25 Nisan 2024
  • Lefkoşa36°C
  • Mağusa33°C
  • Girne31°C
  • Güzelyurt36°C
  • İskele33°C
  • İstanbul25°C
  • Ankara26°C

ÖZGÜRGÜN, ' MUDANYA KIBRIS GAZİLERİ'Nİ AĞIRLADI

Başbakan Hüseyin Özgürgün Mudanya Belediyesi’nin organizasyonuyla KKTC’ye gelen Mudanya Kıbrıs Gazileri Derneği heyetini kabul etti...

Özgürgün, ' Mudanya Kıbrıs Gazileri'ni ağırladı

02 Haziran 2016 Perşembe 15:33

Bazı Mudanya Belediye Meclis üyelerinin de eşlik ettiği gazilerin ziyaretinde Mudanya’nın kardeş belediyesi Beyarmudu Belediyesi’nin Başkanı İlker Edip de hazır bulundu. Ziyarette konuşan Mudanya Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Esen, 24 Kıbrıs gazisiyle, barış için geldikleri toprakları 42 yıl sonra yeniden ziyaret etmek istediklerini kaydetti.

mudanya2.jpg

“Barış Harekatı gerçekleştiğinde 9 yaşındaydım”

Esen Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip’e de katkılarından dolayı teşekkür etti. Başbakan Hüseyin Özgürgün de konuşmasında, Barış Harekatı gerçekleştirildiğinde 9 yaşında olduğunu ve her şeyi çok net ve büyük bir mutlulukla hatırladığını anlattı. Barış Harekatıyla adaya özgürlük ve barış geldiğini ifade eden Özgürgün yıllardır ise bir anlaşma için uğraş verildiğini belirtti.

“74’te yaşananlar bir daha yaşanmamalı”

Türk Silahlı Kuvvetlerinin adaya barış getirmesinden önce adada çok kan akıtıldığını kaydeden Özgürgün, 20 Temmuz Barış Harekatı’nın adada Kıbrıs Türk halkının ve Türklüğün var olmasının dönümü olduğunu vurguladı. Kıbrıs Türk halkının eşitliğe sahip olacağı bir çözümü yıllardır adada aradıklarını anlatan Başbakan Özgürgün, Kıbrıs Rum halkının da gerçekleri görmesi, 1963-1974 yılları arasında yaşananların bir daha yaşanamayacağını anlaması ve bir çözüme ulaşılabilmesi temennisinde bulundu. Özgürgün Kıbrıs Türk tarafının bir antlaşma konusunda samimi olduğunu da kaydetti ve Annan Planı’nı Kıbrıs Türk halkının kabul ettiğini hatırlattı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA