25 Nisan 2024
  • Lefkoşa22°C
  • Mağusa21°C
  • Girne23°C
  • Güzelyurt24°C
  • İskele21°C
  • İstanbul16°C
  • Ankara19°C

MAĞUSA'DA DİN ADAMI 'MORAL VERMEK İÇİN' EVDEN ÇIKARTARAK CİNSEL TACİZDE BULUNMUŞ

Mağusa’da faaliyet gösteren “Sevgi Dostluk Kardeşliği Geliştirme ve Kültür Derneği” (SEVDOST-DER) Başkanı 66 yaşındaki Mansur Öztürk küçük bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle tutuklandı...

Mağusa'da din adamı 'moral vermek için' evden çıkartarak cinsel tacizde bulunmuş

18 Haziran 2016 Cumartesi 10:08

Mağusa’da faaliyet gösteren dini içerikli “Sevgi Dostluk Kardeşliği Geliştirme ve Kültür Derneği” (SEVDOST-DER) Başkanı 66 yaşındaki Mansur Öztürk 15 yaşındaki küçük bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle tutuklandı. “Çocuklara cinsel istismar” suçlamasıyla dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı Öztürk, davalarında hazır bulunmasını sağlamak amacıyla hükümsüz tutuklu olarak 1 ayı geçmemek şartı ile merkezi cezaevine gönderildi.

“Kızınızın morale ihtiyacı var. Dolaştırıp getireceğim” dedi...

Meselenin tahkikat memuru Gökhan Yıldırım, “Sevgi Dostluk Kardeşliği Geliştirme ve Kültür Derneği” (SEVDOST-DER) Başkanı olan zanlı Mansur Öztürk’ün özellikle kamuoyunda infial yaratabilecek ve Ceza Yasamızın Fasıl 154 madde 154 A tahtında 6 yıl hapislik cezası gerektirebilecek ve ağır ceza mahkemesi yetkisinde bulunan “Çocuk cinsel istismarı” suçundan metalder olduğunu açıkladı. Yıldırım, zanlı Öztürk’ün  15 yaşındaki S.Y ile dernek münasebeti ile tanıştığını, ailesi ile de yardım maksatlı sık sık görüşüp ailesinin güvenini kazandığını söyledi. Zanlı Öztürk’ün 15 Haziran tarihinde müşteki S.Y’nin evine giderek önce müştekinin annesi ile görüşüp Ramazan ayında verilen fitre paralarını müştekinin annesine verdiğini belirten Yıldırım, zanlının daha sonra müştekinin annesine müştekinin moralinin bozuk olduğunu ve morale ihtiyacı olduğunu söyleyip dolaştırmak maksadıyla tekrar gelip müştekiyi evden alacağını söyleyerek evden ayrıldığını açıkladı. Yldırım, zanlı Öztürk’ün akabinde saat 21:00’de tekrar müştekinin evine giderek müştekiyi evinden alıp önce “Ekor” isimli pastaneye götürdüğü sonra ise kahve içmek ve müştekinin ailesine götürmek üzere evinde erzak olduğunu söyleyip kendi evine götürdüğünü belirterek, zanlının evinde müştekinin boynuna sarılıp her iki yanağından, dudağından ve boynundan öpmek suretiyle cinsel temasta bulunduğunu açıkladı. Müştekinin tepki vermesi ve evine gitmek istemesi üzerine zanlının müşteki alarak evine götürdüğünü söyleyen Yıldırm, zanlının müştekiyi evine bıraktıktan sonra oradan ayrıldığını belirtti.

Müşteki olayı annesine anlattı...

Polis Memuru Gökhan Yıldırım, müşteki S.Y’nin ilk şikayeti annesine yaptığını ve S.Y ile annesinin 16 Haziran tarihinde polise gelerek şikayetçi olduğunu belirtti. Müşteki S.Y’nin Sosyal Hizmetler nezninde detaylı ifade verdiğini söyleyen Yıldırım, müştekinin ilk şikayette bulunduğu annesinden de ifade alındığını belirtti. Yıldırım, zanlı Mansur Öztürk’ün de ifade verdiğini ve verdiği gönüllü ifadesinde görgü tanıklarını, müştekinin annesinin ifadesini ve müştekinin ifadesini doğrular nitelikte bir ifade verdi ancak suç unsuru olan cinsel temas konusunda herhangi bir bilgi vermediğini belirterek, zanlının yazılı davasını kabul etmediğini açıkladı.

Yargılanmaktan kaçabilir...

Zanlı Masur Öztürk’ün TC ve KKTC vatandaşı olduğunu ve uzun yıllardır KKTC’de bulunduğunu ifade eden Polis Memuru Gökhan Yıldırım, zanlının yakın zaman içerisinde de KKTC vatandaşlığı aldığını söyledi. Yıldırım,  zanlı Öztürk’ün şuan KKTC’de yalnız yaşadığını, kirada oturduğunu, kanser hastası olan eşinin ise yaklaşık 2 ay önce Türkiye’ye gittiğini ifade ederek, zanlının KKTC’de başka bir yakın akrabasının bulunmadığını belirtti. Fasıl 154 ceza yasamızın bu suçla ilgili olarak 6 yıla kadar hapislik cezası gerektirdiğini ve bu suçun kamuoyunda infial yaratacak bir suç olduğunu vurgulayan Yıldırım, zanlının poliste tutuklu kalmasını gerektirecek safhadaki tahkikatın tamamlandığını belirtti. Zanlının serbest kalması halinde böyle bir suçtan dolayı yargılanmaktan kaçabileceği kanaatinde olduklarını belirten Yıldırım, zanlının davasında hazırda bulunmasını sağlamak maksadıyla 3 ayı geçmemek şartı ile cezaevinde tutuklu kalmasını talep etti.

Avukat itiraz etti...

Zanlı Mansur Öztürk’ün avukatı Tözün Targen, cezaevi talebine itiraz ederek, mahkemenin vereceği her türlü teminatı yerine getirebileceklerini ifade edip, zanlının uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Hacımulla: “Avukat böyle bir suçun işlenmediğine dair iddiada bulunmadı...”

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hazal Hacımulla, zanlıların yargılanmaktan kaçmasını önlemek mahkemenin görevleri arasında olduğunu belirterek, zanlıların adalet huzuruna çıkarılmasının elzem olduğunun bir gerçek olduğunu söyledi. Zanlı Mansur Öztürk aleyhindeki ithamın cinsel istismar olup ciddi ve ağır bir suç olduğunu belirten Hacımulla, ceza yasamızın konu suç için 6 yıla kadar hapis cezası öngördüğünü de vurguladı. Zanlı avukatının böyle bir suçun işlenmediğine dair herhangi bir iddiada da bulunmadığına değinen Hacımulla, zanlıya ileride hapislik cezası verilebileceğini açıkladı. Hacımulla, zanlının yargılanmaktan kaçmamasını sağlayacak KKTC’de herhangi bir bağının da bulunmadığının açık olduğunu vurgulayarak, zanlıyı davaları mahkemece sonuçlanıncaya değin 1 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesine emir verdi.​

 

Gamze PİR BAYKUR

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA