YONPAŞ METİN DERİNEL LİSESİ TÖRENLE AÇILDI
Gazimağusa’da yapımı tamamlanarak eğitime kazandırılan Yonpaş Metin Derinel Lisesi, dün düzenlenen açılış töreniyle Genel Orta Öğretim Dairesi’ne teslim edildi.

24 Nisan 2023 Pazartesi 09:52
Milli Eğitim Bakanlığı ile Yonpaş Orman Ürünleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi arasında imzalanan protokol kapsamında, Gazimağusa’da yapımı tamamlanarak eğitime kazandırılan Yonpaş Metin Derinel Lisesi, dün düzenlenen açılış töreniyle Genel Orta Öğretim Dairesi’ne teslim edildi.
Bakanlıktan verilen bilgiye göre törene Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Başbakan Ünal Üstel, Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu ile Gazimağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay, bazı milletvekilleri, Derinel Ailesi ve davetliler katıldı.
Gazimağusa’da, Namık Kemal Lisesi arkasında bulunan 17 dönüm arazi üzerine yapılan yeni okul binası, 2022 yılında hayatını kaybeden Yonpaş Onursal Başkanı Metin Derinel’in ismini taşıyor.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesi ile başlayan törende, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Meclis Başkanı Zorlu Töre, Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu ve Yonpaş Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Derinel konuşma yaptı.
Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu konuşmasına halka hizmet, devlete hizmet ve insana hizmet anlayışıyla hareket eden Yonpaş ailesini kutlayarak başladı.
“İnsana yapılan en iyi hizmet, eğitime yapılan hizmettir” ifadelerine yer veren Çavuşoğlu, eğitimde yapılan altyapı çalışmalarına dikkat çekerek hayırsever iş insanlarıyla birlikte hükümetleri döneminde 20 okulu eğitime kazandırdıklarını söyledi.
“4 YILDA 20 OKUL, KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ İÇİN EFSANE BİR RAKAMDIR”
“4 yılda 20 okul, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti için efsane bir rakamdır.” diyerek sözlerine devam eden Çavuşoğlu, eğitime verdikleri katkılardan dolayı Yonpaş’a ve Derinel ailesine teşekkür etti.
6 Şubat depreminin yarattığı acı ve endişe ile bazı okullarda çadırda eğitim dönemine geçtiklerini de belirten Çavuşoğlu, bu durumun çok tartışma yarattığını ancak kendileri açısından bir farkındalık oluşturduğunu düşünerek, çadırda eğitim konusunun Yonpaş Metin Derinel Lisesi’nin bitirilmesine motivasyon sağladığını dile getirdi.
Bakanlık olarak yorulmadan çalışmaya devam edeceklerini de sözlerine ekleyen Çavuşoğlu, böylesi bir eserin eğitime kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek, bu okulda Metin Derinel gibi birçok insan yetişeceğine inandığını ifade etti.
Çavuşoğlu konuşmasının ardından Derinel ailesine, günün anısına üzerinde Mağusa Kapısı’nın bulunduğu bir tablo takdim etti.
Konuşmaların ardından kurdele kesilerek, Yonpaş Metin Derinel Lisesi’nin açılışı gerçekleştirildi.
Basketbol Ligi başlıyorKKTCBF Pro Lig start alıyor22 Aralık 2025 Pazartesi 18:50BASKETBOL
Aileler Güçleniyor, Çocuklar Güvenle BüyüyorSOS Çocukköyü Derneği tarafından yürütülen Aile Güçlendirme Programı kapsamında bakım verenlere yönelik düzenlenen eğitimler, bu yıl da başarıyla tamamlandı22 Aralık 2025 Pazartesi 17:24YAŞAM
Uzman, Enerji Verimliliği ve Sürdürülebilir Kamu Alımları Alanında Yürütülen Projede ARUCAD’ı Temsilen Görev AlıyorUzman, proje kapsamında 2–4 Aralık 2025 tarihleri arasında gerçekleştirilen toplantı ve atölye çalışmalarına ARUCAD’ı temsilen katıldı.22 Aralık 2025 Pazartesi 17:23ARUCAD
Yakın Doğu Üniversitesi’nden Otel Çalışanlarına Sürdürülebilirlik EğitimiYakın Doğu Üniversitesi Turizm Fakültesi’nin Concorde Tower Hotel’de düzenlediği etkinlikte, sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin otel işletmelerinin günlük operasyonlarına nasıl entegre edilebileceği uygulamalı örneklerle ele alındı.22 Aralık 2025 Pazartesi 17:22YDÜ - YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ
Narenciye Üreteciler Birliği bugün eylem ateşini yakacakNarenciye Üreticiler Birliği Başkanı Ali Alioğlu, narenciye sektöründe yaşanan sorunlar nedeniyle bugün saat 16.00’da Güzelyurt’ta, Birlik lokali önünde yakılacak “eylem ateşi” ile süresiz eylem başlatacaklarını açıkladı.22 Aralık 2025 Pazartesi 17:20GÜZELYURT
8 yangında 8 milyona yakın maddi hasar oluştuÜlkede bir haftada çıkan 8 yangında 8 milyona yakın maddi hasar meydana geldi.22 Aralık 2025 Pazartesi 17:18KIBRIS
İskele'deki “5 Kıbrıslı Rum” davasında dosya kapandı: Hapis yok, 112 bin TL para cezasıİskele'deki “5 Kıbrıslı Rum” davasında dosya kapandı: Hapis yok, 112 bin TL para cezası22 Aralık 2025 Pazartesi 15:51İSKELE
Direkt uçuş ve toplu taşıma avantajı Güney Kıbrıs’ı öne çıkarıyorGüney Kıbrıs, Avrupa’nın çok sayıda ülkesine sağlanan direkt uçuşların yanı sıra havalimanları ile turizm merkezleri arasındaki güçlü toplu taşıma ağı sayesinde ulaşımda önemli bir avantaj elde ediyor.22 Aralık 2025 Pazartesi 15:44GÜNEY KIBRIS
Hristodulidis, “Guterres Çerçevesi”nin tüm başlıklarını müzakere etmekten yanaRum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis, Guterres Çerçevesinin maddelerinin ayrı ayrı müzakere edilemeyeceğini belirterek, tüm maddelerin birlikte müzakere edilmesinden yana görüş belirtti.22 Aralık 2025 Pazartesi 14:37KIBRIS SORUNU
Değirmenlik-Girne dağ yolunun bir bölümü bugün 12.00-13.00 saatleri arasında trafiğe kapatılacakDeğirmenlik-Girne dağ yolunun bir bölümü bugün 12.00-13.00 saatleri arasında trafiğe kapatılacak22 Aralık 2025 Pazartesi 13:43KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs












Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.