25 Ekim 2024
  • Lefkoşa26°C
  • Mağusa27°C
  • Girne26°C
  • Güzelyurt25°C
  • İskele27°C
  • İstanbul17°C
  • Ankara16°C

HARMANCI: “GERÇEKÇİ, KALICI VE ADİL BİR ÇÖZÜM VİZYONU İLE YOL HARİTASINDA ORTAKLAŞMAK GEREKİYOR”

Harmancı: “Gerçekçi, kalıcı ve adil bir çözüm vizyonu ile yol haritasında ortaklaşmak gerekiyor”

Harmancı: “Gerçekçi, kalıcı ve adil bir çözüm vizyonu ile yol haritasında ortaklaşmak gerekiyor”

25 Ekim 2024 Cuma 14:13

Geçtiğimiz günlerde görev yeri değişen ve kısa bir süre içerisinde adadan ayrılacak olan eski İngiliz Yüksek Komiseri Irfan Siddiq, Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı’ya veda ziyaretinde bulundu. LTB’nde gerçekleşen görüşmede bölgede yaşanan gelişmeler, New York’ta yapılan üçlü görüşme, Türkiye ve Yunanistan arasındaki yakınlaşma süreci konularında görüş alışverişinde bulundular. 
Kıbrıs sorununda nihayet bir hareketliliğin başlıyor gibi göründüğüne işaret eden Siddiq, böyle bir dönemde adadaki görevinden ayrılıyor olmanın üzücü olduğunu belirtti. Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik atılabilecek çok adım olduğunu ifade ederek, LTB Başkanı Harmancı’nın Güney Lefkoşa Belediyesi’nin yeni başkanı ile kurduğu diyalog ve iş birliği ortamının umut verici olduğunu vurguladı. Siddiq bu adımların somut sonuçlar doğurmasına dair temennilerini iletirken, özellikle Kanlıdere/Pedieos Linear Park Projesi’nin Lefkoşa’nın kuzeyinde de devam ettirilmesinin önemli bir gelişme olacağını dile getirdi.
LTB Başkanı Harmancı, bölgede ve dünyada güç dengelerinin yeniden şekillenmekte olduğunu, bunun da Kıbrıs için olası tehditler yanında fırsatlar da yaratabileceğini söyledi. Başkan Harmancı bu dönemeçte adanın iki tarafında da barışa inananların bir yandan kendi aralarında gerçekçi, kalıcı ve adil bir çözüm vizyonu ve bizi buna götürecek yol haritasında ortaklaşırken, diğer yandan da birbirleriyle ve toplumlararası her türlü diyalog ve etkileşim kapısını zorlamaları gerektiğini de ifade etti. 
Bu bağlamda yerel yönetimlerin kilit rol oynayabileceğine inandığını söyleyen Harmancı, Lefkoşa'nın iki belediye başkanı olarak iki topluma da fayda sağlayacak yeni ortaklıklar geliştirme ve müzakere süreçlerinde itici güç olma yönünde kararlı olduklarını belirtti. Başkan Harmancı, iki belediyenin bölünmüşlüğün bittiği bir Lefkoşa vizyonu doğrultusunda birlikte çalışmalarını kolaylaştıracak ve destekleyecek yenilikçi adımlarla ilgili hem Birleşmiş Milletler hem de Avrupa Birliği yetkilileriyle istişarelerinin artarak devam edeceğini de sözlerine ekledi.
LTB Başkanı Harmancı, Irfan Siddiq’a yeni görevinde başarılar ve kolaylıklar da diledi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA