17 Mayıs 2024
  • Lefkoşa19°C
  • Mağusa19°C
  • Girne20°C
  • Güzelyurt17°C
  • İskele19°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara9°C

GARDİYANOĞLU: TÜM GAYRETİMİZLE, ÇALIŞANLARIMIZI ENFLASYON KARŞISINDA KORUMAYA DEVAM EDİYORUZ

İhtiyat Sandığı Yönetim Kurulu, iştirakçiye verilen faiz oranını yüzde 48’e yükseltti. Karar, 1 Mayıs’tan itibaren uygulanacak.

Gardiyanoğlu: Tüm gayretimizle, çalışanlarımızı enflasyon karşısında korumaya devam ediyoruz

30 Nisan 2024 Salı 15:32

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, İhtiyat Sandığı Yönetim Kurulu tarafından,  İhtiyat Sandığı Yasası’nın verdiği yetkiyle bankaların dairenin mevduatlarına uyguladığı mevduat faizlerinin değerlendirildiğini ve uygulanacak faiz oranlarının yeniden belirlendiğini ifade etti.
Gardiyanoğlu, İhtiyat Sandığı Yönetim Kurulu’nun kararı ile  yüzde 41 olarak uygulanan faiz oranının, 1 Mayıs 2024 tarihinden  itibaren yüzde 48 olarak uygulanmasına karar verildiğini kaydetti.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu  konu ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: 
" Çalışanların İhtiyat Sandığı’ndaki birikimlerine uygulanan faiz oranları, İhtiyat Sandığı Yönetim Kurulumuzun aldığı  karar ile , 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren yüzde 30’dan, yüzde 38’e; 1 Mart 2024 tarihinden itibaren yüzde 41’e ve son olarak 1 Mayıs 2024 tarihinden itibaren yüzde 41’den yüzde 48’e yükseltilmiştir.  
İhtiyat Sandığı’nda biriken para, şüphesiz  çalışanlarımızın birikimidir ve çalışanlarımızı enflasyon karşısında  koruyarak onları bir nebze rahatlatmak   için , Bakanlığımız üzerine düşen yükümlülükleri tüm gayretiyle ortaya koymaya devam edecektir.’’

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA