19 Nisan 2024
  • Lefkoşa25°C
  • Mağusa25°C
  • Girne24°C
  • Güzelyurt25°C
  • İskele25°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara18°C

KANSER VE BESLENME

Kanser ve Beslenme

01 Ağustos 2013 Perşembe 08:13

kanserKanser son dönemlerde artan hava kirliliği, kötü alışkanlıklar, hormonlu ve genetiği değiştirilmiş gıdalar ve pek çok diğer nedenden dolayı daha da sık rastlanan hastalıklardan bir tanesi ve özellikle oluşumu ile ilerlemesi beslenme rejiminiz ile oldukç a alakalı. Çok fazla yapay ve destekli gıdalar kullanmanın kanser oluşumunu ve ilerlemesini hızlandırdığı zaten biliniyor. Her ne kadar bu önlemleri kanser oluşmadan önce almak gerekse de kanser hastalarının da tedavilerini daha etkin bir şekilde devam ettirebilmek için beslenmelerine dikkat etmeleri gerekiyor.

Zira kanser tedavisinde kullanılan ilaçların hali hazırda yüksek miktarda yan etkileri bulunuyor ve bu ilaçların besinler ile reaksiyona girmeleri de kanserde beslenmenin önemine ve nasıl olması gerektiğine özen göstermemizi mecburi kılıyor.

Gıda alımında yapılan en büyük yanlışların başında bizahiti kanserin oluşumuna da sebep olan, özellikle et ürünlerinin kızartma yahut tütsüleme yöntemleri ile pişirilmesidir. Besinlerin yapısında bozulmalara sebep olan ve onları kanserojen hale getiren bu tip pişirmelerin yerine haşlama, ızgara gibi daha sağlıklı yöntemler tercih edilmeli ve mümkünse sebzeler ile birlikte etler hazırlanmalıdır.

Beslenme düzenine ise özenle dikkat etmek gerekmektedir. Zira pek çok kanser vakasında fazla beslenme yahut dengesiz, zayıf beslenmeden kaynaklanan kiloların kansere sebebiyet verdiği tespit edilmiştir. Tek yönlü olarak yapılan beslenme hem vücudun ihtiyaç duyduğu vitaminlerden uzak kalmasına neden olacaktır hem dekanserli hücre oluşumunu hızlandırarak hastalığın daha da içinden çıkılmaz bir hale gelmesine neden olacaktır.

Bozuk ancak yenilebilir olan, bozukluğu farkedilemeyen besinlerin de özellikle sıcak ve nemli bölgelerde dikkatsizliklerden dolayı tüketildikleri, bu tüketimin ise sindirim sistemi kanserlerine davetiye çıkardığı görülmektedir. Pek çok ürünün üzerinde yazan kuru ve serin yerde saklayınız önerisi özellikle gıdanın farkedilmeyecek bir şekilde bozulmaya uğramasını önlemek için yer almaktadır.

Eğer ekonomik düzeyiniz yeterli ise her zaman organik gıdaları tercih etmeniz kanser tedavinizin daha kolay olmasını sağlayacaktır. Zira içeriğinde zararlı herhangi bir kimyasal yahut gen değişimi bulundurmayan organik gıdalar temelde vücudunuzun her zaman alması gereken gıdalar olmaktalar ve sağlıklı yapının korunmasına büyük destek vermekteler.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA