"ENGELSİZ KENT GÖNYELİ" HEDEF BÜYÜTÜYOR
Ahmet Y. Benli, Engelli Örgütleri ile buluşuyor

28 Temmuz 2015 Salı 13:59
Gönyeli’de yaşayan engelli vatandaşlara özel hizmetler sunan Gönyeli Belediyesi, kent insanının yaşamını kolaylaştırmak ve önündeki tüm engelleri kaldırmak için ayağa hizmet taşımaya da devam ediyor.
Ahmet Y. Benli: “Gönyeli, üretmek isteyen, hayata dokunmak isteyen, bu kentin sokaklarında özgürce yürümek ve paylaşmak isteyen insanını engellemeyecek”
Gönyeli Belediyesi bu haftadan itibaren engelli örgütlerinin başkan ve temsilcilerini Gönyeli Belediye Hizmet Binasında ağırlayacak, onların görüş ve düşüncelerini alacak
Gönyeli Belediyesi “Engelsiz Kent” hedefini bir adım ileriye taşımaya hazırlanıyor.
Gönyeli’de yaşayan engelli vatandaşlara özel hizmetler sunan Gönyeli Belediyesi, kent insanının yaşamını kolaylaştırmak ve önündeki tüm engelleri kaldırmak için ayağa hizmet taşımaya da devam ediyor.
Gönyeli’deki 4 diyaliz hastasının ulaşım hizmetlerini üstlenen Gönyeli Belediyesi, Sosyal Aktiviteler Merkezi (SAM)’a bağlı özel donanımlı engelli aracı ile engelli yurttaşların fizik tedavi merkezinden hizmet almasına da olanak tanıyor.
Gönyeli Belediyesi ayrıca 923 yaşlı üyesinin tansiyon ve şeker kontrollerini rutin olarak yerine getirirken; bahçe temizliği ve diğer acil ihtiyaçlar konusunda da hizmet sunuyor.
Gönyeli Belediyesi’nden yapılan açıklamada, ‘engelsiz destek hizmeti’ almak isteyen yurttaşların Alo 186’ya başvurabilecekleri de açıklandı.
‘Engelsiz Kent Projesi’ büyüyor
Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Yalçın Benli, yeni dönem için daha önce açıkladıkları en önemli projeleri olan ‘engelsiz kent’e ulaşmak için tüm mevzuatların yeniden gözden geçirildiğini açıkladı.
“Gönyeli, üretmek isteyen, hayata dokunmak isteyen, bu kentin sokaklarında özgürce yürümek ve paylaşmak isteyen insanını engellemeyecek” diyen Ahmet Y. Benli, ‘Engelsiz Kent anlayışı ile hem tüm Kıbrıs hem de Avrupa’da örnek olmak istediklerini belirtti.
Bu hedef doğrultusunda tüm kenti, yüksek standartlarda kaldırımlarla donatmak için başlatılan çalışmaların ilerlediğini açıklayan Ahmet Y. Benli, “Tüm kaldırım projeleri aynı zamanda engelli uyumlu olarak gerçekleştiriliyor “ diye konuştu.
Atatürk Caddesi’ndeki projenin tüm kentte yaygınlaşacağını anlatan Ahmet Y. Benli, “Engelsiz Kent Gönyeli’de kamuya açık tüm binalar ve kentsel alanlar engellilerin yanı sıra yaşlılar, hamileler, bebek arabalılar, çocuklar, geçici engeli bulunanlar ve her yaştan insanımıza uyumlu düzenlenecek. Park, kaldırım, meydan, otopark, okul, belediye, kamu binaları, kamuya açık binalar, yaya geçitleri, duraklar, işaretlemeler, kent mobilyaları, merdivenler ‘Engelsiz Kent Gönyeli’ projesine uyumlu olacak” şeklinde konuştu.
Ahmet Y. Benli, Engelli Örgütleri ile Buluşuyor
Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Y. Benli, ‘Engelsiz Kent Gönyeli’yi yaratma çabalarında uzmanlar, meslek örgütleri, nitelikli insan kaynakları ile birlikte çalıştıklarını açıkladı.
Bu amaçla, Gönyeli Belediyesi bu haftadan itibaren engelli örgütlerinin başkan ve temsilcilerini Gönyeli Belediye Hizmet Binası’nda ağırlayacak, onların görüş ve düşüncelerini alacak.
Bu ziyaretlerde, Gönyeli Belediye Hizmet Binası’ndan başlayarak, ‘Engelsiz Kent’ projesine yönelik ihtiyaçları da saptamayı hedefleyen Gönyeli Belediyesi, ayrıca, projenin ileri adımları için ihtiyaç, görüş ve önerileri dinleyecek.
35 Sivil Hizmet Görevlisi Münhaline Başvurular Bugün Başladıolis Genel Müdürlüğü, kurumun ihtiyaçları doğrultusunda 35 (kadın/erkek) Sivil Hizmet Görevlisi (Bilgisayar Operatörü) kadrosu için açılan münhal kapsamında başvurular bugün başladı.15 Aralık 2025 Pazartesi 12:52KIBRIS
Holguin iyi bir başlangıç yaptıkHolguin, üçlü görüşme ve yeni süreci değerlendirdi. BM Genel Sekreteri’nin Kişisel Temsilcisi Maria Angela Holguin, üçlü görüşme ve yeni süreci, Yenidüzen gazetesine değerlendirdi.15 Aralık 2025 Pazartesi 11:40KIBRIS SORUNU
Nami: BM öncelikle konuları tekrar tartışma çabalarına engel olmalıEski Dışişleri Bakanı ve müzakereci Özdil Nami, son liderler görüşmesinde yapılan açıklamayı değerlendirdi.15 Aralık 2025 Pazartesi 11:37KIBRIS
“Şap hastalığı sadece hayvanı değil, üreticinin geleceğini vuruyor”Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Tarım ve Hayvancılık Komitesi, şap hastalığına ilişkin yazılı açıklama yaparak, hastalığın ülke hayvancılığı ve gıda güvenliği açısından ciddi bir tehdit oluşturduğunu belirtti.15 Aralık 2025 Pazartesi 10:57İSKELE
KKTC genelinde sağanak yağmur ve kuvvetli rüzgâr etkili olacakMeteoroloji Dairesi, bölgenin alçak basınç ve soğuk–nemli hava kütlesinin etkisine girdiğini açıkladı. Hava parçalı ve çok bulutlu, yer yer sağanak yağmurlu; rüzgâr ise zaman zaman kuvvetli esecek.15 Aralık 2025 Pazartesi 10:54HAVA DURUMU
Olguner: Suya karşı değil, suyla birlikte tasarlanan kentler mümkündürKTMMOB Mimarlar Odası Başkanı Onur Olguner, son yağışların ardından yaşanan su taşkınlarının planlama ve yapılaşma hatalarının sonucu olduğunu belirtti.15 Aralık 2025 Pazartesi 10:47KIBRIS
Bağımsızlık Yolu bütün kadro ve programlarıyla olası bir seçime hazırAsgari ücret tartışmalarının önüne geçmenin yolunun asgari ücretin en düşük kamu maaşına eşitlenmesinden geçtiğini vurgulayan Rahvancıoğlu, ocaktan bugüne asgari ücretin enflasyon karşısında bir maaş kaybettiğine de dikkat çekti.15 Aralık 2025 Pazartesi 10:46KIBRIS
Güzelyurt-Lefkoşa anayolunda trafik kazasıGüzelyurt-Lefkoşa anayolunda trafik kazası yaşandı. Kazanın ardından olay yerine polis ekipleri sevk edilirken, bölgede güvenlik önlemleri alındı.15 Aralık 2025 Pazartesi 10:42KIBRIS
Gençler Şampiyonu İsmet Hüryol Kuzey Kıbrıs Bilardo Federasyonu tarafından organize edilen 2025-2026 Gençler 1. Ayak bilardo turnuvası başladı.15 Aralık 2025 Pazartesi 09:57DİĞER SPORLAR
Erhürman-Hristodulidis görüşmesinin detayları Rum basınında: 5+1 yeni yıla kaldıErhürman ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis’in ortak açıklamasında, Kıbrıs Türk tarafının Güvenlik Konseyi kararları çerçevesine geri döndüğü kaydedildi; 2020’den bu yana ilk kez iki tarafın uzlaşısıyla bu kararlara atıf yapıldı.15 Aralık 2025 Pazartesi 09:54KIBRIS SORUNU
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs














Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.