26 Nisan 2024
  • Lefkoşa21°C
  • Mağusa21°C
  • Girne21°C
  • Güzelyurt22°C
  • İskele21°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara22°C

KALECİK'TE ÇALIŞMALAR HIZ KAZANDI

Kalecik'te Çalışmalar Hız Kazandı

19 Temmuz 2013 Cuma 15:15

KalecikDeniz kirliliğini incelemek ve gerekli önlemleri almak amacı ile Türkiye’den 3, ülkemizden de 1 kişinin yer aldığı 4 kişilik ‘bilirkişi’ ekibi bugün göreve başladı. Oluşan çevre kirliliğinin boyutu, doğal yaşama etkisi, yayılma riski, risk bölgeleri ve muhtemel baş etme yöntemleri konusunda Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTU) Erdemli Deniz Bilimleri Enstitüsü Müdürü Profesör Dr. Ahmet Kıdeyş, OTDÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü Akademisyenlerinden Profesör Dr. Semal Yemenicioğlu ile Dr. Hasan Örek’ten oluşuyor.

Türkiye’den gelen 3 kişilik uzman heyete Yakın Doğu Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı ve Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Profesör Dr. İlkay Salihoğlu’nun katılımıyla bugün çalışmalara başlandı.

Kalecik’te yaşanan petrol sızıntısının çevresel boyutunun yanı sıra arızanın neden ve kimden kaynaklandığını tespit etmek amacı ile farklı bir ekip oluşturuldu.

Türkiye’den ve ülkemizden oluşan bilir kişi heyetinde; Prof. Dr. Kahraman Albayrak, (ODTÜ Makina Müh.), Doç. Dr. Serkan Dağ, (ODTÜ Makina Müh.) Y.Doç.Dr.Eray Uzgören, (ODTÜ KKK Makina Müh.), Y.Doç.Dr. Volkan Esat, (ODTÜ KKK Makina Müh.) yer alıyor.

Oluşturulan bu ekip arızanın neden kaynaklandığı konusunda araştırma yapıp Bakanlığa detaylı bir rapor sunacak.

Bu bağlamda yapılacak olan bu bilimsel çalışmalar Turizm Çevre ve Kültür Bakanlığı’nın ileriki günlerde yapacağı çalışmalara rehber oluşturacak.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA