MUHACERET AFFI NASIL OLACAK? İŞTE DETAYLAR
Yeni düzenlemeyle izinsiz ülkede bulunanlara 45 gün içinde başvuru yaparak yasal statü kazanma ve muhaceret affı kapsamında 60 gün içinde durumlarını düzenleme imkanı sağlanırken, kayıt dışı yaşamın sona erdirilmesi hedefleniyor.

16 Nisan 2026 Perşembe 08:39
Bakanlar Kurulu, Yabancılar ve Muhaceret (Değişiklik) Yasa Tasarısı kapsamında izinsiz ülkede bulunan yabancılara yönelik kapsamlı bir düzenleme hazırladı.
Mevcut yasaya göre izinsiz ülkede bulunan yabancılara, ülkede kaldıkları her gün için günlük asgari ücret tutarında para cezası uygulanırken, bunun yüksek cezalara ve mağduriyetlere yol açtığı belirtildi.
Yeni düzenlemeyle, bu kişilerin yasa yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 45 gün içerisinde başvuru yaparak yasal statü kazanmaları amaçlanıyor. Bu kapsamda başvuru yapanların, Muhaceret Dairesi’nin çevrimiçi sistemine müracaat etmeleri ve belirlenen süre içerisinde bir asgari ücret ödeme gerçekleştirmeleri halinde düzenlemeden yararlanabilecekleri öngörülüyor.
Düzenleme ile aile bütünlüğünün korunması ve kayıt dışı yaşamın önlenmesi hedeflenirken, izinsiz ve kaçak yaşamla mücadelede yabancıların kayıt altına alınmasına yönelik bir muhaceret takvimi oluşturuldu. Bu çerçevede, ülkede kayıt dışı yaşayanlara “ya ülkeyi terk etmeleri ya da yasal statüye geçmeleri” çağrısı yapıldı.
Özellikle son dönemde üniversitelerden ve yabancı öğrencilerden gelen taleplerin de dikkate alındığı belirtilirken, mezun olduğu halde muhaceret borcu nedeniyle ülkeden çıkamayan ya da kayıt dışı duruma düşen çok sayıda öğrenci bulunduğu ifade edildi.
Muhaceret affı kapsamında, ülkede her ne sebeple bulunursa bulunsun; turist, öğrenci veya çalışma amacıyla kayıt dışı durumda olan herkesi kapsayacak şekilde 60 günlük bir izinlendirme süreci başlatılacak. Bu süre içerisinde öğrenciler aktif kayda geçebilecek, çalışmak isteyenler çalışma izni alabilecek ve ülkede kalışlarını yasal zemine oturtabilecek.
Öte yandan, yurt dışında bulunan ve ülkede birinci derece yakını olan ya da izinsiz ikamet nedeniyle ihraç edilmiş kişiler de bir asgari ücret ödeyerek bu düzenlemeden yararlanabilecek.
Düzenlemenin temel amacının kayıt dışılığı ortadan kaldırmak, belirsizlikleri gidermek ve ülke güvenliğini tehdit edebilecek unsurların önüne geçmek olduğu vurgulandı.
Erhürman: Hellimin Yeşil Hat üzerinden erişimini mümkün kılacak önemli bir eşik daha aşıldı!Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, hellimin Yeşil Hat üzerinden ticaretine imkan sağlayacak denetim sürecinde yetkilendirme yapıldığını belirterek, sürecin hızla tamamlanması için çalışmaların sürdüğünü açıkladı.16 Nisan 2026 Perşembe 10:26KIBRIS
Binyamin Netanyahu’dan İran'la anlaşma şartı: Uranyum ülkeden çıkarılsın, Hürmüz açılsınİsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İran’la müzakerelerde ABD ile uyum içinde olduklarını belirterek, uranyumun ülkeden çıkarılması, zenginleştirmenin sonlandırılması ve Hürmüz Boğazı’nın açılmasını anlaşma için şart koştu.16 Nisan 2026 Perşembe 09:57ORTADOĞU
Kahramanmaraş'taki okul saldırganının babası tutuklandıKahramanmaraş'ta bir okulda silahlı saldırı gerçekleştiren İsa Aras Mersinli'nin babası Uğur Mersinli tutuklandı.16 Nisan 2026 Perşembe 09:51TÜRKİYE
Gönyeli’de 4 yaşındaki kız çocuğu tek başına bulundu, polis aileyi arıyorGönyeli Yenikent’te Gazeteci Salahi Aldanmaz Sokak’ta sabah saatlerinde yalnız başına bulunan 4 yaşındaki kız çocuğu polis tarafından karakola götürüldü. Çocuğu veya ailesini tanıyanların polise bilgi vermesi istendi.16 Nisan 2026 Perşembe 08:57KIBRIS
İskele’de 6 saatlik elektrik kesintisi yapılacakİskele’de 09.30-15.30 saatleri arasında 6 saatlik elektrik kesintisi yapılacak16 Nisan 2026 Perşembe 08:41KIBRIS
Muhaceret affı nasıl olacak? İşte detaylarYeni düzenlemeyle izinsiz ülkede bulunanlara 45 gün içinde başvuru yaparak yasal statü kazanma ve muhaceret affı kapsamında 60 gün içinde durumlarını düzenleme imkanı sağlanırken, kayıt dışı yaşamın sona erdirilmesi hedefleniyor.16 Nisan 2026 Perşembe 08:39KIBRIS
Dikkat tozlu hava etkili olacakMeteoroloji, Kuzey Afrika’dan taşınan tozun cumartesiye kadar etkili olacağını duyurarak, toza hassasiyeti olan vatandaşları uyardı.16 Nisan 2026 Perşembe 08:33KIBRIS
İhtiyat Sandığı faiz oranı yüzde 37’ye düşürüldüBakanlar Kurulu’nun aldığı kararla, 1 Nisan 2026’dan itibaren İhtiyat Sandığı iştirakçi hesaplarına uygulanacak yıllık faiz oranı yüzde 37’ye düşürülürken, cari faiz oranı yüzde 30 olarak korunacak, avans cari faiz oranı ise yüzde 5 olarak sabit tutulacak16 Nisan 2026 Perşembe 08:19KIBRIS
Döviz güne nasıl başladı?Döviz kurları16 Nisan 2026 Perşembe 08:18PARA BORSA
Talih kuşu Girne'ye kondu6 milyon TL’lik ödül Girne’de satılan bilete çıktı16 Nisan 2026 Perşembe 08:07KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs










Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.