24 Nisan 2024
  • Lefkoşa18°C
  • Mağusa16°C
  • Girne19°C
  • Güzelyurt20°C
  • İskele16°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara18°C

SON HABER: ATATÜRK HAVALİMANI'NDA SALDIRI: 41 ÖLÜ, 147 YARALI

İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde dün akşam meydana gelen saldırıda en az 41 kişi hayatını kaybetti, 147'den fazla da yaralı var.

Son Haber:  Atatürk Havalimanı'nda saldırı: 41 ölü, 147 yaralı

29 Haziran 2016 Çarşamba 13:27

 

Başbakan Binali Yıldırım saldırıya dair ilk bulguların IŞİD'i işaret ettiğini, incelemenin sürdüğünü açıkladı.

Yıldırım "Güvenlik güçlerimizin yaptığı tespitlerde emareler DEAŞ’ı işaret etmekte beraber bu konuda çalışmalar halen devam etmektedir. Teröristler bir ticari taksiyle gelmişlerdir. Canlı bombaların ayrıca silah bulundurmaları olayın vahametini arttırmıştır. Kaçan bir terörist olduğu değerlendirilmemekte. Her 3 canlı bombanın ateş ettikten sonra kendilerini patlattıkları yönünde ilk bulgular var" dedi.

Hayatını kaybedenlerden 27'sinin kimliğinin tespit edildiği belirtildi. Anadolu Ajansı, 18 kişinin cenazesinin ailelerine teslim edildiği bilgisini geçiyor.

Reuters haber ajansına bilgi veren emniyet yetkilileriyse saldırıda ölenler arasında bir Ukrayna ve bir İran vatandaşı olduğunu söyledi.

 

Suudi Arabistan'ın Ankara Büyükelçiliği de yaralılar arasında en az 7 vatandaşlarının olduğunu açıklamıştı.

İlk gelen bilgiler Dış Hatlar Terminali geliş katı girişinde çatışma yaşandığı, ardından iki patlama sesi duyulduğu yönündeydi.

Saldırının ardından havalimanından tüm uçuşlar durduruldu, Atatürk Havalimanı'na inmek üzere bekleyen uçaklar da başka havaalanlarına yönlendirildi.

Bazı dış hatlar uçuşları yapılıyor

160629083443_ataturk_airport_emergency.jpg

 

Başbakan Binali Yıldırım Atatürk Havalimanı'nın 02.20'den itibaren yeniden çalışmaya başladığını, hava trafiğinin normale döndüğünü belirtti.

İstanbul Atatürk Havalimanı'nın internet sayfasında yer alan uçuş bilgileri, bu sabah İstanbul'dan kalkması planlanan birçok uçuşun iptal edildiğini ya da gecikmeli olarak kalkacağını gösteriyor.

Bu sabah İstanbul'a inmesi planlanan uçakların tamamına yakınının ise iptal edildiği görülüyor.

Amerikan Federal Havacılık İdaresi ise (FAA), saldırının ardından Atatürk Havalimanı'ndaki bombalı saldırıların ardından ABD ile İstanbul arasındaki tüm uçuşların durdurulduğunu duyurdu. Birkaç saat süren uçuş yasağı sabah saatlerine doğru kaldırıldı.

Sabahın erken saatlerinde olay yeri inceleme ekipleri Atatürk Havalimanı'nda incelemelere başladı. Havalimanı çalışanlarıysa, saldırı nedeniyle oluşan hasarı temizlemeye çalışıyor.

Havanın aydınlanmasının ardından gelen görüntülerde patlamaların etkisiyle terminal binası içerisindeki tavan panellerinin parçalanıp yere döküldüğü görüldü.

Saldırının ardından ilk açıklamayı yapan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ "Bir teröristin kalaşnikofla etrafı taradıktan sonra kendisini patlatması sonucu en az 10 kişinin öldü, 20 civarında da yaralı var" demişti.

Bu arada Sağlık Bakanlığı saldırıda yaralananların ismi ve hangi hastanede bulunduklarına ilişkin bilgilere Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi'nin (SABİM) "184" numaralı hattından ulaşılabileceğiini bildirdi.

 

 Atatürk Havaalanı patlaması ölenlerin ve yaralıların isimleri

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA