29 Mart 2024
  • Lefkoşa22°C
  • Mağusa24°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt22°C
  • İskele24°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara16°C

SAHTE PASAPORTA 6 AY HAPİS CEZASI...

Sahte Romanya pasaportu ile Avrupa’ya gitme hayali kuran sanık Serdar Güzel ile Güzel’e sahte pasaortu temin eden sanık Mansur Kazan dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı...

Sahte pasaporta 6 ay hapis cezası...

24 Mayıs 2016 Salı 12:00

Gamze PİR BAYKUR

Sahte Romanya pasaportu ile Avrupa’ya gitme hayali kuran sanık Serdar Güzel ile konu sahte pasaportu sanık Güzel’e temin eden sanık Mansur Kazan dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı. “Sahte pasaportu tedavüle sürme” ve “Başkasının kimliğine bürünme” davalarından yargılanarak suçlu bulunan sanık Kazan ile Güzel 6’şar ay hapis cezasına mahkum edildiler.

Amacı sahte pasaportla Avrupaya gitmekti...

Sanık Mansur Kazan İngiltere’den temin ettiği sahte Romanya pasaportunu KKTC’ye getirerek Avrupaya gitmek isteyen arkadaşı sanık Serdar Güzel’e vermişti. 16 Ocak 2016 tarihinde Güney Kıbrıs’a geçmek isteyen sanık Güzel ise tasarrufundaki sahte Romanya pasaportunu Akyar Sınır Kapısı’ndaki görevli muhaceret memuruna ibraz ederek tedavüle sürmüş ancak görevli muhaceret memuru tarafından farkedilmişti.

Mesutoğlu: “Kamu menfaatinin sarsıldığı ortadadır...”

Davanın kararını okuyan Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Yargıcı Mesut Mesutoğlu, sanık Mansur Kazan ile Serdar Güzel’i aleyhlerine getirilen davalardan suçlu bularak mahkum ettiğini açıkladı.

“Sahte resmi belgeyi tedavüle sürme” suçunun 10 yıla kadar, “Başkasının kimliğine bürünme” suçunun ise 2 yıla kadar hapis cezası gerektirdiğini belirten Mesutoğlu, bu tür suçların genellikle muhaceret cezalarından kurtulmak için işlendiğini belirtti. Sahte pasaportların son zamanlarda çok sık şekilde tedavüle sürüldüğünün görüldüğünü belirten Mesutoğlu, kamu menfaatinin sarsıldığının ortada olduğunu ifade etti.

Sanık Kazan’ın İngiltere’de bulunduğu sırada arkadaşı Mehmet Hüseyin’den sanık Serdar Güzel’e vermek için sahte pasaport temin ettiğini belirten Mesutoğlu, sanık Güzel’in de sanık Kazan gibi konu suçları planlı ve programlı bir şekilde işlediğini açıkladı. Mesutoğlu, konu suçları planlı ve programlı şekilde işleyen sanık Kazan ile Güzel’e verilmesi gereken en uygun ve adil cezanın hapis cezası olduğunu belirterek sanıkları 6’şar ay hapis cezasına mahkum ettiğini açıkladı.

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA