeli personel üzerinden kamuoyunu yanıltmaya ve Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ı yıpratmaya çalışanlara yanıt verdi." başlığıyla yazılı açıklama yaptı.
“CTP’li bir milletvekilinin soru önergesi üzerine” Cumhurbaşkanlığı’nda çalışan sözleşmeli personelin listesinin Cumhuriyet Meclisi’ne iletildiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
“Bu gelişme sonrasında CTP milletvekilleri ile yayın organı, Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar ile devletin en üst kurumu olan Cumhurbaşkanlığı’nı yıpratmak ve karalamak amacıyla gerçek dışı iddiaları gündeme getirirken, ‘Cumhurbaşkanlığı’nda 47 danışman istihdam edildiği’ şeklinde kasıtlı olarak kamuoyunu yanıltmayı amaçlayan açıklamalarda bulunmuşlardır.
Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Sayın Okan Donangil tarafından konuyla ilgili olarak dün yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanlığı Yasası’nın 10. maddesi tahtında sözleşmeli olarak görev yapan personel sayısının Müzakere Heyeti ve Senfoni Orkestrası mensupları ile birlikte 65, bu sayının içerisinde de 13 danışman statüsünde çalışan olduğu belirtilmiştir. Buna rağmen, Cumhurbaşkanı Tatar ile Cumhurbaşkanlığı’nı yıpratmayı amaçlayan haksız, mesnetsiz ve gerçek dışı iddiaların CTP ve yayın organı tarafından sistemli bir şekilde sürdürüldüğü görülmektedir.”
Açıklamada, söz konusu 13 danışmandan üçünün, eski Cumhurbaşkanları tarafından sözleşmeli olarak istihdam edildiği ve görevlerine devam ettikleri belirtilirken, bunun yanı sıra 4’üncü Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı döneminde Cumhurbaşkanlığı’nda, Cumhurbaşkanlığı Yasası 10. maddesi tahtında 59 sözleşmeli personelin görev yaptığı, “Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü” ve “İletişim Koordinatörü” de dahil olmak üzere 8 danışman görev yaptığı kaydedildi.
Açıklamada şunlar dile getirildi:
“Bugün, Cumhurbaşkanlığı’nda sözleşmeli personel olarak görev yapmaya devam eden Senfoni Orkestrası ve protokol personeli ile diğer 19 kişinin de, Akıncı ve diğer eski Cumhurbaşkanları tarafından istihdam edilen kişilerdir. Bunun toplam sayısı ise 40’tır. Tarafsız ve bağımsız bir Cumhurbaşkanı olan Cumhurbaşkanı Tatar, bu kişilerin siyasi görüşlerini sorgulamadan, ayrımcılık yapmadan, sadece uzmanlık alanlarına ve yararlı olabileceklerine bakarak bu kişilerin göreve devam etmesini sağlamıştır.
Gerçek böyle olmasına rağmen, medya etik kurallarından yoksun bir biçimde, hasmane ve kabul edilemez bir üslupla Cumhurbaşkanı Sn. Ersin Tatar’ın şahsına yönelik karalama kampanyası güden bu anlayış büyük bir utanç olup, değerli halkımızın doğru ve tarafsız haber alma hakkını gasp etmektedir.
Dezenformasyonla bezeli, saldırgan ve gerçek dışı iddiaları meşru sayan bu anlayış, aynı zamanda toplumsal barışa büyük zarar vermekte, medyaya yönelik güveni de aşağıya çekmektedir. Gerçekleri çarpıtarak algı yaratma gayesi taşıyan bu türden bir anlayış ne yazık ki halkımızın lehine bir yaklaşım değildir.
Ülkedeki yapısal problemlerin, toplumsal faydayı merkeze koyarak ortak akılla çözümüne katkı koymakla mükellef olan “muhalefetin” ve onların güdümündeki bazı “basın-yayın” organlarının geldiğimiz noktada sorumlulukla özeleştiri yapması zaruri görünmektedir.”
Cumhurbaşkanlığı, kamuoyunu bilgilendirmek açısından 4’üncü Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı döneminde Cumhurbaşkanlığı’nda sözleşmeli personel olarak görev yapan kişilerin listesini de açıkladı.
Basketbolda Kılıf &Kılıf Prolig heyecanı başlıyor...KKTC Basketbol Federasyonu (KKTCBF) 2025-26 Pro Lig Kılıf&Kılıf Basketbol Sezonu başlıyor. Basketbolseverlerin merakla beklediği sezon, üç karşılaşma ile start alacak.20 Aralık 2025 Cumartesi 22:02KIBRIS
Valizinden 32 kilo kuyruk yağı, 3 kilo biber çıktı!Ercan Havalimanı’ndan 16 Aralık 2025 tarihinde KKTC’ye giriş yapan S.K. (E-35)’nin valizinde, Gümrük ve Rüsumat Dairesi görevlileri tarafından yapılan kontrolde gümrüğe beyan edilmemiş gıda maddeleri tespit edildi.20 Aralık 2025 Cumartesi 20:23KIBRIS
Ülke genelindeki trafik denetimlerinde 321 sürücü rapor edildiÜlke genelinde dün gece yapılan trafik denetimlerinde 321 sürücü rapor edildi, 31 araç trafikten men edildi.20 Aralık 2025 Cumartesi 20:00KIBRIS
Yarın şiddetli yağış bekleniyorÜlkede yarın öğle saatlerinden itibaren şiddetli yağış bekleniyor.20 Aralık 2025 Cumartesi 19:58HAVA DURUMU
ARUCAD’da Empati Atölyesi GerçekleştirildiEtkinlikte, engelli bireylerin günlük yaşamda, eğitim ortamlarında ve sanatsal üretim süreçlerinde karşılaştıkları yapısal engellere dair farkındalık oluşturulması amaçlandı.19 Aralık 2025 Cuma 18:54ARUCAD
Sanat, Hafıza ve Gelecek Aynı SergideKıbrıs Modern Sanat Müzesi, Başbakan Ünal Üstel tarafından açılan 2025’in son sergisinde, 15 ödüllü akademisyen sanatçının 50 eserini bir araya getirerek sanatı, kurumsal hafızayı ve gelecek vizyonunu aynı çatı altında buluşturdu.19 Aralık 2025 Cuma 18:53YDÜ - YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ
Uyuşturucu soruşturmasında ünlü isimler için serbest bırakma kararıİstanbul'da ünlü isimlere yönelik uyuşturucu soruşturmasında oyuncu İrem Sak, şarkıcı Aleyna Tilki, internet ünlüsü Danla Bilic gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı.19 Aralık 2025 Cuma 17:52TÜRKİYE
Gazimağusa’da sahte resmi evrakla hisse devri: 1 kişi tutuklandı!Gazimağusa’da bir sağlık şirketine ait hisselerin sahte resmi evrak düzenlenerek devralındığı olayla ilgili bir kişi tutuklandı.19 Aralık 2025 Cuma 17:49GAZİMAĞUSA
10 günlük bütçe maratonu bugün tamamlanıyorCumhuriyet Meclisi’nde 10 gündür süren bütçe görüşmeleri bugün tamamlanıyor.19 Aralık 2025 Cuma 17:48KIBRIS
Lefkoşa-Girne ana yolunda ulaşım bir ay boyunca geliş güzergahından sağlanacakLefkoşa-Girne ana yolunun gidiş güzergahı, yol yapım ve onarım çalışmaları nedeniyle yarından itibaren bir ay boyunca kapatılarak, trafik, geliş güzergahından kontrollü olarak sağlanacak.19 Aralık 2025 Cuma 17:47KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs












Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.