AB BİLGİ MERKEZİ ARTIK HİZMETTE!

30 Nisan 2015 Perşembe 14:23
Avrupa Birliği’nin (AB) yasal ve politik düzenlemeleri ile AB Yardım Programları konularında bilgilendirmeler yaparak Kıbrıs Türk toplumunu AB’ye yakınlaştırmak amacıyla Avrupa Komisyonu tarafından kurulan AB Bilgi Merkezi, bugün düzenlenen törenle hizmete girdi.
Lefkoşa Köşklüçiftlik’te bulunan AB Bilgi Merkezi, faaliyetleri, kampanyaları ve sosyal medyada aktif olarak göstereceği varlığıyla Kıbrıslı Türklerin AB hakkındaki bilgi ihtiyacını karşılamaya yardımcı olacak.
Toplam bütçesi 1.5 milyon Euro olan AB Bilgi Merkezi 30 aylık bir proje olarak 2017 ortasına kadar faaliyet gösterecek. Bilgi Merkezi Kıbrıslı Türklere yönelik AB Mali Yardım Tüzüğü altında finanse ediliyor.
Açılışa Dışişleri Bakanı Özdil Nami, İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay, Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, bazı yabancı misyon temsilcileri ile Dışişleri Bakanlığı ile AB Koordinasyon Merkezi’nden yetkililerle davetliler katıldı.
Açılışta Proje Direktörü Sophie Rohn, Avrupa Komisyonu’nun Bölgesel ve Kentsel Politikalar Genel Direktörü Walter Deffaa ile Dışişleri Bakanı Özdil Nami birer konuşma yaptı.
ROHN: “FARKLILIKLAR TOPLUMLARI BÖLEN DEĞİL BİRLEŞTİREN UNSURLAR”
Proje Direktörü Sophie Rohn konuşmasında Bilgi Merkezi’nin önemine işaret etti ve bunun sadece bir mekan açılışı olarak değil, Kıbrıslı Türkler ile AB’nin çekirdek değerleri arasında bir sinerji yaratmak ve geliştirmek açısında da önemli olduğunu dile getirdi.
Rohn, hem bilgilendirme hem de iletişim kurmanın amaçlandığı bu yolda farkılıklarını öğrenerek bunlara kucak açmalarının sağlandığını da ifade etti ve farklılıkların, çeşitliliklerin toplumları bölen değil, birleştiren unsurlar olduğunu söyledi.
DEFAA: “İLETİŞİM ÇOK KOLAY ANCAK…”
Avrupa Komisyonu’nun Bölgesel ve Kentsel Politikalar Genel Direktörü Walter Deffaa da konuşmasında her şeyin bir biriyle bağlantılı olduğu günümüz dünyasında iletişimin vazgeçilmez olduğuna dikkat çekti ve iletişimin çok kolay olduğunu ancak doğru mesajları doğru yerlere ulaştırmanın çok da kolay olmadığını kaydetti.
Defaa, çok iyi şeyler yapılıyor olabildiğini ancak bunları doğru şekilde ilgilenen kişilere aktarılmadığı takdirde onların bundan haberdar olamayacağını söyledi.
AB’nin yaptığı çalışmaları anlatan bu tür yerlerin bu nedenle büyük önem arz ettiğini dile getiren Defaa, bu ofisin komisyonun diğer iletişim faaliyetlerini tamamlayıcı nitelikte olacağını ifade etti. Defaa Kıbrıslı Türklerin Bilgi Merkezi’nin etkinliklerinde aktif rol almasını sorular sormasını, fikirlerini aktarmasını da istedi.
NAMİ: “KIBRIS TÜRK HALKI AB VİZYONUNA SAHİP OLDUĞUNU YILLARDIR KANITLADI”
Dışişleri Bakanı Özdil Nami ise Kıbrıs Türk halkının Avrupa Birliği vizyonuna sahip olduğunu uzun yıllardan beri kanıtlamış ve bu hedefe ulaşmak için somut adımlar atmış bir halk olduğunu söyledi.
Kıbrıs Türk halkının Kıbrıs’ın federal bir çatı altında birleşmesi ve Avrupa Birliği için oy kullandığını hatırlatan Nami, bu vizyonun güçlü bir şekilde canlı olduğunun bugüne kadar gösterilen iradeyle ortada olduğunu vurguladı.
Bu vizyonun ayakta tutulmasının sadece Kıbrıs Türk halkının değil Avrupa Birliği’nin de üstüne düşen bir sorumluluk olduğunu ifade eden Nami, bu açıdan Avrupa Birliği’nin 2004 yılında Kıbrıslı Türkler üzerindeki izolasyonlara son verme kararını hayata geçirmek için artan bir tempoda projeler üretmesi ve bunu uygulamaya koymasının gerekli olduğunu söyledi.
Bugüne kadar bu çerçevede Dikmen Çöplüğünün ıslahı, Kültürel Mirasın Korunması, birçok bürokratın AB normlarında eğitilmesi gibi önemli projeler gerçekleştiğini dile getiren Nami, Bilgi Merkezi’nin KKTC Meclisi’ne bu kadar yakın bir noktada olmasından da sembolik bir anlam çıkardığını, bunun milletvekillerine verilen önemli bir mesaj olduğunu, bundan sonra yapacakları yasalarda AB ile ilgili daha yakından bilgi edinme fırsatı yakalayacaklarını kaydetti.
Nami, Kıbrıs Türk halkını da bu merkezi etkin şekilde kullanmaya davet etti.
CTP'nin Güzelyurt Kitle toplantısı Mitinge döndü..."Bu kirli yönetim gidecek, dürüst bir yönetimi hep birlikte kuracağız"23 Eylül 2026 Çarşamba 19:09GÜZELYURT
Meteoroloji Dairesi: Yarın gök gürültülü sağanak bekleniyorMeteoroloji Dairesi, yarın havanın az bulutlu, zaman zaman parçalı bulutlu ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı olacağını duyurdu.23 Eylül 2026 Çarşamba 19:08HAVA DURUMU
Polis Genel Müdürlüğü’nden 180 erkek 20 kadın polis memuru için münhal ilanıPolis Genel Müdürlüğü, 180 erkek, 20 kadın polis memuru münhali için adaylardan başvuru kabul edileceğini duyurdu.23 Eylül 2026 Çarşamba 18:59KIBRIS
DAÜ-SEN: Bir Bakan Kaç Kere Yanılabilir ve Yanıltabilir"Sayın Nazım Çavuşoğlu 7 ay önce tüm DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu (VYK) üyelerini görevden almak için büyük bir çaba göstermiş ve mali sorunları bu değişiklikle çözeceğini iddia etmişti."23 Eylül 2026 Çarşamba 15:21KIBRIS
Arıklı'dan Üstel'e HavaYolu salvosu! Sebep; “KTHY yi UBP batırdı, YDP yeniden kurdu” denilmesinYDP genel Başkanı Erhan Arıklı Ünal Üsteli topa tuttu...23 Eylül 2026 Çarşamba 15:09KIBRIS
Erhürman, temaslarda bulunmak üzere bugün New York’a gidiyorCumhurbaşkanı Tufan Erhürman, BM Genel Kurulu Açılış Haftası kapsamında New York’ta BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ve BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Kişisel Temsilcisi Maria Angela Holguin Cuellar ile görüşecek23 Eylül 2026 Çarşamba 08:58KIBRIS
Bugün ve perşembe yağmur bekleniyorMeteoroloji Dairesi, bugün ve perşembe günü yer yer kısa süreli hafif sağanak ve fırtınamsı rüzgar beklendiğini açıkladı.23 Eylül 2026 Çarşamba 08:57HAVA DURUMU
Döviz güne nasıl başladı?Döviz güne nasıl başladı? 23 Eylül 2026 Çarşamba23 Eylül 2026 Çarşamba 08:52KIBRIS
Vicdani retçi Hasan Rahvancıoğlu cezaevi yolunda!Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi “Kanatlı – Türkiye (2024)” kararında, Kıbrıs’ın kuzeyinde vicdani ret hakkının tanınmamasını hak ihlali olarak değerlendirdi. Anayasa Mahkemesi ve Askeri Yargıtay kararlarında da vicdani ret hakkı açıkça tanındı.23 Eylül 2026 Çarşamba 08:42KIBRIS
Futbolun Sağlığı Yeni Sezonda da Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Güvencesinde!Sponsorluk kapsamında geçen sezon 2 bin 260 hasta başvurusu karşılandı; 1.700’ün üzerinde görüntüleme işlemi ve 52 ameliyat gerçekleştirildi.23 Eylül 2026 Çarşamba 08:32YAŞAM
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.