29 Mart 2024
  • Lefkoşa16°C
  • Mağusa18°C
  • Girne17°C
  • Güzelyurt16°C
  • İskele18°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara13°C

EDEK BAŞKANI SİZOPULOS İLE SÖYLEŞİ

EDEK Başkanı Marinos Sizopulos, Rum basınında bugün yer alan demecinde, yalnızca EDEK partisinin iki kesimli iki toplumlu federasyon terminolojisini reddettiğini söyledi.

EDEK Başkanı Sizopulos ile söyleşi

03 Nisan 2016 Pazar 16:44

 EDEK Başkanı Marinos Sizopulos, Rum basınında bugün yer alan demecinde, yalnızca EDEK partisinin iki kesimli iki toplumlu federasyon terminolojisini reddettiğini söyledi.

Kathimerini gazetesinde yer alan demecinde Sizolpulos, Ulusal Konsey belgelerini sızdırması konusunda da açıklamalar yaptı.

Gazeteye demecinde, bunların sızdırma değil, Ulusal Konsey tutanaklarının değerlendirilmesinden ibaret olduğunu ifade eden Sizopulos, halkı, müzakerelerde üzerinde mutabık kalınan şeyler veya uzlaşılar konusunda bilgilendirilmeye başladığı zaman, Başkanlık tarafından yersiz bir müdahalede bulunulduğunu, bunun da kendisinin güvenirliği ve kişisel onurunu yaraladığını ileri sürdü.

Başkanlığın, kendi söylediklerinin gerçekliği yansıtmadığını söylemesi ve “daha iyi okumayı öğrenme” göndermesi yüzünden, kendisini korumaya ve savunmaya mecbur kaldığını dile getiren Sizopulos, devamla, merkez “sağ veya sol” partilerin aynı görüşlere sahip olduklarını da düşünmediğini, bu partilerle Kıbrıs sorunuyla ilgili olarak büyük bir görüş birliği içerisinde olabileceklerini, ancak bunun aynı görüşlere sahip oldukları anlamına gelmediğini belirtti.

Buna örnek olarak ise, yalnızca EDEK partisinin iki kesimli iki toplumlu federasyon terminolojisini reddettiğini söyleyen Sizopulos, bu terminolojinin, doğru içeriğe ayak uydurduğunu düşünmediklerinden dolayı, bunu reddettiklerini ifade etti.

Sizopulos, bunun doğası gereği, ırk ayrımcılığını ve devletin iyi çalışmamasını teşvik ettiğini, aynı zamanda işin aslında bunun bölünmenin bir şekilde meşru kılınmasından ibaret olduğunu iddialarına ekledi.

Sizopulos, merkez “sağ veya solun” geriye kalan partilerinin bunu yapmadığını sözlerine ekledi.

Etiketler: ,
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA