29 Mart 2024
  • Lefkoşa25°C
  • Mağusa26°C
  • Girne23°C
  • Güzelyurt25°C
  • İskele26°C
  • İstanbul21°C
  • Ankara20°C

PAPA: SADECE ÖZÜR DEĞİL, AF DİLEMELİYİZ!

Hıristiyan âleminin ruhani lideri Papa Françesko, eşcinsellere bugüne kadar reva görülen kötü muameleyle iligili soruya yanıt verdi: Sadece özür değil, af dilemeliyiz!

Papa: Sadece özür değil, af dilemeliyiz!

28 Haziran 2016 Salı 10:51

Göreve geldiğinden beri, pedofiliye karışan din adamları gibi Vatikan’ın tabu kabul ettiği ciddi konulardaki radikal çıkışlarıyla gündeme oturan Hıristiyan âleminin ruhani lideri Papa Françesko, eşcinseller konusunda da tarihi bir çıkışta bulundu.

Papa Françesko, son yaptığı açıklamada, Hıristiyanlar ve Roma Katolik Kilisesi’nin,eşcinsel insanlara özür borçlu olduğunu, hatta maruz kaldıkları muameleden ötürü bu insanlardan af dilenmesi gerektiğini söyledi.

DİĞER MAZLUMLAR DA VAR

Fransız AFP’nin haberine göre, önceki gün Ermenistan’dan Roma’ya dönen PapaFrançesko’ya uçakta, Alman Kardinal Reinhard Marx’ın, “Kilise, eşcinsellere yönelik tutumundan dolayı üzgün olduğunu açıklamalı“ sözleri hatırlatıldı ve ne düşündüğü soruldu. Papa Françesko da “Biz Hıristiyanlar pek çok şey için özür dilemeliyiz. Sadece bunun (eşcinsel insanlara muamele) için değil, fakat af dilemeliyiz. Sadece özür değil, af. Soru şu: Eğer bu koşula sahip bir kişinin iyi niyeti varsa, Tanrı’yı arıyorsa, kimi yargılayacağız” yanıtını verdi. Özrünü ve af dileğini ayrımcılıkla karşılaşan diğer topluluklara da genişleten Papa Françesko, sözlerini, “Bence Kilise, sadece incittiği bir eşcinselden değil, aynı zamanda yoksullar, sömürülen kadınlar ve çalışmaya zorlanan çocuklardan da özür dilemeli” diyerek yanıtladı.

ORTODOKSLARDAN İTİRAZ GELDİ

PAPA Françesko’nun açıklamasına ilk itiraz Ortodoks papazlardan geldi. Kıbrıs Rum yönetimi Baf Metropoliti Yeorgios, eşcinselliği hastalık olarak kabul ettiklerini belirterek, “Homoseksüeller, hastalık içinde yaşıyorlar. Biz, homoseksüellikten mustarip insanları da kabul ediyor ve sempati duyuyoruz. Ancak kabul etmiyoruz” değerlendirmesini yaptı. Baf metropoliti, “Zannediyorum, Papa da bunu kastetti, çünkü kilise homoseksüelliği kınar, kabul edemeyiz. Tanrı insanı iki cins yarattı. Kadın ve erkek, ortası da yok” diye konuştu. ( Ömer BİLGE / LEFKOŞA )

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA