28 Ekim 2024
  • Lefkoşa26°C
  • Mağusa27°C
  • Girne25°C
  • Güzelyurt25°C
  • İskele27°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara16°C

“MAHALLE KABADAYISINDAN ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ ATAYANLAR SAĞLIKTAKİ SORUNLARIN SORUMLUSUDUR”

Yeni Kıbrıs Partisi (YKP) Genel Sekreteri Murat Kanatlı, Acil Durum Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde yaşanan olaylarla ilgili açıklamalarda bulunarak, Sağlık Bakanlığı’ndaki atamalara yönelik sert eleştirilerde bulundu.

“Mahalle kabadayısından özel kalem müdürü atayanlar sağlıktaki sorunların sorumlusudur”

28 Ekim 2024 Pazartesi 12:10

Yeni Kıbrıs Partisi (YKP) Genel Sekreteri Murat Kanatlı, Acil Durum Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde yaşanan olaylarla ilgili açıklamalarda bulunarak, Sağlık Bakanlığı’ndaki atamalara yönelik sert eleştirilerde bulundu. Kanatlı, Sağlık Bakanlığı’na partizanlık nedeniyle yapılan atamaların sağlık alanındaki sorunların temelinde yattığını savundu.

Kanatlı, “Sağlık Bakanlığı gibi hassas bir yere sırf partili diye özel kalem müdürü olarak böyle kişileri atarsanız, sağlıkta olan sorunlar ‘halledeceğiz’ mantığına havale edilirse, sonra çıkıp bakanın ne sorumluluğu var derseniz, yanılırsınız,” dedi. Bakanın bu süreçlerde birinci derece sorumlu olduğunu belirten Kanatlı, “Evet, var, hem de dibine kadar sorumluluğu var. İşte açık net kanıtı,” ifadelerini kullandı.

Açıklamasında liyakat ve ehliyet eksikliğine vurgu yapan Kanatlı, “Böyle liyakatsiz, kurultay hesaplarına, oy satın almalarla kritik makamları üleştirenler bu süreçlerde birinci derece sorumludur. Mahalle kabadayısından sağlığa özel kalem müdürü atayanlar, sağlıktaki sorunların sorumlusudur,” dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA