29 Mart 2024
  • Lefkoşa19°C
  • Mağusa20°C
  • Girne20°C
  • Güzelyurt19°C
  • İskele20°C
  • İstanbul15°C
  • Ankara14°C

"KIBRIS İÇİN EN İYİ GARANTİ AB"

Hristodulidis, Kıbrıs için zor bir dönemde, bunun, yaratıcı ve ilginç bir tartışma olduğunu ve her iki tarafın da ortak görüşünün, Kıbrıs için en iyi garantinin AB üyeliği olduğu yönünde olduğunu açıkladı.

"Kıbrıs için en iyi garanti AB"

16 Aralık 2016 Cuma 16:37

Kıbrıs Cumhuriyeti Başkanı Nikos Anastasiadis'in Avrupa Komisyonu Jeanna Claude Juncker'le Brüksel'de gerçekleştirdiği görüşmeden sonra açıklamalarda bulunan Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis, Kıbrıs için zor bir dönemde, bunun, yaratıcı ve ilginç bir tartışma olduğunu ve her iki tarafın da ortak görüşünün, Kıbrıs için en iyi garantinin AB üyeliği olduğu yönünde olduğunu açıkladı.

Hükümet Sözcüsü, dün Avrupa Konseyi kararlarında kaydedildiği gibi, 12 Ocakta Cenevre'de başlayacak olan çok taraflı konferansa katılacağını, Sayın Juncker'in bir kez daha teyit ettiğini söyledi.

“AB Konseyi Malta Başkanlığının başlama tarihinin de aynı gün olduğunu belirtmek istiyorum. Ancak dün alınan karardan sonra, Komisyon Başkanı ve diğer Avrupalı yetkililerin de Cenevre'de çok taraflı konferansa katılabilmesi amacıyla, Malta Hükümeti, Başkanlık başlama töreni tarihini değiştirdi”.

Nikos Hristodulidis, diğer konuların yanı sıra, müzakere masasında bulunan altı başlıkla ilgili konuların, çözümün toplum müktesebatı ile uyumluluğu, Kıbrıs sorunun çözümünden sonra, AB müktesebatın işgal altındaki bölgelerde uygulanması için özel Protokol 10 temelinde altı başlık benzeri konular ve bu konularda müzakere masasında kaydedilen ilerleme ile bağlantılı konularının ele alındığını söyledi.

Sözcü “Genel olarak, Anastasiadis'in, Komisyon Başkanı ile görüşmesi sonucundan memnun olduğunu vurgulamak istiyorum. Komisyon, bu kritik ve tarihsel anda, Kıbrıs Cumhuriyetinin yanında olmaya ve üye ülke karşısında üzerine düşenleri üstlenmeye hazır bulunuyor” dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA