JÜRİ, ELON MUSK'I YATIRIMCILARI YANILTMAKTAN SUÇLU BULDU
Davacıların avukatları, dünyanın en zengin adamının 2,6 milyar dolara kadar tazminat ödemek zorunda kalabileceğini söyledi.

22 Mart 2026 Pazar 14:27
Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk, 2022'de Twitter'ı 44 milyar dolara satın alırken yatırımcıları yanıltmaktan Kaliforniya'da suçlu bulundu.
Musk'ın daha sonra X olarak yeniden markalaştırdığı sosyal medya platformunun kontrolünü ele geçirmesinden kısa bir süre önce açılan toplu dava, teknoloji milyarderinin Mayıs 2022'de bir podcast sırasında yaptığı iki tweet ve yorumuna odaklanmıştı. Twitter anlaşmasının "geçici olarak askıya alındığını" iddia eden bir paylaşım da dahil olmak üzere bu açıklamaların ardından, şirketin hisseleri tek bir işlem seansında neredeyse %10 oranında düştü.
San Francisco'daki dokuz üyeli jüri Cuma günü kararını açıkladı ve teknoloji milyarderinin, yaptığı açıklamalar sonucunda Twitter hisselerini daha düşük fiyattan satan hissedarları tweet'leriyle yanılttığına hükmetti.
Ancak, Musk'ın podcast'te söylediklerinde yanlış bir şey olmadığı ve yatırımcıları kasten yanıltmak için "plan kurmadığı" da tespit edildi .
Twitter hissedarlarının avukatlarına göre, Tesla ve SpaceX CEO'su 2,6 milyar dolara kadar tazminat ödemek zorunda kalabilir. Musk'ın servetinin yaklaşık 814 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor.
Davacıların avukatı Mark Molumphy, kararın "sadece Twitter yatırımcıları için değil, halka açık piyasalar için de önemli bir zafer" olduğunu ve "zengin ve güçlü bir insan olsanız bile kanunlara uymak zorunda olduğunuz konusunda güçlü bir mesaj gönderdiğini" vurguladı.
Musk'ın avukatları karara itiraz edeceklerini söyledi. Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan hukuk bürosundan yapılan açıklamada, "Jürinin hem davacıların lehine hem de aleyhine karar verdiği ve herhangi bir dolandırıcılık planı bulmadığı bugünkü kararı, yolumuzdaki bir engel olarak görüyoruz" denildi.
X'i son derece aktif bir şekilde kullanan Musk, jürinin kararıyla ilgili henüz bir yorum yapmadı.Milyarder, en zorlu hukuk davalarında bile galip gelme yeteneği nedeniyle sık sık "Teflon Elon" olarak anılır . 2023'te, aynı San Francisco mahkemesinde bir jüri, Musk'ın 2018'de Tesla'yı halka açık bir şirketten özel bir şirkete dönüştürmek için yeterli fonu olduğuna dair iddialarının ardından, yatırımcıları yanıltma suçlamalarından onu aklamıştı. Bu anlaşma hiçbir zaman gerçekleşmedi.
CTP, Kumyalı, Mehmetçik ve Ötüken’i ziyaret ettiCumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Sıla Usar İncirli, Kumyalı, Mehmetçik ve Ötüken köylerini ziyaret ederek, vatandaşlarla bir araya geldi.22 Mart 2026 Pazar 15:46KIBRIS
Görüş mesafesi azaldıGörüş mesafesi azaldığı uyarı geldi22 Mart 2026 Pazar 15:18LEFKOŞA
Alayköy İlkokulu’nda 4 yeni derslik tamamlandıAlayköy İlkokulu’nda 4 yeni derslik tamamlandı, açılış için son hazırlıklara geçildi22 Mart 2026 Pazar 14:38LEFKOŞA
Meclis Genel Kurulu toplanacakCumhuriyet Meclisi Genel Kurulu toplanacak.22 Mart 2026 Pazar 14:36KIBRIS
T.C. MSB: Katar'da askeri helikopter kazasında üçü Türk yedi personel şehit olduMilli Savunma Bakanlığı (MSB), Katar'da eğitim faaliyetleri sırasında bir askeri helikopterin teknik arıza nedeniyle denize düşerek kaza-kırıma uğradığını açıkladı.22 Mart 2026 Pazar 14:34TÜRKİYE
İran, İsrail'in önemli nükleer tesisine saldırdı, en az 180 kişi yaralıİran, İsrail'in önemli nükleer tesisine yakın kasabalara saldırdı, en az 180 kişi yaralandı.22 Mart 2026 Pazar 14:33ORTADOĞU
İran, Hint Okyanusu'ndaki ABD-İngiltere üssünü hedef aldığını yalanladı – Al Jazeeraİngiltere, Tahran'ı Diego Garcia adasına balistik füze fırlatmakla suçladı.22 Mart 2026 Pazar 14:30ORTADOĞU
Jüri, Elon Musk'ı yatırımcıları yanıltmaktan suçlu bulduDavacıların avukatları, dünyanın en zengin adamının 2,6 milyar dolara kadar tazminat ödemek zorunda kalabileceğini söyledi.22 Mart 2026 Pazar 14:27TEKNOLOJİ
Trump İran'a ültimatom verdiABD, Hürmüz Boğazı 48 saat içinde yeniden açılmadığı takdirde ülkenin enerji santrallerini "yok etmekle" tehdit etti.22 Mart 2026 Pazar 14:26ORTADOĞU
Ünal Üstel ekonomik paket açıkladıBaşbakan Üstel'den 3 önemli müjde!22 Mart 2026 Pazar 14:21KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs










Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.