29 Mart 2024
  • Lefkoşa19°C
  • Mağusa20°C
  • Girne20°C
  • Güzelyurt19°C
  • İskele20°C
  • İstanbul15°C
  • Ankara14°C

"YALAN HABERİN HESABINI KİM VERECEK?"

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, Girne Dr. Akçiçek Hastanesi’nde tedavi gören bir hastanın vefatı dolayısıyla bir gazetede yayımlanan haberin gerçeklerle bağdaşmadığını belirtti.

"Yalan haberin hesabını kim verecek?"

13 Ekim 2016 Perşembe 15:37

Sucuoğlu yazılı açıklamasında, 11 Ekim tarihinde bir gazetenin manşetinden “doktor eksikliği nedeni ile bir hastanın vefat ettiği ve bunun hesabını kim verecek” başlıklı bir haber yaptığını kaydetti.

“Yapılan haberin hiç araştırılmadan ve büyük oranda halkı yanıltıcı bilgiler içerdiğini, ayrıca haberin gerçeklerle bağdaşmadığını tespit ettiklerini” belirten Sucuoğlu, Girne Akçiçek Hastanesi Başhekimi Dr. Salih Beyoğlu’nun bakanlığa gönderdiği raporu da kamuoyu ile paylaştı.

“ŞİMDİ BİZ SORUYORUZ, YALAN HABERİN HESABINI KİM VERECEK?”

Sucuoğlu, bu raporla gerçeklerin ortaya çıktığını ifade ederek, “Bu şekilde gazetecilik yapılmaz, yazıktır, ayıptır. Şimdi biz soruyoruz; yapılan bu yalan haberin hesabını kim verecek ?” dedi.

“DOKTOR EKSİKLİĞİ VE CİDDİ SIKINTILAR VAR”

Sucuoğlu, şunları kaydetti:

“Sağlık sektöründeki doktor eksikliğinin yıllardır devam ettiği ve bu nedenle sağlıkta ciddi sıkıntıların yaşandığı bir gerçektir.

Göreve geleli yaklaşık 150 gün olmasına rağmen sağlıkta yapmış olduğumuz, yapmaya çalıştığımız ve yaptığımız çalışmalar ortadadır.

Başbakan, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı ile sağlanan mutabakat ışığında 40 yıldır süren doktorların özlük hakları sorunu yasada yapılacak bir tadilatla 2017 yılı itibarı ile çözüme kavuşacaktır.”

BAŞHEKŞİM BEYOĞLU: “BEKLENİLEN BİR ÖLÜMDÜ”

Başhekim Beyoğlu’nun bakanlığa gönderdiği rapor şöyle:

“Ergüç Özaydın isimli hastaya 13 yıl önce mide Ca teşhisi konuldu. Buna yönelik tedavi gördü. Hastalık 2 yıl önce pankreasa metastas yaptı. Hastanın tedavisine Güney Kıbrıs'ta devam ediliyordu. Söz konusu hasta 5/10/2016 tarihinde yaygın metastaslarla hastanemizin dahiliye servisine yatırıldı. 10/10/2016 tarihinde servisimizde saat 02.30'da aktif mide kanaması geçirmesi sebebiyle Lefkoşa Devlet Hastanesi'ne sevk edildi ve hasta bu sevk esnasında yolda vefat etti. Beklenilen bir ölümdü. Saygılarımla...”

 

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA