25 Nisan 2024
  • Lefkoşa36°C
  • Mağusa33°C
  • Girne31°C
  • Güzelyurt36°C
  • İskele33°C
  • İstanbul25°C
  • Ankara26°C

MÜTEAHHİTLER BİRLİĞİ'NDEN SEYRÜSEFER YASASINA DESTEK

Gürcafer: Kayıt dışılığı önlemek fırsat olarak değerlendirilmemeli

Müteahhitler Birliği'nden seyrüsefer yasasına destek

30 Mayıs 2016 Pazartesi 11:45

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği, devletin kayıt dışılığı önlemeye yönelik yapacağı seyrüsefer harçlarının araçlara aktarılması konusu ile ilgili basın açıklaması şöyle;

‘’Müteahhitler Birliği olarak Devletin kayıt dışılığı önlemeye yönelik yapacağı tüm çalışmalarına destek veriyoruz. Ancak bu çalışmaların amacını aşan bir çalışmaya dönüşmesi halinde de devletin karşısında olacağımızı da belirtmek isteriz.

Seyrüsefer ruhsatlarındaki var olan kayıt dışılığının önlenmesine yönelik devletin başlatmış olduğu çalışmaları, ekonomik yaşamı direk etkileyeceği sebebiyle iş dünyasında  endişelerin oluşmasına sebebiyet vermiştir.

Özellikle milyonlarca liralık kesinleşmiş taahhütler altında olan müteahhitlik sektöründe fiyatlamayı etkileyecek herhangi bir düzenlemenin birçok anlaşmazlıkların yaşanmasına sebebiyet vereceği aşikardır. Gerek devlet gerekse özel mukavelelerin hemen hemen hiç birinde yakıta gelecek herhangi bir zammın fark olarak verilmesi hususu yer almamaktadır. Bir diğer deyişle hiçbir surette devlet tarafından müteahhitlerimize fark ödenmeyeceği mukavelelerde belirtilmiştir.

Bu nedenle amacını aşmamasına dikkat edilmesi çok önemlidir. Yani kayıt dışılığın önlenmesine yönelik bir çalışma olmaktan çıkıp, devletin gelirlerinin artırılması için fırsat olarak değerlendirilmemelidir.

Böylesi bir durumun ülkede pahalılığa sebebiyet vererek zaten hassas olan ekonomik dengeleri alt üst edeceği aşikârdır.

Bu nedenle ekonomik örgütler, konu ile ilgili başlatılmış olan çalışma sürecine  dahil edilmelidirler. Ekonomik örgütler platformunun bir üyesi olarak konuyu değerlendirmek üzere EÖP’ü ivedi olarak toplantıya çağırıyoruz.’’

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA