SAVAŞ AZERBAYCAN'A SIÇRADI! NAHÇIVAN HAVALİMANI VURULDU
ABD ve İsrail'in operasyonlarının ardından bölgede artan gerilim Kafkaslara da yansıyor.

05 Mart 2026 Perşembe 12:16
Türkiye'nin doğu sınırındaki Azerbaycan'a bağlı Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'nin uluslararası havalimanı, kamikaze dronların hedefi oldu. Amatör kameralara saniye saniye yansıyan görüntülerde, havalimanına isabet eden dronların yarattığı alev topu ve yaşanan panik gözler önüne serildi. Azerbaycan basını, dronların İran topraklarından ateşlendiğini iddia etti.
Akdeniz'de Rus LNG tankerinin vurulması ve Hatay semalarındaki füze geriliminin ardından, çatışmaların Kafkasya'ya ve Türkiye'nin can damarı olan Türk Kapısı'na (Nahçıvan) sıçrayabileceği endişesi büyüyor.
Bugün öğle saatlerinde Azerbaycan'ın Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti Uluslararası Havalimanı'nda dikkat çeken bir saldırı yaşandı. Bölgedeki sivil vatandaşlar tarafından cep telefonuyla kaydedilen ve sosyal medyaya düşen görüntüler, sivil alanlara yönelik tehdidin boyutunu gözler önüne serdi.
"VURDU, VURDU!" BAĞRIŞLARI
Servis edilen sarsıcı videoda, havalimanının otopark bölümünde bulunan sivillerin gökyüzündeki bir cismi fark ederek panikle kaçıştığı görülüyor.
Görüntüyü çeken kişinin Azerbaycan Türkçesiyle "Vurdu vurdu, fırladı (patladı)!" diye bağırdığı anlarda, hızla dalışa geçen bir kamikaze dron havalimanı sahasına şiddetle çarpıyor. Çarpmanın etkisiyle büyük, turuncu bir alev topu gökyüzüne yükselirken, ardından yoğun bir duman bulutu alanı kaplıyor.
Videoyu çekenlerin "Ay Allah!" diyerek yaşadığı panik kameraya yansırken, kameranın pan yapmasıyla (dönmesiyle) üzerinde İngilizce "AIRPORT" yazan ana terminal binası ve olay yerinde hazır bekleyen kırmızı itfaiye araçları net bir şekilde seçiliyor. Bu durum, saldırının rastgele bir alana değil, doğrudan sivil havacılığın merkezine yönelik bir eylem olduğunu gösteriyor.
AZERBAYCAN BASINI: "2 DRON İSABET ETTİ, ADRES İRAN İDDİASI"
Olayın hemen ardından Azerbaycan medyasından acil kodlu haberler geçilmeye başlandı. Yerel kaynaklar ve güvenlik yetkililerine dayandırılan bilgilere göre, Nahçıvan Havalimanı'na peş peşe en az 2 kamikaze dron isabet etti.
Haberlerdeki en kritik detay ise saldırının kaynağına yönelik iddialardı. Radar izleri ve dronların uçuş rotasının, güneydeki İran topraklarını işaret ettiği öne sürüldü.
AZERBAYCAN: İRAN'A KARŞILIK VERME HAKKIMIZ SAKLI
İran topraklarından Azerbaycan'a bağlı Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'ne insansız hava aracı saldırıları düzenlenmesiyle ilgili olarak Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı açıklama yayınladı. Bakanlık'tan yapılan açıklamada, "Bir İHA Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'ndeki havalimanının terminal binasına isabet ederken, diğeri Şakarabad köyündeki bir okulun yakınına düştü. Azerbaycan tarafı, karşılık verme hakkını saklı tutar. İran'ın Azerbaycan Büyükelçisi Mojtaba Demirchilou, Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı" denildi.
Son cemre toprakla buluştu“Ateş parçası” veya “kor halindeki ateş” anlamına gelen cemrenin sonuncusu bugün toprağa düştü.05 Mart 2026 Perşembe 13:09KIBRIS
Savaş Azerbaycan'a sıçradı! Nahçıvan Havalimanı vurulduABD ve İsrail'in operasyonlarının ardından bölgede artan gerilim Kafkaslara da yansıyor.05 Mart 2026 Perşembe 12:16KIBRIS
Yarın ve cumartesi yer yer sağanak bekleniyorYarın ve cumartesi yer yer sağanak, pazar sabah saatlerinde ise don olayı bekleniyor.05 Mart 2026 Perşembe 10:48KIBRIS
İran: Türkiye'ye füze atmadıkİran Silahlı Kuvvetleri, Türkiye'nin egemenliğine saygı duyduğunu ve Türkiye topraklarına yönelik herhangi bir füze atışı yapılmadığını duyurdu.05 Mart 2026 Perşembe 09:30ORTADOĞU
Akaryakıta okkalı zam!Akaryakıt fiyatlarına zam geldi.04 Mart 2026 Çarşamba 22:58KIBRIS
Türkiye'yi de kapsıyor: AB 'Made in EU' planını açıkladı'Made in EU' girişimi kapsamında hazırlanan teklife göre AB ile Gümrük Birliği anlaşması olan ülkelerin içeriği Birlik menşeli olarak kabul edilecek.04 Mart 2026 Çarşamba 20:28AVRUPA
Fidan, İranlı Arakçi ile görüştü: Çatışmaların yayılmasına neden olacak adımlardan kaçınılmalıTürkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.04 Mart 2026 Çarşamba 20:26TÜRKİYE
Türkiye MSB: Türk hava sahasına yönelen balistik mühimmat imha edildiTürkiye Milli Savunma Bakanlığı (MSB), İran'dan ateşlenen ve Türk hava sahasına yöneldiği tespit edilen bir balistik mühimmatın, Doğu Akdeniz'de konuşlu NATO hava ve füze savunma unsurları tarafından imha edildiğini bildirdi.04 Mart 2026 Çarşamba 20:25TÜRKİYE
TAM Parti'de yaprak dökümü devam ediyorTam Parti Genel Kordinatörü Ertan Kaygan, partiden istifa etti04 Mart 2026 Çarşamba 20:17KIBRIS
Çin'de geliştirilen batarya, elektrikli arabaların menzilini iki katına çıkarabilirAraştırmacılar, yeni bataryanın yüksek irtifalarda kullanılmak üzere tasarlanmış araçlarda ve drone'larda kullanılabileceğini söylüyor04 Mart 2026 Çarşamba 13:35TEKNOLOJİ
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs










Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.