İMAMOĞLU: O GECE BİR DARBE YAPILACAKTI
"O gece bir darbe yapılacaktı. O afişlerin asılması bile darbe hazırlığıydı. Biz bir darbe girişimini devirdik." ifadelerini kullandı.

10 Nisan 2019 Çarşamba 22:20
Recmi olmayan sonuçlara göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan Ekrem İmamoğlu, KRT TV, Tele1 Tv ve Halk Tv, Cem TV ve Yön radyo ortak yayınında gazetecilerin sorularını yanıtlıyor. İmamoğlu, 31 Mart seçim gününe ilişkin, "O gece bir darbe yapılacaktı. O afişlerin asılması bile darbe hazırlığıydı. Biz bir darbe girişimini devirdik." ifadelerini kullandı.
Resmi olmayan sonuçlara göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan Ekrem İmamoğlu, canlı yayında gazetecilerin sorularını yanıtlıyor.
İmamoğlu'nun açıklamaları şöyle:
Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün uzun yıllardır beraber olduğumuz bir arkadaşımız. Büyükçekmece süreci takip ettiğim bir süreç. Büyükçekmece göç alan ve nüfusu artan bir ilçemiz.
Büyükçekmece göç alan ilçelerden bir tanesi. İstanbul'un ilk 7-8 ilçesinden. Nüfusu artan ilçelerden. Bu Beylikdüzü'nde daha fazla.
Öyle açıklamalar duyuyorum ki şaşkınlıkla dinliyorum. Siyasilerden, belediye başkanlarından. İnsan verileri kullanmak ve anlatmak konusunda bu kadar mı acemi bu kadar mı kötü niyetli olur diye düşünmekten alıkoyamıyorum kendimi.
"ALDATMA VE YALAN ÜZERİNE KURULAN BİR SİSTEM"
Büyükçekmece'deki seçmen verilerinden bahsetmemiz gerek. Büyükçekmece'de birden 20 küsur bin seçmen hareketi birden olmuş gibi szihinlere nakşetmeye çalışıyorlar. 6 ayda 3 binin üzerinde seçmen sayısı artmış.
Ne yazık ki aldatma ve yalan üzerine kurulan bu sistemin arızaları var. Büyükçekmece'de deniyor ya 20 küsur bin seçmen hareketliliği var. Sanki Büyükçekmece'de bir anda 20 bin seçmen hareketi olmuş gibi insanların zihnine nakşetmeye çalışıyorlar.
Büyükçekmece'deki seçmen verilerinden bahsetmemiz gerek. Büyükçekmece'de birden 20 küsur bin seçmen hareketi birden olmuş gibi szihinlere nakşetmeye çalışıyorlar. 6 ayda 3 binin üzerinde seçmen sayısı artmış.
Bu iddiayı ortaya atan kişiler iftira, yalan değilse geçerli oyun 175 bin olması lazım. Aradaki fark 2 bin 300 civarında. Kullanılan oy 149 bine düşüyor. Biliyorsunuz katılım oranı daha düşük. Geçerli oysa 144 bin 733. Sayı burada. Geçerli oy haziran ayında 146 bin 138.
Taşınmış oy, hayali oy diye bir şey yoktur, listelerimizden eminin diye YSK başkanınun açıklaması var şubat ayında. Büyükçekmece aynı zamanda nüfus hareketliliğinde nüfus oranına göre 30. sırada. Aynı nüfuslara sahip Sancaktepe'de Çekmeköy'de daha yoğun nüfus hareketliliği var. AKP'nin kazandığı iki ilçe.
"SAYIN CUMHURBAŞKANI'NIN CHECK ETMESİNİ RİCA EDİYORUM"
Verileri kıyasladıktan sonra İstanbul Milletvekişi Özgür Karabat'ın ifadelerini paylaşmak istiyorum. Mevlüt Uysal Büyükçekmece adayı. Sözüne güvendiğini söyleyen Cumhurbaşkanı'nın check etmesini rica ediyorum. Karabat'ın tespitlerini anlatacağım. 4 Ocak 2019'da seçmen kayıtları askıya çıkıyor. İtirazlar yapılıyor. 18 Ocak 2019'da kesinleşiyor. Büyükçekmece'ye seçmen kaydırmada iki ilçenin aktif olduğunu tespit ediyor Karabat. Başakşehir ve Fatih nüfus kayması var Büyükçekmece'ye. Mevlüt Uysal öneki Başakşehir başkanı. Masum olduğunu düşünelim. 4 ismin aynı adreste Kamiloba'da Gümüş 1 Sokak'ta 11 kişi aynı adrese kayıt yapıyor. Nurettin Ertemel, Hüseyin Sevim, Kaan Şahin (Başakşehir Kulübü'nün başkan yardımcısı), Abdullah Yasin Durmuş.
MEDYA ELEŞTİRİSİ
AA, saat 6 küsürlerden 11'lere kadar veri girdi. Ne zaman biz çıktık 10 gibi (3 kanaldan takp ediyoruz YSK, parti sistemi, sadece büyükşehir belediye başkanlığı verilerini takip ettiğimiz kimsenin bilmediği sistem) Tüm ıslak imzalı veriler elimizdeydi. Sultangazi hariç. 2 gün sonra tamamlandı. AA bizi de aramadı.
Devletin kurumu veriyi bir partiden alıyor. Ne kadar acı. Biz Kurtuluş Savaşı'nı Anadolu Ajansı'nın desteğiyle kazandık. Anadolu Ajansı 100 yılın medya skandalına imza atmıştır.
"O GECE DARBE YAPILACAKTI"
24 bin 57'lik ilk farktan sonra itirazları sonucu maddi hataların olduğu tutanaklar düzeltildi. 20 bin 388'e düştü. Sonra bazı ilçelerin tamamı, bazı ilçelerde de geçersiz oylar sayıldı. Fark 14 bin 87'de.
O gece bir darbe yapılacaktı. O afişlerin asılması bile darbe hazırlığıydı. Biz bir darbe girişimini devirdik. Burdan suç duyurusunda bulunuyorum.
Sabahın köründe afişler asılmaya başlandı. Demokrasi adına bir katletme operasyonu. Binali Yıldırım'ın yerinde olsam o kişilerin yüzüne bakmak, maddi manevi,, ahirete dair haklarımı ararım. Neymiş özür dileyecekmişim. Suç duyurusunda bulunacağım. Milletvekilleriyle de konuşuyorum. Halka mı hizmet ediyorsun 3-5 kişiye. AA Genel Müdürü, AK Parti İl Başkanı, AK Parti Seçimden Sorumlu Genel Başkan yardımcısı.
Sayın cumhurbaşkanı bile bence tecrübesine dayanarak süreçte bir hata olduğunu görmüş hissetmiş. Ben yerinde olsam bu arkadaşlarla ilgili gerekeni yaparım partide. İstanbul Gönüllerine, 10 binlerce kişiye diyorum ki hepiniz demokrasi kahramanısınız. Darbeyi bertaraf ettiniz.
FETÖ İDDİALARI
İçişleri Bakanı nerede, emniyet, istihbarat nerede? Kaybettikten sonra bir çare arayışıysa insanları meşgul etme. Kafaları karıştırmak, suları bulandırmak isteyenler var. Bu ülkenin bu unsurlarını koruyacak açıklamalar yapıldı.
ERDOĞAN'IN "HAVAYA GİRMEYİN" SÖZLERİNE YANIT
(Erdoğan'ın "havaya girmeyin") Havaya girmeyi hiç bilmem, ayaklarım hep yere basmıştır. Ama 16 milyonun insanın oyuyla göreve geldiğimi biliyorum
Uyuşturucu soruşturmasında ünlü isimler için serbest bırakma kararıİstanbul'da ünlü isimlere yönelik uyuşturucu soruşturmasında oyuncu İrem Sak, şarkıcı Aleyna Tilki, internet ünlüsü Danla Bilic gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı.19 Aralık 2025 Cuma 17:52TÜRKİYE
Gazimağusa’da sahte resmi evrakla hisse devri: 1 kişi tutuklandı!Gazimağusa’da bir sağlık şirketine ait hisselerin sahte resmi evrak düzenlenerek devralındığı olayla ilgili bir kişi tutuklandı.19 Aralık 2025 Cuma 17:49GAZİMAĞUSA
10 günlük bütçe maratonu bugün tamamlanıyorCumhuriyet Meclisi’nde 10 gündür süren bütçe görüşmeleri bugün tamamlanıyor.19 Aralık 2025 Cuma 17:48KIBRIS
Lefkoşa-Girne ana yolunda ulaşım bir ay boyunca geliş güzergahından sağlanacakLefkoşa-Girne ana yolunun gidiş güzergahı, yol yapım ve onarım çalışmaları nedeniyle yarından itibaren bir ay boyunca kapatılarak, trafik, geliş güzergahından kontrollü olarak sağlanacak.19 Aralık 2025 Cuma 17:47KIBRIS
Alayköy-Metehan Çevre Yolu’nun bir bölümü yarın bisiklet yarışı nedeniyle trafiğe kapatılacakAlayköy-Metehan çevre yolunda yarın saat 10.00’da, bisiklet yarışı kapsamında, yolun bir kısmı trafik akışına kapatılacak.19 Aralık 2025 Cuma 17:46KIBRIS
Girne - Tatlısu Anayolunda kaza!Esentepe-Tatlısu ana yolu üzerinde bugün saat 13.00 sıralarında meydana gelen trafik kazasında araç sürücüsü ağır yaralandı.19 Aralık 2025 Cuma 17:45KIBRIS
Kıbrıslı Rum ressam Yorgos Gavriil’in evine patlayıcı madde ile saldırıldı!Güney Kıbrıs’ta ölüm tehditleri aldığı gerekçesiyle “Sistem Karşıtı Sanat” başlıklı resim sergisini iptal etmek zorunda kalan Kıbrıslı Rum ressam Yorgos Gavriil’in evine patlayıcı maddeyle saldırı düzenlendi.19 Aralık 2025 Cuma 14:00GÜNEY KIBRIS
LTB, şap hastalığına karşı tedbirleri arttırarak sürdürüyorVerilen bilgiye göre, LTB bu kapsamda araçlı dezenfeksiyon noktalarını üçe çıkardı.19 Aralık 2025 Cuma 13:59LEFKOŞA
Lefke Sivil Toplum Örgütleri Platformu: Lefke Gazi Lisesi mevcut yerinde kalmalıLefke Sivil Toplum Örgütleri Platformu, Lefke Gazi Lisesi’nin mevcut yerinde kalarak, ihale süreçlerinin bir an önce tamamlanmasını ve yeni okul binalarının planlanarak derhâl inşaatına başlanmasını talep etti.19 Aralık 2025 Cuma 13:58LEFKE
Simon Aykut, hapis cezasının kalanını İsrail’de çekmek istiyor5 yıl hapse mahkûm edilen Afik Group CEO’su Simon Mistriel Aykut’un, cezasının kalanını İsrail’de çekme talebi Rum lider Hristodulidis’in kabinesinde yeni göreve gelen Adalet Bakanı Konstandinos Fitiris’e iletildi.19 Aralık 2025 Cuma 12:53KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs












Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.