20 Nisan 2024
  • Lefkoşa24°C
  • Mağusa21°C
  • Girne24°C
  • Güzelyurt24°C
  • İskele21°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara21°C

MECLİS'TE RÜŞVET SKANDALI - İŞTE O SES KAYDI

Meclis'te Rüşvet Skandalı - İşte O ses kaydı

23 Haziran 2013 Pazar 15:43

1371981714[1]DP-UG’den bu sabah istifa eden İskele Milletvekili Ejder Aslanbaba, DP-UG Genel Başkanı Serdar Denkaş ile Milletvekili Ahmet Kaşif’in kendisinde güveoylamasında evet demesi ve milletvekilliğinden istifa etmesi karşılığında 7 bin 700 Euro rüşvet teklif ettiğini iddia etti.  Aslanbaba, Kaşif ve Denktaş’ın kendisine ayrıca maaş bağlama, İskele Belediye Başkanlığı gibi vaadlerde bulunduklarını da öne sürdü.

Cumhuriyet Meclisi Hasan Bozer başkanlığında, güvenoylaması gündemi ile toplanan Genel  Kurul’da, güvenoylaması başlamadan önce Ejder Aslanbaba, kürsüde konuşma yapmak istedi ancak bu talebi Bozer tarafından reddedildi. Bunun üzerine Aslanbaba’nın elinde paralar ve CD ile kürsüye çıkması üzerine oturuma ara verildi.

Milletvekillerinin salonu terk etmesinden sonra Aslanbaba, basına yaptığı açıklamada, DP-UG Genel Başkanı Serdar Denkaş ile Ahmet Kaşif’in kendisinde güveoylamasında evet demesi ve milletvekilliğinden istifa etmesi karşılığında 7 bin 700 Euro rüşvet teklif ettiğini iddia etti.  Aslanbaba, Kaşif ve Denktaş’ın kendisine ayrıca maaş bağlama, İskele Belediye Başkanlığı gibi vaadlerde bulunduklarını da öne sürdü.

Aslanbaba, elinde, iddialarını kanıtlayacak ses kayıtları olduğunu söyledi.  7 bin 700 Euro’yu  Dipkarpaz İlkokuluna bağışlayacağını kaydeden Aslanbaba, polise suç duyurusunda bulunacağını belirtti.

TÖRE: “PARAYI ASLANBABA İSTEDİ”

DP-UG Milletvekili Zorlu Töre de, Aslanbaba’nın parayı kendisinin istediğini iddia etti. Bu sırada salona giren eski Başbakan İrsen Küçük de hükümetin istifa etmesi gerektiğini söyledi.

İşte O ses Kaydı

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA