20 Nisan 2024
  • Lefkoşa14°C
  • Mağusa16°C
  • Girne17°C
  • Güzelyurt13°C
  • İskele16°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara10°C

TRUMP: ABD BAŞKANLARININ HEPSİNDEN FAZLA ÇALIŞIYORUM

Trump, Beyaz Saray'daki günlük programının yaklaşık yüzde 60'ını kendisine ayırdığıyla ilgili haberlere açıklık getirdi: "Yürütme Mesaisi terimi kullanıldığında dinlendiğim değil çalıştığım anlamına gelir."

Trump: ABD Başkanlarının hepsinden fazla çalışıyorum

11 Şubat 2019 Pazartesi 18:53

Trump, Beyaz Saray'daki günlük programının yaklaşık yüzde 60'ını kendisine ayırdığıyla ilgili haberlere açıklık getirdi: "Yürütme Mesaisi terimi kullanıldığında dinlendiğim değil çalıştığım anlamına gelir." Gelmiş geçmiş en çok çalışan ABD Başkanı olduğunda da ısrar etti.

ABD'de yürütmenin başı konumundaki Başkan Donald Trump'ın Beyaz Saray'da bulunmasına rağmen ofis dışında olduğu, yani çalışmadığı saatlere çevresindekilerin 'executive time' demesi, epeydir espri konusu haline geldi. Geçen yıl Trump'ın 'yürütme mesaisi' de denilebilecek 'executive time' içinde Fox News kanalını izleyip telefon etmek ve tweet atmakla vakit geçirdiğini dünyaya duyuran Axios haber sitesi, bu yıl da Trump'ın son 3 ayı kapsayan günlük programını ele geçirip yayımladı.

'Tembel başkan' diye alay konusu haline gelen Trump, 'yürütme mesaisine' (executive time) kendince açıklık getirdi. Elbette yine Twitter'dan:

"Medya benim çalışma programımı elde etmiş. Bu çok kolay bir iş, ama olumsuz değil olumlu haber yapılması gerekirdi. Yürütme Mesaisi terimi kullanıldığında genelde ben çalışıyorum demektir, dinleniyor değil. Muhtemelen belki de eski Başkanların neredeyse hepsinden daha fazla çalışıyorum."

Hızını alamayan Trump şu iddialarda da bulundu:

"Gerçek şu ki, Başkanlığı devraldığımda Ülkemiz karmaşa halindeydi. Tükenmiş Ordu, Bitmeyen Savaşlar, Kuzey Kore ile Savaş tehlikesi, Yüksek Vergiler ve çok fazla sayıda Düzenleme, Sınır, Göç ve Sağlık Sistemi sorunları ve daha nicesi. Uzun saatler çalışmaktan başka seçeneğim yoktu."

Arada ABD Başkanı'na halk desteğinin yüzde 50'de seyrettiğine dair Rasmussen anketini retweetleyerek "Çok çalışmanın sonucu, teşekkür" mesajını paylaşan Trump, bugün de aynı konuda ısrar etti:

"Benden daha çok çalışan başkan olmadı (miras aldığım kargaşayı temizliyorum)!"

'UYGUNSUZ DEĞİL'

​Trump taraftarları, 'yürütme mesaisinin' verimli telefon görüşmeleri ve toplantılarla dolu olduğu iddiasında. Fakat tüm bunların neden programda yer almadığı ve Beyaz Saray personelinden saklandığına açıklık getiremiyorlar. Yine de eski ve yeni Beyaz Saray personeli, bu görüşme ve toplantıların çalışma programında yer almamasında uygunsuz veya tekinsiz bir durum olmadığını görüşünde. Trump'ın eski danışmanlarından Cliff Sims, İngiliz Guardian gazetesine yaptığı açıklamada, tüm telefon görüşmeleri ve diğer aktivitelerin kayıtlı olduğunu, ancak her birini önceden programa dahil etmenin mümkün ve gerekli olmadığını söyledi.

Bu arada Trump başkanın çalışma programını elde etmenin 'çok kolay' olduğunu söylese de, belgeleri Beyaz Saray'dan kimin sızdırdığını belirlemek üzere inceleme başlatıldı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA