18 Nisan 2024
  • Lefkoşa17°C
  • Mağusa17°C
  • Girne20°C
  • Güzelyurt19°C
  • İskele17°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara17°C

KİLİSE’DE KIYAFET DEĞİŞTİRMİŞLER

Kilise’de kıyafet değiştirmişler

19 Ağustos 2014 Salı 13:38

Acemi soyguncular yeniden mahkeme önüne çıkarıldı… Tutukluluk süreleri 8’er gün daha uzatıldı

KKTC Merkez Bankası önünde 15 Ağustos’ta meydana gelen silahlı soygun girişimi ile ilgili olarak tutuklanan zanlılar, M.B, A.Y. ve H.K. dün yeniden Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldılar…

Yapılan uzmanlık incelemesinde, soygun girişiminde kullanılan aracın olay yerinde olduğu ve zanlıların, olayın ardından Kızılbaş Kilisesi’nde kıyafetlerini değiştirdiklerinin tespit edildiği aktarıldı…

Rana SARRO

KKTC Merkez Bankası önünde 15 Ağustos’ta meydana gelen silahlı soygun girişimi ile ilgili olarak tutuklanan zanlılar, M.B, A.Y. ve H.K. dün yeniden Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldılar, haklarında, 8’er gün daha tutukluluk kararı alındı.

Mahkemede, zanlıların Merkez Bankası önünde ‘soygun girişimi, kanunsuz tabanca taşıma ciddi darp’ suçları ile bağlantılı olduğu belirtildi.

3 zanlının şüphe üzerine tespit edilerek, Girne Polis Müdürlüğü’ne ardından da Lefkoşa’ya sevk edildikleri kaydedildi.

Zanlıların müştekilere gösterildiği ve tespitinin yapıldığı, aranan 1 araç ve olay günü zanlıların giymiş olduğu kıyafetlerin arandığı aktarıldı.

9 İFADE ALINDI, 10 KAMERA İNCELENDİ

Yakalanan zanlıların Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılarak, haklarında 3’er gün tutukluluk kararı alındığı, bu sürede meseleyle ilgili olarak 9 ifade alındığı, 10 ayrı iş yerinin güvenlik kameralarının incelendiği belirtildi.

Yapılan uzmanlık incelemesinde, soygun girişiminde kullanılan aracın olay yerinde olduğunun telefon dökümlerinden tespit edildiği bildirildi.

KIZILBAŞ KİLİSESİ’NDE KIYAFETLERİNİ DEĞİŞTİRDİLER

Zanlıların, olayın ardından Kızılbaş Kilisesi’nde kıyafetlerini değiştirdikleri aktarıldı. Olayda zanlıların giydikleri kıyafetler, kullanılan göz yaşartıcı sprey ile aranan bir aracın olduğu kaydedildi.

Zanlı 2’nin de gönüllü ifade verdiği bilgisi verildi. İlk tespitlere göre, 12 ifade ve çok sayıda güvenlik kamera görüntüsü alınacağı gerekçesiyle, zanlıların 8 gün daha tutuklu kalması talep edildi.

SAVCI: SOYGUN OLAYLARI ARTMAKTA

Savcı ise, suçun ciddiyetine işaret ederek, soygun ve soyguna teşebbüs suçlarının ülkede artmakta olduğuna dikkati çekti.

POLİSTE DAYAK İDDİASI

Zanlı H.K, “Konuyla bir bağlantım yok. Arkadaşımı ziyarete gittim ve tutuklandım” dedi.

Zanlı M.B. Meriç Karakolu’nda tutulduğunu ve saat 1.00’den saat 4.00’e kadar dövüldüğünü, başına yumruk vurduklarını söyledi.

Yargıç, zanlıların 8’er gün daha poliste tutuklu kalmalarına ve gün aşırı doktor kontrolünden geçirilmelerine emir verdi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA