LEFKE SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ PLATFORMU: LEFKE GAZİ LİSESİ MEVCUT YERİNDE KALMALI
Lefke Sivil Toplum Örgütleri Platformu, Lefke Gazi Lisesi’nin mevcut yerinde kalarak, ihale süreçlerinin bir an önce tamamlanmasını ve yeni okul binalarının planlanarak derhâl inşaatına başlanmasını talep etti.

19 Aralık 2025 Cuma 13:58
Lefke Sivil Toplum Örgütleri Platformu, Lefke Gazi Lisesi’nin mevcut yerinde kalarak, ihale süreçlerinin bir an önce tamamlanmasını ve yeni okul binalarının planlanarak derhâl inşaatına başlanmasını talep etti.
Milli Eğitim Bakanlığı’na, “Laf değil, icraat odaklı çalışma” çağrısı yapan Lefke Sivil Toplum Örgütleri Platformu, üzerlerine düşen tüm sorumlulukları yerine getirmeye ve gerekli katkıyı sunmaya hazır olduklarını dile getirdi.
Lefke Sivil Toplum Örgütleri Platformu, çağrılarının sonuçsuz kalması hâlinde, tüm paydaşlarla eylemler dizisinin ilkini Başbakanlık önünde başlatacaklarını ve Milli Eğitim Bakanlığı önüne kadar devam edeceklerini kamuoyuyla paylaştı.
11 sivil toplum örgütünden oluşan Lefke Sivil Toplum Örgütleri Platformu, Lefke Gazi Lisesi konusunda açıklama yaptı.
Çocukların daha fazla belirsizliğe ve konteyner sınıflara mahkûm edilmesinin kabul edilemez olduğu vurgulanan açıklamada, “Lefke’den bakanlığa açık ve son çağrımızdır; okul yerinde kalsın, gelecek inşa edilsin” ifadelerine yer verildi.
Bakanlığın, daha önce gündeme getirdiği ancak vazgeçilen Lefke Gazi Lisesi’nin başka bir yere taşınması konusunu yeniden gündeme getirmesi eleştirilen açıklamada, “Konu, Lefke için geri dönülmez bir yıkım anlamına gelmekte ve madencilik lobisine hizmet etmektedir.” denildi.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“2022 yılından itibaren üç senedir bölge okulları ile ilgili yapılması gerekenleri dile getirdikleri ve Lefke Gazi Lisesi’nin (LGL) kolej bölümünün açılmasının ardından, okulun geleceğe taşınabilmesi için zorunlu olan sınıf ihtiyacını; bölge sivil toplum örgütleri olarak bizler ve Lefke Gazi Lisesi Okul Aile Birliği sayısız kez gündeme getirmiş bulunmaktayız.
Süreci sağlıklı bir şekilde yönetemeyen Milli Eğitim Bakanlığı, kendi sorumluluğunu örtmek amacıyla sürekli sivil toplum örgütlerini, Anıtlar Yüksek Kurulu’nu (AYK) ve Lefke Belediyesi’ni suçlamaktadır.
Bakanlığa, bu yanlış ve kabul edilemez üslubundan vazgeçmesi ve bir an önce somut adımlar atması yönündeki çağrımızı kamuoyu önünde son kez yineliyoruz.”
Çocukların daha fazla belirsizliğe ve konteyner sınıflara mahkûm edilmesinin kabul edilemez olduğu ifade edilen açıklamada, okulun, öğrenci mutluluğu ve eğitim kalitesi esas alınarak, mevcut alanında yeni inşaatlarla en sağlam ve en güçlü şekilde vakit kaybedilmeden yeniden yapılandırılması gerektiği kaydedildi.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın, yıllardır Lefke bölge halkının eğitim konusundaki talepleri görmezden gelinerek, konunun farklı noktalara çekilmek istediği ileri sürülen açıklamada şunlara yer verildi:
“Lefke Gazi Lisesi ve Lefke Türk Maarif Koleji’nde maalesef yıllardır okul sekreteri kadrosunu boş tutan ve bu okullara resmî bir görevli ataması yapmayan Milli Eğitim Bakanı’nın, Lefke ilçesine verdiği önemin ve ciddiyetin düzeyi buradan anlaşılmaktadır.
Lefke Sivil Toplum Örgütleri Platformu’nun ve Okul Aile Birliği’nin tüm yapıcı çağrılarının sonuçsuz kalması hâlinde, bütün paydaşlarla birlikte eylemler dizisinin ilkini Lefkoşa’da Başbakanlık önünde başlatacağımızı ve Milli Eğitim Bakanlığı önüne kadar devam edeceğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz.”
Kıbrıslı Rum ressam Yorgos Gavriil’in evine patlayıcı madde ile saldırıldı!Güney Kıbrıs’ta ölüm tehditleri aldığı gerekçesiyle “Sistem Karşıtı Sanat” başlıklı resim sergisini iptal etmek zorunda kalan Kıbrıslı Rum ressam Yorgos Gavriil’in evine patlayıcı maddeyle saldırı düzenlendi.19 Aralık 2025 Cuma 14:00GÜNEY KIBRIS
LTB, şap hastalığına karşı tedbirleri arttırarak sürdürüyorVerilen bilgiye göre, LTB bu kapsamda araçlı dezenfeksiyon noktalarını üçe çıkardı.19 Aralık 2025 Cuma 13:59LEFKOŞA
Lefke Sivil Toplum Örgütleri Platformu: Lefke Gazi Lisesi mevcut yerinde kalmalıLefke Sivil Toplum Örgütleri Platformu, Lefke Gazi Lisesi’nin mevcut yerinde kalarak, ihale süreçlerinin bir an önce tamamlanmasını ve yeni okul binalarının planlanarak derhâl inşaatına başlanmasını talep etti.19 Aralık 2025 Cuma 13:58LEFKE
Simon Aykut, hapis cezasının kalanını İsrail’de çekmek istiyor5 yıl hapse mahkûm edilen Afik Group CEO’su Simon Mistriel Aykut’un, cezasının kalanını İsrail’de çekme talebi Rum lider Hristodulidis’in kabinesinde yeni göreve gelen Adalet Bakanı Konstandinos Fitiris’e iletildi.19 Aralık 2025 Cuma 12:53KIBRIS
Merit Sosyal İşler Koordinatörlüğü projelerini basınla paylaştıMerit International Sosyal İşler Koordinatörlüğü tarafından, 2025 yılı boyunca hayata geçirilen sosyal sorumluluk projelerinin kamuoyu ile paylaşıldığı yıl sonu basın toplantısı, yılbaşı yemeği konseptiyle düzenlendi.19 Aralık 2025 Cuma 11:08KIBRIS
Cumhurbaşkanlığı'nda “Yeni Yıl Basın Resepsiyonu” düzenlendi: Her zaman telefonunuzun ucundayımCumhurbaşkanlığı’nda “Yeni Yıl Basın Resepsiyonu” düzenlendi. Resepsiyon kısa bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, "Ben her zaman telefonunuzun ucundayım" ifadelerini kullandı.18 Aralık 2025 Perşembe 23:29KIBRIS
Mehmet Kale Kişi CTP'nn yeni Genel SekreteriCTP parti Meclis'i genel sekreter ve MYK seçimi yapıyor.18 Aralık 2025 Perşembe 23:16KIBRIS
Erhürman, Siyasi Partiler Konseyi’ni toplantıya çağırdıCumhurbaşkanı Tufan Erhürman, Siyasi Partiler Konseyi’ni toplantıya çağırdı.18 Aralık 2025 Perşembe 18:33KIBRIS
Fidan: Kıbrıslı Türkleri izole etmeyi bırakın, kaliteli bir işbirliği başlatabilirizTürkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, TRT World’de yayınlanan “One on One” programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.18 Aralık 2025 Perşembe 18:01KIBRIS
Güney Kıbrıs’a 4 milyon 377 bin 114 turist geldiGüney Kıbrıs’a giden turistlerin sayısında yeni bir rekor kırıldığı ve kasım ayı sonuna kadar Güney Kıbrıs’a 4 milyon 377 bin 114 turist gittiği kaydedildi.18 Aralık 2025 Perşembe 18:01KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.