28 Mart 2024
  • Lefkoşa20°C
  • Mağusa20°C
  • Girne19°C
  • Güzelyurt20°C
  • İskele20°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara13°C

SİBER'İN RÜŞVET AÇIKLAMASI

Siber'in Rüşvet Açıklaması

23 Haziran 2013 Pazar 17:00

sibel-SiberBaşbakan Sibel Siber, mecliste bir vekilin rüşvet aldığı iddialarıyla ilgili hukuki süreç başlatılacağını söyledi.

Başbakan Sibel Siber, Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü aracılığıyla yaptığı yazılı açıklamada, Hükümetin güven oylaması sırasında yaşanan olayı “yüce Meclisimize yönelik bir itibarsızlaştırma girişimi” sözleriyle değerlendirdi.

Olayın kendilerini “derinden” üzdüğünü kaydeden Başbakan Siber, rüşvet aldığını söyleyen Milletvekilinin bugün yapılan güven oylamasını etkilemesinin mümkün olmadığını söyledi.

Sibel şunları kaydetti:

İTİBARSIZLAŞTIRMA GİRİŞİMİ”

“Bugün Hükümetimizin güvenoylaması sırasında yüce Meclisimize yönelik bir itibarsızlaştırma girişiminde bulunulmuştur.Bu müessif olay bizleri derinden üzmüştür.

Bir Milletvekili Meclis Başkanı’nın izni olmadan Meclis kürsüsünü işgal ederek ‘rüşvet aldığını’ iddia etmiştir.

Şunu kamuoyunun bilgisine getirmek isterim ki ilgili Milletvekilinin güvenoylamasına olumlu veya olumsuz oy vermesi Hükümetimizin güvenoyu almasını hiçbir şekilde etkilemeyecekti.Güvenoyu için gerekli olan oy sayımız zaten Meclis’te mevcuttu.”

HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILIYOR

“Rüşvet iddiası ile ilgili olarak yasal mevzuat çerçevesinde hukuki sürecin başlaması için ilgili kurumlarla istişare içerisine girilmiştir” diyen Başbakan Siber, gelişmelerin halk ile paylaşılacağını kaydetti.

“Siber, ‘Rüşvet iddiası’ ile ilgili olarak yasal mevzuat çerçevesinde hukuki sürecin başlaması için ilgili kurumlarla istişare içerisine girilmiştir.Hükümetimiz halkımıza dürüst bir hizmet anlayışı ile hükümet programında da belirttiğimiz gibi açıklık, şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkesine bağlı çalışmaktadır.

İlgili üzücü konu hakkındaki gelişmeleri de siz halkımızla paylaşmaya devam edeceğiz” dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA