17 Nisan 2024
  • Lefkoşa17°C
  • Mağusa18°C
  • Girne18°C
  • Güzelyurt16°C
  • İskele18°C
  • İstanbul20°C
  • Ankara17°C

TBMM BAŞKANI KIBRIS İÇİN KONUŞTU!

TBMM Başkanı Kıbrıs İçin Konuştu!

17 Temmuz 2013 Çarşamba 08:35

page_cemil-cicek-derdimi-anlatamadim_104584881[1]TBMM Başkanı Cemil Çiçek, “Kıbrıs’ta kalıcı bir barış olsun diye hep beraber uğraştık epey de sıkıntılar çektik hala da çekiyoruz. Maalesef uluslararası camianın terazisi bozuk” dedi.

Çiçek, KKTC Ankara Büyükelçisi Mustafa Lakadamyalı ve beraberindeki KKTC Mücahitler Derneği yöneticilerini kabul etti.

20 Temmuz Barış Harekatı’nın 39. Yıldönümü dolayısıyla ziyaret gerçekleştirdiklerini belirten Lakadamyalı, Kıbrıs adasında başı dik, özgür ve güven içerisinde yaşamanın koşullarının, 20 Temmuz sabahı başlayan barış harekatının sonucu oluştuğunu kaydetti.

Harekatla, sadece adaya değil bölgeye de güven ve huzur ortamının geldiğini belirten Lakadamyalı, KKTC’nin Türkiye sayesinde geleceğe güvenle baktığını söyledi. Lakadamyalı, adada kalıcı, adil ve kapsamlı bir anlaşma sağlanması için çaba harcadıklarını belirtti.

Çiçek de TBMM’nin Gazi Meclis olduğunu, mücahitleri, gazileri burada ağırlamanın ayrı bir onur, şeref olduğunu dile getirdi.

Kıbrıs Barış Harekatı’nın üzerinden 39 yıl geçtiğini, bu harekatın çok başarılı ve önemli bir dönüm noktası olduğunu ifade eden Çiçek, “O tarihe gelinceye kadar ne acılar, sıkıntılar çekildiğini, nasıl Rum mezalimi ile karşı karşıya olunduğunu hepimiz biliyoruz. Katledilen çocukları, şehit edilen insanları, evinden yurdundan edilen insanları hep hatırlıyoruz” dedi.

Türkiye’nin, her defasında yardımcı olmaya, KKTC’nin haklı sesini dünyaya duyurmaya çalıştığını belirten Çiçek, “Ama maalesef uluslararası politikalarda bu çığlıkları duyurmak çok kolay olmuyor. Herkes kendi tırnağı ile kendi başını kaşıyor. Nitekim şimdi Suriye’de, başka yerde olanları duymadıkları gibi” diye konuştu.

Çiçek, şunları ifade etti:

“20 Temmuz’da barışa giden yola kapı aralanmıştır. Aradan geçen 39 yıl içerisinde KKTC kendi devletine de kavuştu. Artık orada hür ve bağımsız Türk toplumu var, Türk milletinin, anavatanın bir parçası var. Adada iki ayrı halk, iki ayrı devlet, iki ayrı demokrasi var ve Türkler orada azınlık değildir. Kalıcı bir barış olsun diye hep beraber uğraştık epey de sıkıntılar çektik hala da çekiyoruz. Maalesef uluslararası camianın terazisi bozuk.

Hakkaniyete uygun tartı yapmıyor, olayları ona göre değerlendirmiyor, çıkarlarına göre değerlendirme yapıyor. Barışı isteyen taraf biz olduk ama himaye gören de barışı istemeyen Rum taraf oldu. Ama ne olursa olsun bugün orada ayrı bir devlet var, demokrasi var, kardeşlerimiz var.

Türkiye olarak da her zaman her vesileyle sizlerin yanında olduk. Kıbrıs ile ilişkilerimiz iktidarlarda kim olursa olsun bizim milli politikamız çerçevesinde ilişkiler sürdürülmektedir. O nedenle aradan geçen süre içerisinde KKTC’de çok önemli işler oldu. Şimdi fırsatları iyi değerlendirerek daha da geliştirmemiz lazım. Önemli projeler hayata geçti, geçiyor. Orası turizm açısından çok önemli gelişme kaydetti. En kısa sürede Türkiye’den barış suyunu da götürmüş olacağız. Diğer alanlarda da önemli projeleri Türkiye ile birlikte KKTC adım adım geliştiriyor, büyütüyor. Refahın, mutluluğun sağlanabilmesi bakımından bir gayretin içinde oluyoruz. Daha çok çalışarak, dayanışma içinde olarak, daha çok birliğimizi, beraberliğimizi kökleştirerek, 20 Temmuz başarısının taçlandırılması, daha iyi bir noktaya getirilmesi lazım. İnanıyorum ki o zaman şehitlerimizin ruhu da şad olacaktır.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA