28 Mart 2024
  • Lefkoşa23°C
  • Mağusa20°C
  • Girne20°C
  • Güzelyurt23°C
  • İskele20°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara22°C

SEÇİME DOĞRU 20 MART

Seçime Doğru 20 Mart

23 Mart 2014 Pazar 14:52

Sol’da yeni işbirliği

TDP / BKP ve Baraka işbirliğinde sonra doğru gelindi. Önceki gece TDP MYK yaptığı toplantıda adaylarını netleştirirken BKP, Baraka ve Sendikalar ile birlikte yapacağı işbirliğinin de sonuna gelindiği öğrenildi. Bu duruma göre TDP 15 Belediyede, BKP ise  4  Belediyede Başkan adayı gösterecek.

İki parti arasında varılan anlaşmaya göre TDP’nin aday çıkaracağı yerler; Lefkoşa, Gazimağusa, Girne , Güzelyurt , İskele, Yeniboğaziçi , Alayköy, Gönyeli, Alsancak, Serdarlı, Beyarmudu, Lapta , Dipkarpaz,Mehmetçik, Yenierenköy olurken Lefke , Değirmenlik, Dikmen ve Geçitkale ‘de ise BKP aday çıkaracak.

UBP ile DP/UG İşbirliğinde sona doğru

UBP Parti Meclisi önceki gece yaptığı toplantıda UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’e DP/UG ile yapılacak işbirliğinde tam yetki verdi. UBP ile DP/UG’nin birçok yerde anlaştığı gelen bilgiler arasında.

Foto: UBP DP

Geçitkale’de Olsan Oran İddialı

 

Geçitkale’de UBP ile DP/UG’nin ortak başkan adayı Olsan Oran oldu. Olsan Oran’ın Spor Kulübü Başkanlığı yanı sıra genç bir mimar da olması Geçitkale’de seçimi kazanabilecek adaylardan olduğu yorumlarının yapılmasına neden oluyor.

Hasan Öztaş ise geçtiğimiz dönem mevcut Belediye Başkanı Dr. Kıvanç Buhara’ya karşı CTP adayı olarak yarışmış ve seçimi kaybetmişti. Hasan Öztaş’ın yeniden aday olduğu Geçitkale Belediye Başkanlığı yarışında Olsan Oran ile seçim yarışında kafa kafaya olduğu gelen bilgiler arasında.

Bir gurup TDP seçmeninin ise TDP/BKP- Baraka ittifakı olmaması halinde genç mimar aday Olsan Oran’ı destekleme yönünde eğilimi olduğu kaydedildi.

Foto: Olsan Oran

Kerem Sünmez Dipkarpaz’da TDP’den Aday

 

Kerem Sünmez Dipkarpaz Spor Kulübü başkanı sıkı bir CTP’li aslında ancak CTP’nin aday belirleme sürecinde demokratik davranmadığını iddia ediyor. Kerem Sünmez dün akşam TDP İskele İlçe örgütü ve Genel Sekreter Mehmet Harmancı ile Dipkarpaz’da el sıkıştı. Böylelikle TDP İskele, Mehmetçik, Yenierenköy’den sonra Dipkarpaz’da da adayını tespit etmiş oldu.

CTP Milletvekili Tufan Erhurman İstifanın Eşiğinde

CTP milletvekili Tufan Erhurman istifanın eşiğine geldi. Özellikle son dönemde aldığı eleştirilerle ilgili rahatsızlığını belirten Erhürman vekilliğini gözden geçirdiğini açıkladı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA