28 Mart 2024
  • Lefkoşa26°C
  • Mağusa24°C
  • Girne23°C
  • Güzelyurt26°C
  • İskele24°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara21°C

TDP: “ÜLKEDE ÇOK CİDDİ ÇEVRE SORUNLARI YAŞANMAKTADIR”

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP), ülkenin her yerinde ciddi çevresel sorunlar yaşandığını, sorunların azalacağı yerde her yıl daha da arttığını, bunun da çevresel tahribat kadar, uzun vadede ekonomiye de büyük zararlar verdiğini vurguladı.

TDP: “Ülkede Çok Ciddi Çevre Sorunları Yaşanmaktadır”

05 Haziran 2016 Pazar 12:32

TDP ‘5 HAZİRAN DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ’ MESAJI

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP), ülkenin her yerinde ciddi çevresel sorunlar yaşandığını, sorunların azalacağı yerde her yıl daha da arttığını, bunun da çevresel tahribat kadar, uzun vadede ekonomiye de büyük zararlar verdiğini vurguladı.

“5 Haziran Dünya Çevre Günü” nedeniyle yayımlanan mesajda, çevre ile ilgili hassasiyet belirten, söylemde bulunan ilgili ve yetkili makamların artık somut adım atmaları gerektiği belirtildi, Ülkesel Fiziki Planı’nın ardından, tüm bölgeler için İmar Planlarını hayata geçirmek için adım atılması çağrısında bulunuldu. Açıklamada şunlar kaydedildi: “Ülkemizdeki çevre sorunları her geçen yıl maalesef artmaktadır. Karpaz’dan Yeşilırmak’a kadar birçok noktada çevresel sorun yaşanmaktadır. Kaçak binalar, izinsiz ağaç kesimleri, altyapısı olmayan yerleşim birimleri, yaygın, dağınık ve plansız yapılaşma anlayışı, mevzuat ve denetim eksiklikleri ve en önemlisi siyasi irade yoksunluğu, ülkemizde oluşmuş çevre sorunlarını çözmeyi bırakın, her yıl bu sorunlara yenilerinin eklenmesine neden oluyor.

Çevrenin sağlığımız ve yaşam kalitemiz üzerinde olan etkisi çok açık olmasına rağmen, “kısa günün ekonomik karı” güdüleriyle bu gerçeklik maalesef birçok ekonomik faaliyet alanında göz ardı edilmektedir. Üzülerek söylemeliyiz ki, ekonomik karlılık amacıyla çevreyi düşünmeden yürütülen faaliyetlerden dolayı, uzun vadede, ekonomik anlamda da çok daha büyük sıkıntılar yaratıldığının farkında bile değiliz.
Ülkemizin en önemli ve en yüksek potansiyele sahip olan ekonomik faaliyet alanı tartışmasız Turizm’dir. Doğal ve yapılaşmış çevre ise Turizm sektörünün en önemli değerleridir. Maalesef, plansız bir şekilde yürütülmüş olan faaliyetlerden dolayı en önemli değerlerimiz kirletilmekte ve tahrip edilmektedir.

Doğal ve yapılaşmış çevremizi korumak ve bu değerlerimiz üzerinde sağlıklı, refah içinde yaşayan bir toplum yaratmak, ancak sürdürülebilir kalkınma ilkelerini hayata geçirmekle mümkün olacaktır. Bu ilkeleri hayata geçirmek ve sağlıklı bir çevrede refah içinde yaşayan bir toplum yaratmak için planlı olmak kaçınılmaz bir gerekliliktir. Bugüne kadar, maalesef planlı gelişme anlayışı ülkemizde yer bulabilmiş değildir, bu yönde ciddi bir siyasi irade de, istisnalar hariç, ortaya konmuş değildir. Yıllarca çevre ile ilgili demeç veren, çevre sorunlarını gündeme getiren ve bununla ilgili üzüntüsünü ifade eden herkes, somut bir adım atabilmek için bu yıl farklı olarak, söylemin dışına geçerek, İmar Planlarını hayata geçirebilmek için samimi bir adım atabilmelidir. Bu yıl, dünya çevre günü mesajımız yanında böylesine bir kararlılığı da ortaya koyalım. Daha sağlıklı bir çevrede yaşabilmek için somut bir adım atalım.

 
Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA