30 Nisan 2024
  • Lefkoşa26°C
  • Mağusa27°C
  • Girne25°C
  • Güzelyurt24°C
  • İskele27°C
  • İstanbul15°C
  • Ankara23°C

HARMANCI: BAŞKENT EMEKÇİLERİ SAHAYA İNERSE HÜKÜMETİN BU KOLTUKLARDA KALABİLMESİ ÇOK GÜÇ OLACAK

"Eğer ezilip geçilirsek toplumsal barış bitecek. Yerel yönetimlerle hükümet bir daha bir araya gelemeyecek. Başkent emekçileri sahaya inerse hükümetin bu koltuklarda kalabilmesi çok güç olacaktır."

Harmancı: Başkent emekçileri sahaya inerse hükümetin bu koltuklarda kalabilmesi çok güç olacak

11 Ağustos 2022 Perşembe 23:33

“Biz başkent olarak sürecin başından beri doğru yolu bilimsel akıl ile gösterdik” diyen Harmancı, şöyle devam etti:  

“Bu ülkede Anayasa paspas edildi. Seçilmiş insanlar, bu sürecin dışında tutuldu, rüşvetler dağıtıldı... Böl-parçala-yönet politikaları uygulandı. Bizim de kulağımıza ‘şu bölgeyi iste’ diye fısıldandı, ne münasebet?”  

"EĞER EZİLİP GEÇİLİRSEK TOPLUMSAL BARIŞ BİTİRİLECEK"

Mevcut hükümetin Türkiye’den ne gelirse kayıtsız şartsız kabul ettiklerini de savunan Harmancı, “Doğru olabilecek tarihi bir fırsatı heba ediyorlar. Bu akşamı çok arayacağız. Eğer ezilip geçilirsek toplumsal barış bitecek. Yerel yönetimlerle hükümet bir daha bir araya gelemeyecek. Başkent emekçileri sahaya inerse hükümetin bu koltuklarda kalabilmesi çok güç olacaktır” ifadelerini kullandı.  

Harmancı, “LTB’yi adanın en küçük belediyesi haline getirmeye çalışıyorlar, 24 milyon TL zayıflatıyorlar. Akılla izah edilebilecek bir şey değil. Bu süreci sonuna kadar takip edeceğiz. Hayat bizim için zorlaşacaksa, onlar için bin kat daha zorlaşacak. Biz bu yoldan çıktık, bir daha geri dönmeyiz. Batırdıklarını çıkardık, korumayı da biliriz” diye konuştu.  

Harmancı, Kasım’da yapılması planlanan yerel seçimlere 28 belediye ile gidilmesi gerektiğine de işaret ederek, “Daha güzelini hep birlikte yaratabiliriz... 2026’daki seçimlere, üstünde çalışılmış bir reform paketiyle gidelim” dedi.  

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA