04 Temmuz 2024
  • Lefkoşa31°C
  • Mağusa31°C
  • Girne30°C
  • Güzelyurt29°C
  • İskele31°C
  • İstanbul26°C
  • Ankara32°C

LAÜ MİMARLIK FAKÜLTESİ'NDE 'İÇ MEKAN TASARIMINDA KULLANICI ANALİZİ' SEMİNERİ DÜZENLENDİ

Lefke Avrupa Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü tarafından düzenlenen seminerde, İç Mimar Nermin Gündoğdu kullanıcı analizinin önemini vurguladı ve uygulama deneyimlerini öğrencilerle paylaştı.

LAÜ Mimarlık Fakültesi'nde 'İç Mekan Tasarımında Kullanıcı Analizi' Semineri Düzenlendi

02 Temmuz 2024 Salı 16:38

LAÜ Mimarlık Fakültesi’nde ‘İç Mekan Tasarımında Kullanıcı Analizi’ isimli seminer düzenlendi

Lefke Avrupa Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümü tarafından ‘İç Mekan Tasarımında Kullanıcı Analizi’ isimli etkinlik düzenlendi. İç mimar Nermin Gündoğdu’nun davetli konuşmacı olduğu etkinlik, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Damla Mısırlısoy’un açılış konuşması ile başladı. Etkinlikte, Gündoğdu öğrencilerle iç mimarlık ile ilgili uygulama deneyimlerini paylaştı.

İç Mimar Nermin Gündoğdu, İç Mimarlık disiplininde kullanıcı profilini anlamanın önemine vurgu yaptı ve sözlerine şöyle devam etti; “İç mekan tasarımında kullanıcı analizi, mekanı kullanacak kişilerin davranışlarını, tercihlerini ve ihtiyaçlarını incelemeyi içerir. Tasarımcıların, bireylerin çevreleriyle nasıl etkileşimde bulunduğunu anlamalarına yardımcı olur. Ayrıca, yerleşim düzeni, mobilya seçimi, aydınlatma ve diğer tasarım kararlarını alırken yol gösterici rol oynar. Tasarımcılar, kullanıcıların demografik özellikleri, yaşam tarzı, kültürel altyapısı ve ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak projenin kurgusunu şekillendirmelidir.”

Gündoğdu konuşmasına gerçekleştirdiği uygulama proje örneklerini öğrenciler ile paylaşarak devam etti. Soru cevap bölümü ile devam eden etkinlik, öğrenciler ve fakülte öğretim üyelerinin interaktif katılımı ile tamamlandı.mimarlik.jpgmimarlik-001.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA