29 Mart 2024
  • Lefkoşa13°C
  • Mağusa17°C
  • Girne16°C
  • Güzelyurt14°C
  • İskele17°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara12°C

TATAR: ESAS KASAYI BOŞ BULAN BİZDİK

Tatar: Esas kasayı boş bulan bizdik

02 Temmuz 2013 Salı 10:52

Ersin TatarEski Maliye Bakanı Ersin Tatar, Başbakan Sibel Siber’in hükümeti devraldığımız zaman maliyenin kasasını ekside bulduk” şeklindeki açıklamaları üzerine basın toplantısı düzenledi.

Tatar, esas kasayı boş bulan kendileri olduğunu, 2009’da  hükümeti devraldıklarında yıllık bütçe açığının 500 milyon Türk Lirası’nın üzerinde olduğunu ileri sürdü.

Kendilerinin CTP Hükümetinden 1 milyar 57 milyon Türk Lirası olarak devraldıkları yıllık gelirleri, 2 milyar 2 milyon Türk Lirasına çıkardıklarını savunan Tatar, Hükümette bulundukları sürede de hiçbir gayri yasal ödemede bulunmadıklarının da altını çizdi.

Şu andaki giderlerin de senenin yarısına gelinmiş olmasına rağmen bütçenin yarısını aşmadığını savunan Tatar, eleştirilerin yersiz olduğunu söyledi.

Başbakan Siber’in geçmiş hükümetin bu aylarda yatması gereken 30 milyon TL’lik KDV paralarını kullandığına ilişkin açıklamasını da eleştiren Tatar, bununla gündem yaratmanın yersiz olduğunu çünkü, Ercan Havalimanı’nın kiralanmasından dolayı alınması gereken 16 milyon Euro’nun henüz maliyenin kasasına girmediğini belirtti.

Ersin Tatar, bütçe açığı için Türkiye’den 2013 yılı dahilinde alınacak olan miktarın 300 milyon TL olduğunu, hükümetten ayrıldıklarında bunun sadece 130 milyon TL’sinin kullanıldığını ve hala 170 milyon TL’nin alınacağı bilgisini de verdi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA