16 Nisan 2024
  • Lefkoşa30°C
  • Mağusa30°C
  • Girne24°C
  • Güzelyurt28°C
  • İskele30°C
  • İstanbul26°C
  • Ankara26°C

TÜM KIBRIS ARA BÖLGEDE BARIŞA DAVETLİ!

Kıbrıslı Türkler, Kıbrıslı Rumlar, Maronitler, Ermeniler ve Latinler...

Tüm Kıbrıs ara bölgede barışa davetli!

19 Kasım 2016 Cumartesi 13:00

Lefkoşa'da pazartesi akşamı müzakerelere ve liderlere destek amacıyla iki toplumlu kültürel ve sanatsal içerikli etkinlik düzenleniyor.

Etkinlik, 21 Kasım Pazartesi günü Kuzey Kıbrıs saati ile 19.30, Güney Kıbrıs saatiyle 18.30'da Çetinkaya Sahası’nda yer alacak.

Kıbrıslı Türkler, Kıbrıslı Rumlar, Maronitler, Ermeniler ve Latinlerin Ledra Palas’taki tampon bölgede bir araya gelerek gerçekleştireceği etkinlikte, danslar  ve şarkılarla liderlere ve müzakerelere destek verilecek.

Etkinliği, Çözüm ve Barış Platformu, İki Toplumlu Barış İnisiyatifi, aralarında CTP, TDP, YKP, BKP ve Güney’den AKEL’in de olduğu yaklaşık 120 siyasi parti, sendika ve örgüt düzenleyecek.

Etkinliği düzenleyecek örgütler, "Tüm Kıbrıslıları olası bir çözüm ihtimali lehine harekete geçirmeye ve bu iki toplumlu kültürel ve sanatsal etkinliğe katılmaya çağırıyoruz" dedi.

Etkinliği düzenleyecek Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum örgütlerin temsilcileri bugün ara bölgede Ledra Palas'taki Dayanışma Evi'nde basın toplantısı düzenledi.

Örgütler yaptığı ortak basın açıklamasında, Kıbrıs sorununu çözmek için yapılan müzakerelerin kritik bir aşamaya girdiğine dikkat çekti

Yarın iki liderin yeni bir görüşme turuna başlayacağını ve bunun sonuçlarına bağlı olarak, olumlu bir sonucun doğup doğmayacağının ve  Kıbrıs sorununun son aşamasına girilip girilmeyeceğinin belli olacağına işaret eden örgütler, şöyle devam etti:

"Kıbrıs sorununu çözmek için yapılan müzakerelerin bu en önemli safhasında, bu kez başarılı bir sonuca varılabileceği  ümidiyle,  ülkenin insanları, çözüm, barış ve yeniden birleşmenin artık uzak ihtimal olmadığı gözlemlemektedir.

Bu prespektiften baktığımız zaman; Bir  anlaşmaya varılacak  çözümün çabalarını destekliyoruz ve iki lideri, Kıbrıslı Rumlar ve Kıbrıslı Türklerin isteklerine uygun bir anlaşmaya varmak için  ciddi bir şekilde müzakere etmeye çağırıyoruz.

Onları, adanın tüm çocuklarının anavatanı olan birleşik ve barışçı bir Kıbrıs vizyonuna bağlı kalmaya çağırıyoruz.

Geçmişte yaşanan  şiddeti, milliyetçi patlamaları, hoşgörüsüzlüğü gömerek ve arkamızda bırakarak ortak geleceğimizi birlikte inşa etme zamanı gelmiştir."

Örgütler, "Kıbrıs'ta barışın engellenemeyeceğine  olan inancını aktif olarak ifade ettiğini" belirterek, "Umudumuzu canlı tutmak ve harekete geçirmek için vatanımız Kıbrıs’ın bölünemeyecek kadar küçük olduğunu, ancak hepimiz için yeteri kadar büyük olduğunu düşündüğümüzü göstermek istiyoruz" dedi.

İki liderin  müzakerelere  devam etmek için yeniden İsviçre'de Mont Pèlerin'de olacakları günlerde, 21 Kasım Pazartesi akşamı Lefkoşa'da düzenleyeceği etkinlikte liderlere destek vereceklerini belirten örgütler, açıklamasında şunları kaydetti:

"Ülkemizin ve halkımızın barış ve yeniden birleşmesi adına iyi haberlerle Kıbrıs'a dönmelerini beklediğimiz mesajını iletmek istiyoruz.

Bizler, bu metni destekleyen örgütler ve hareketler olarak, tüm Kıbrıslıları olası bir çözüm ihtimali lehine harekete geçirmeye ve bu iki toplumlu kültürel ve sanatsal etkinliğe katılmaya çağırıyoruz; böylece müzakerelerin bu kritik noktasında yüksek sesle  barışın  ve umutun  sesini  duyurabiliriz."

Etiketler: , , , ,
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA