29 Mart 2024
  • Lefkoşa13°C
  • Mağusa15°C
  • Girne16°C
  • Güzelyurt15°C
  • İskele15°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara15°C

EDEK'DEN LEDRA PALACE GÖRÜŞMELERİ AÇIKLAMASI

EDEK'den Ledra Palace Görüşmeleri açıklaması

09 Haziran 2015 Salı 13:44

EDEK partisinin dün Slovakya Büyükelçiliği himayesinde Ledra Palace’ta düzenlenen Kıbrıslı Türk ve Rum partilerin görüşmesi konusunda izahatta bulunduğu haber verildi.

Simerini ve diğer gazetelerde yer alan habere göre, EDEK partisi, Kıbrıslı Türk ve Rum partiler görüşmesine katılımının askıya alınması kararının, 25 Kasım 2014 tarihinde, partinin bir önceki yönetimi tarafından alındığını belirtti.

Gazete, EDEK’in, 27 Mayıs 2015 tarihinde, Türk-Rum partiler görüşmesine geri dönüşü konusunda ise, bu tip görüşmelerin yapısı ve bunlara hizmet eden hedefler ve sonuçlar, aynı zamanda bu tip görüşmelerin nasıl daha etkin ve verimli olabileceği konusunda ortaya belirli görüşler koyduğunu belirttiğini de aktardı.

Gazeteye göre, bu görüşmelerin hedefinin, Kıbrıslı Türklerle uzlaşı ve güven ortamı yaratılmasına yardımcı olup olmadığı konusunda duyduğu kaygıyı belirten EDEK, bu tarz görüşmelerden ortaya çıkan sonuçların rapor edilmesi önerisinde bulunduklarını kaydetti.

Gazete, EDEK’in bu konuyla paralel, bundan bağımsız olarak endişe ve kaygılarını paylaşan Kıbrıslı Türk partiler, şahsiyetler ve örgütlerle, özgür bir iletişim ilişkisi meydana getirilmesine dair isteğini de dile getirdiğini belirtti.

Gazeteye göre, EDEK, bu gidişata yönelik çalıştıklarını ve yakın zamanda sonuçlar ortaya çıkmasını beklediklerini ekledi.

Fileleftheros ise haberinde, EDEK’in bu açıklamasının, EDEK eski başkanı Yannakis Omiru’nun konuyla ilgili söylemlerine yanıt niteliğinde olduğunu yazdı.

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA