19 Mart 2024
  • Lefkoşa20°C
  • Mağusa21°C
  • Girne21°C
  • Güzelyurt19°C
  • İskele21°C
  • İstanbul15°C
  • Ankara12°C

KRİTİK KARAR...BARIŞ GÜCÜ ADADAN AYRILACAK MI?

Kritik karar...Barış Gücü adadan ayrılacak mı?

Kritik karar...Barış Gücü adadan ayrılacak mı?

16 Kasım 2018 Cuma 10:51

Kıbrıs Rum Yönetimi ,  BM Kıbrıs Barış Gücü UNFİCYP’in Kıbrıs’ta kalması konusunda Polonya’nın desteğini istedi.
Rum Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, bu konu, Polonya Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Szymon Szynkowski vel Sęk ile Lefkoşa’da gerçekleştirilen istişareler sırasında Dışişleri Bakanlığı Genel Müdürü Büyükelçi Minas A. Hadjimichail tarafından gündeme getirildi.
 
İki yetkili ayrıca ikili ilişkilerin daha da güçlendirilmesi ve derinleştirilmesi konusundaki ortak amaçlarını da ortaya koydular. Görüşmede, 2011-12’de Avrupa Konseyi Başkanlığı çerçevesinde yer alan muhteşem üçlü işbirliğine atıfta bulunuldu ve AB içinde aralarındaki işbirliğinin daha da güçlendirilmesi yolları tartışıldı.
Ayrıca Avrupa ve bölgesel ortak ilgi konuları, AB-Türkiye ilişkileri, AB’de enerji durumu, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin enerji planları ve Doğu Akdeniz’de güvenlik ve istikrar konuları ele alındı.

Hadjimichail ayrıca müzakerelerin yeniden başlaması yönünde hükümetin çabaları konusunda karşı tarafı bilgilendirdi. Bunun yanı sıra, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin, BM Güvenlik Konseyi üyesi olarak Polonya’nın rolüne ne kadar önem verdiğini dile getirerek BM Barış Gücünün Kıbrıs’ta kalmasının güvence altına alınması için Polonya’nın yardımını istedi.
Görüşme sırasında, Büyükelçi Hadjimichail, 1965 Baf kazılarında Polonya’nın arkeoloji konusunda Kıbrıs’a sunduğu katkılara da değindi.
 
Szymon Szynkowski vel Sęk daha önce Dışişleri Bakanı Nikos Christodoulides tarafından da kabul edilmişti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA