24 Nisan 2024
  • Lefkoşa34°C
  • Mağusa34°C
  • Girne27°C
  • Güzelyurt33°C
  • İskele34°C
  • İstanbul25°C
  • Ankara30°C

“DUVARIMIZ” BELGESELİ 8 HAZİRAN'DA

Niyazi Kızılyürek ile Panikos Chrysantou’nun 1993 yılında çektiği ve Kıbrıs'ta savaş döneminde yaşananları konu alan “Duvarımız” belgeseli, 8 Haziran Çarşamba günü ortak etkinlikte gösteriliyor.

“Duvarımız” belgeseli 8 Haziran'da

01 Haziran 2016 Çarşamba 13:05

 

Yenidüzen gazetesi, Kanal Sim, Politis gazetesi ve Paratiro sitesi işbirliğiyle yapılacak ücretsiz film gösterimi, Uzunyol’daki geçiş noktası yakınında bulunan Politis gazetesi binasının otoparkında saat 20.00’de başlayacak.

23 yıl önce çekilen “Duvarımız” belgeselinin gösteriminde, belgeselin yapımcıları Niyazi Kızılyürek ile Panikos Chrysantou da hazır bulunacak ve gösterim sonrası izleyicilerle sohbet edecek.

Etkinliğe kuzeyden gitmek isteyenlerin 8 Haziran Çarşamba günü en geç saat 19.45’te Lokmacı/Uzunyol geçiş noktasının güney tarafında hazır bulunması istendi. Duvarımız belgeselini izlemek isteyenlere 19.45’te geçiş noktasından itibaren görevliler eşlik edecek.

Yenidüzen gazetesi, Kanal Sim, Politis gazetesi ve Paratiro sitesinden yapılan açıklamaya göre, 1974’te savaş sırasında yaşananları, görgü tanıklarının anlatımıyla ekrana getiren “Duvarımız” belgeseli, Kıbrıs’ın her iki yanında da “fanatik” çevrelerin tepkilerine neden olmuştu.

Kıbrıs Rum televizyonları 23 yıl önce çekilen belgeseli hiç yayımlamazken, Kuzey Kıbrıs’ta BRT’de yayınlanmasının ardından dönemin BRTK Müdürü Hüseyin Gürşan görevden alınmıştı. Belgesel daha sonra Kanal Sim’de de gösterilmişti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA