26 Nisan 2024
  • Lefkoşa28°C
  • Mağusa28°C
  • Girne26°C
  • Güzelyurt29°C
  • İskele28°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara26°C

SEÇİMDE HER ŞEY MUBAH MI?

Seçimde her şey mubah mı?

22 Mayıs 2014 Perşembe 12:20

Sokak hayvanları yerel seçimlerde belediyeler aleyhine kullanılıyor

Aday olan belediye başkanlarını yıpratmak için “sokak köpeklerini öldürüyorlar” iddiaları ortaya atılmaya başladı…

Yerel yönetim seçimleri yaklaşır, adaylar arasındaki yarış hız kazanırken, görevdeki aday belediye başkanlarını yıpratmaya yönelik olmadık yöntemlerin ortaya koyulduğu iddiaları da ortaya atılmaya başlandı…

Geçtiğimiz günlerde gazetemize Lefke Belediyesi’ningeçtiğimiz gün çarşı bölgesinde  çok sayıda sokak köpeğini zehirlediği bilgisi ulaştırıldı. Ancak Lefke Belediye Başkanı Mehmet Zafer olayı yalanlarken, Lefke polisi de kendilerine bu yönde bir bilgi ulaşmadığını söyledi.

“Köpeklere karşı çok büyük bir sevgim vardır” diyen Lefke Belediye Başkanı Mehmet Zafer, bölgedeki sahipsiz hayvanlar için Belediye’nin barınak projesi olduğunu söyledi.

İddiaya göre, zehirlenen köpeklerin 3- 4 tanesi ölürken, bunlar arasında sahipli köpeklerin de olduğu ve tedaviyle ölmekten son anda kurtarıldıkları bildirildi.

Açıklamalarına başvurulan Lefke Belediye Başkanı Mehmet Zafer, olayın asılsız olduğunu, bölgede köpek zehirlenmesi şikâyeti almadığını, belediyenin hayvan öldürülmesine şiddetle karşı olduğunu belirtti.

Mehmet Zafer, çarşı bölgesinde yaşlı tek bir köpeğin ölü bulunduğunu ancak zehirlenme olduğunu düşünmediğini belirterek, Karadağ Bölgesi’nde 15-20 gün önce 5-6 köpeğin duyarsız kişilerce zehirlenerek öldürüldüğünü de anlattı.

“Köpeklere karşı çok büyük bir sevgim var”

Zafer, “Çarşıda ölü köpek olsa, vatandaşlar tarafından belediye sabah sabah aranır. Bugün belediyeye böyle bir ihbar gelmedi. Yolları süpüren ekiplerimiz vardır. Bende hayvan sevgisi vardır. Benim de köpeğim vardı, evimin içerisinde benimle birlikte yaşardı. Köpeklere karşı çok büyük bir sevgim vardır. Bizim belediye olarak böyle bir şey yapmamız mümkün değildir. Ama bazı sorumsuz insanların yaptığı duyuyorum”  diye konuştu.

“AB’ye barınak projesi sunduk”

Belediye olarak başıboş hayvanları korumak için ve yaşatmak için, bir proje hazırladıklarını kaydeden Zafer, “Lefke Avrupa Üniversitesi ile birlikte Avrupa Birliği’ne 200 Bin Euro’luk bir proje sunduk. Projemiz onaylandı ve son aşamasına geldi. Bu ayın sonunda sözleşme imzalanacak. Kısmetse bu yıl bu projemiz hayata geçecek. Veteriner hekimlerimiz de olacak. Koruma altına alacağımız hayvanları kısırlaştıracağız. Hayvanlar için yuvalar yapılırken, tellenecek olan kısım içerisinde doğada dolaşmaları sağlanacak” dedi.

Akdoğan Belediyesi ile ilgili ihbar da asılsız!

Geçtiğimiz günlerde de, yine gazetemiz muhabirine Akdoğan’da, köpeklerin belediye tarafından av tüfeği ile öldürüldüğü ihbarı ulaşmıştı. Bu konuda görüşülen Akdoğan Muhtarı ile Akdoğan Belediye Başkanı, böylesi bir olayı şiddetle reddederken, gazetemize yapılan ihbar asılsız çıkmıştı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA