29 Mart 2024
  • Lefkoşa19°C
  • Mağusa20°C
  • Girne20°C
  • Güzelyurt19°C
  • İskele20°C
  • İstanbul15°C
  • Ankara14°C

ÇOCUKLARA BOYAMA NASIL ÖĞRETİLİR KİTABIN BÜYÜK OBJELİ OLMASINA DİKKAT EDİN!

Çocuklara boyama nasıl öğretilir? Çocuğa boyama yapmayı öğretirken neler dikkat edilmeli? İşte küçük yaştaki çocuklara boyamayı öğretirken yapmanız gerekenler!

Çocuklara boyama nasıl öğretilir kitabın büyük objeli olmasına dikkat edin!

05 Haziran 2019 Çarşamba 09:32

Çocuklara boyama yapma nasıl öğretilir? Küçük yaştaki çocuklara boyama yaptırırken dikkat etmeniz gereken bazı altın kurallar olduğunu biliyor muydunuz? Bu altın kurallar sayesinde hem onun gelişimine katkı sağlayacaksınız hem de yaptığı aktiviteden keyif almasını sağlayacaksınız. İşte küçük yaştaki çocuklara boyamayı öğretirken dikkat etmeniz gerekenler! 

İŞE KALEM TUTMAYI ÖĞRETMEKLE BAŞLAYIN 

İlk adım olarak ona kalem tutmayı öğretin. Boş kalan vakitlerinizde kalme tutma egzersizleri yaparak onun parmak kaslarının gelişmesine yardımcı olabilirsiniz. Doğru bir şekilde kalem tutana kadar bu egzersizleri es geçmemenizde fayda var. 

TEK VE BÜYÜK OBJELİ BOYAMA KİTAPLARI SEÇİN 

Boyama kitabından herhangi bir görseli seçerek ya da internetten beğendiğiniz bir resmin çıktısını alarak işe başlayabilirsiniz. Kalem tutmayı öğrenen çocuklarınız için seçtiğiniz boyama kitabı kesinlikle tek ve büyük objeli olmalıdır. Bu çocuğunuzun dikkatini toplamasına yardımcı olacaktır. Seçtiğiniz resimde bitki, çiçek,vb gibi şeylerin olmasına özen gösterin. 

PARMAK BOYA İLE KEYİFLİ VAKİT GEÇİRECEK

ocuklar için sulu boya, parmak boya, pastel boya ve kuru boya gibi tercih edilebilecek boya çeşitlerinden en ideali parmak boyadır. Parmak boyalar çocuğunuzun hoşuna gidecektir. Sadece elini ağzına götürmemesine özen göstermeniz yeterli olacaktır.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA