28 Mart 2024
  • Lefkoşa26°C
  • Mağusa24°C
  • Girne23°C
  • Güzelyurt26°C
  • İskele24°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara21°C

TRUMP: PUTİN OBAMA'DAN DAHA İYİ BİR LİDER

ABD'de Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı olan Donald Trump, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i övdü. Trump, Putin'in ülkesi üzerinde güçlü hakimiyete sahip olmasını takdir ettiğini açıkladı.

Trump: Putin Obama'dan daha iyi bir lider

08 Eylül 2016 Perşembe 13:36

New York merkezli NBC televizyonu tarafından düzenlenen tartışma programında ABD'de 8 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimlerinin iki adayı karşı karşıya geldi. Demokratlar'ın adayı Hillary Clinton ile Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump, "USS Intrepid" uçak gemisinde kozlarını paylaştı.    

Başkan adayları, "Başkomutanlık Forumu" adı verilen toplantıda, izleyiciler önünde savunma ve dış politikaya ilişkin görüşlerini açıkladı. Terör örgütü IŞİD ile mücadele, ağırlıkla yer verilen konulardan biri oldu.

Trump: Putin tartışmasız lider

Donald Trump, Rusya lideri Vladimir Putin'e ilişkin övgü dolu sözleriyle dikkat çekti. "Rusya apayrı bir sisteme sahip ve bu sistemi pek sevmiyorum" diyen Trump, "Ama Putin'e baktığınızda onun bu sistemde tartışmasız lider olduğunu görüyorsunuz. Bizim başkanımıza kıyasla çok daha belirgin bir lider" ifadelerini kullandı. Putin'in ülkesi üzerinde güçlü hakimiyete sahip olmasını takdir ettiğini açıklayan Donald Trump, "Putin, Barack Obama ile karşılaştırıldığında liderlik kabiliyeti çok daha fazla" dedi.  

Putin de Trump'ı övmüştü

Trump daha önce de Putin'i öven ifadeler kullanmış, Rusya liderine yönelik tavrı, parti içinde eleştirilere neden olmuştu. Putin ise işbaşına gelmesi halinde Rusya ile ilişkileri düzelteceğini duyuran Trump'ı "olağanüstü bir kişi" olarak tanımlamıştı.  

Clinton: IŞİD'i yenmek için kara birliklerine ihtiyaç yok

Demokratlar'ın başkan adayı Hillary Clinton ise ABD'nin terör örgütü IŞİD'i Irak ve Suriye'de kara birliklerine gerek duymaksızın yenebileceğini savundu. Konuşmasında dışişleri bakanlığı dönemindeki deneyimini öne çıkaran Clinton, konuşmasında Trump'a oranla daha fazla ayrıntıya yer verdi.  

Etiketler: , ,
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA