28 Mart 2024
  • Lefkoşa23°C
  • Mağusa23°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt24°C
  • İskele23°C
  • İstanbul21°C
  • Ankara18°C

T&T’NİN UYGULAMASI KAOS YARATIYOR

T&T’nin uygulaması kaos yaratıyor

16 Temmuz 2014 Çarşamba 12:56

Ercan havaalanın girişine konulan bariyer vatandaşların tepkisine neden olurken, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı bu barikatın kaldırılması için girişimde bulundu.

DETAY ÖZEL

Ercan Havalimanı ihalesini alan T&T Havalimanı İşletmeleri’nin Havaalanı’nda yaptığı değişiklikler arasında en büyük tepkiyi, yolcu indirme ve karşılama için bile bilet alma sistemi gördü. Detay’ın daha önce gündeme getirdiği bu uygulama ile havaalanına her girişte bilet alma zorunluluğu ortaya çıkarken, bu düzenleme ile yapılan yol güzergahı, araç sürücülerinin biletlerini makineye bırakıp havaalanından çıkmasını zorunlu kılıyor. 20 dakikayı geçen ziyaretler ise ücretlendiriliyor.

Mağdur yine vatandaş

Yeni düzenleme ile yolcu bekleyenler, herhangi bir gecikme veya alana erken gitme durumunda ya ücretli olarak araçlarını park edecek, ya havaalanı dışında bekleyecek, ya da alandan çıkıp, giriş çemberinden tur attıktan sonra yeniden alana girip yeni bilet almak zorunda kalıyor.

T&T Havalimanı İşletmeleri, tarafından yürürlüğe konulan uygulama özellikle uçak geliş saatlerinde ciddi kuyrukların oluşmasına neden oluyor. Vatandaşlar zaman zaman uzayan araç kuyrukları ile yeni sisteme ayak uydurmaya çalışırken, bazı aceleci vatandaşların ise barikatın, araç kaportasına inmesi ile daha büyük mağduriyetler yaşadığı gözlemleniyor.

Bakanlıktan veto

Havaalanındaki bu uygulama Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı tarafından da eleştirildi. Ercan’ın kullanan birçok kişinin tepkisine neden olan uygulamanın çok yakında değişmesi bekleniyor. Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada işletmeci firma tarafından Ercan girişine konulan bariyerin kaldırılması yönünde bir direktif verdiğini açıklarken, bu konunun takipçisi olacağını vurguladı.

Park tarifeleri

Vatandaşların araçlarını Ercan Havaalanı’nın park yerine park etmeleri farklı ücretlendirmeler ile vatandaşlara yansıyor. Araçların park edilmesi sonrasında ise tarife katlanarak yükseliyor.

İlk 20 Dakika: Ücretsiz

20 Dakika – 1 Saat :6 TL

1 Saat – 3 Saat : 8 TL

3 Saat – 6 Saat : 12 TL

6 Saat – 12 Saat :15 TL

12 Saat – 24 Saat : 18 TL

24 Saat – 48 Saat : 25 TL

48 saati sonrası 24 saat için artı 10 TL

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA