28 Mart 2024
  • Lefkoşa15°C
  • Mağusa17°C
  • Girne18°C
  • Güzelyurt16°C
  • İskele17°C
  • İstanbul16°C
  • Ankara14°C

İSRAİL MERKEZLİ ŞİRKET, KIBRIS İLE İLGİLİ AÇTIĞI DAVAYI KAYBETTİ

Engelleme çabasının başarısız olduğu belirtildi...

İsrail merkezli şirket, Kıbrıs ile ilgili açtığı davayı kaybetti

13 Ekim 2016 Perşembe 14:46

Politis gazetesi Cyprus Oppurtunity şirketinin, 16 Eylül 2016 tarihinde, Güney Kıbrıs’ın sözde “Münhasır Ekonomik Bölgesi” içerisindeki 8’inci parsele yönelik olarak üçüncü tur izinlerin ileriye götürülmesinin yasaklanmasına yönelik ara emri alınması için İdari Mahkeme’ye başvurduğunu ancak mahkemenin, 11 Ekim tarihinde verdiği kararlar bu talebin reddedildiğini yazdı.

Cyprus Opportunity’nin, İsrail şirketi “İsrael Opportunity’”nin büyük hissesine sahip olduğunu ve Güney Kıbrıs’a kayıtlı bir şirket olduğunu anımsatan gazete, Cyprus Opportunity’nin Norveç şirketi işbirliğiyle 2012 yılında, ikinci tur izin ihalesi çerçevesinde 8’inci parsel için başvuru yaptığını ancak 2013 yılında Rum Bakanlar Kurulu’nun, şirketin başvurusunu ret ettiğini anımsattı.

Habere göre Cyprus Opportunity, Temmuz 2013 yılında, bu kararın iptal edilmesi için İdari Mahkeme’ye başvurdu. 

Söz konusu davanın görülmesinin son aşamada olduğunu yazan gazete, şirketin Rum Yönetimi’nin üçüncü tur izin ihalesine ilişkin muhtemel kararları için ise erken davranmak amacıyla 16 Eylül 2016 tarihinde ara emri almak için yine İdari Mahkeme’ye başvurduğunu belirtti. 

ANASTASİADİS-TOTAL 

Öte yandan Fileleftheros gazetesi Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in bu sabah erken saatlerde, Total Yönetim Kurulu Başkanı Patrick Pouyanne ile telefonda görüşmesinin beklendiğini yazdı. 

Gazete Anastasiadis’in bugünkü yoğun programı nedeniyle telefon görüşmesinin sabah erken saatlerde yapılmasının planlandığını belirtti. 

Habere göre, Pouyanne’nin, Anastasiadis’e Total’in sondaj çalışmaları hakkında bilgi vermesi bekleniyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA