24 Nisan 2024
  • Lefkoşa18°C
  • Mağusa16°C
  • Girne19°C
  • Güzelyurt20°C
  • İskele16°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara18°C

YENİ YIL SOĞUK HAVAYLA GELİYOR

Yeni Yıl Soğuk havayla geliyor

31 Aralık 2015 Perşembe 09:57

Yeni yıl yağışlı ve soğuk havayla geliyor. Meteoroloji Dairesi’nin 31 Aralık- 6 Ocak tarihlerini kapsayan hava tahmin raporuna göre bugün sağanak yağış, cuma günü ise karla karışık yağmur ve kar bekleniyor.

Rapora göre perşembe günü hava parçalı çok bulutlu yer yer sağanak yağmurlu, cuma günüyse parçalı çok bulutlu ve yağışlı olacak. Cuma günü yağışlar, sağanak yağmur yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

Daire’den yapılan yazılı açıklamaya göre, kutupsal soğuk havanın Rusya üzerinden bölgeye sokulması ile yaşanacak meteorolojik şartlar doğrultusunda 31 Aralık, 1 ve 2 Ocak günlerinde günlük en yüksek sıcaklıkları 7 ile 10 derece arasında, en düşük sıcaklıklar ise 0 derecenin altında seyredecek. Bu şartlar orta şiddette, yer yer şiddetli don olayına ve fırtınaya neden olacak.

Ayrıca bugün ve Cuma günü rüzgarın Kuzey ve Batı yönlerden kuvvetli, zaman zaman fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden denizcilerin, balıkçıların, üreticilerin ve vatandaşların tedbirli olmaları tavsiye ediliyor.

SOĞUK HAVA DEVAM EDECEK

Rapora göre soğuk hava etkisini hafta sonu da sürdürecek. Cumartesi ve pazar günleri hava parçalı bulutlu olacak ve sabah saatlerinde yer yer don olayı yaşanacak.

Haftaya pazartesi, salı ve çarşamba günleri hava parçalı çok bulutlu ve yağmurlu olacak.

En yüksek hava sıcaklığı iç kesimler ve sahillerde periyodun ilk yarısı 7 – 10 derece ikinci yarısı ise 15- 18 derece dolaylarında seyredecek.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA